Top 7 trendov ličenja za poletje 2016

Ko moda spremeni barve, kroje in materiale, ji sledi tudi lepota. Med vsemi trendi ličenja, ki so vzcveteli na modnih brveh za poletje 2016, mi dišijo najbolj nosljivi:

chanel-blescice-trendi-licenja-2016
Chanel

 

NEDELJA: Rdeče ustnice in … nič drugega.

jason-wu-rdece-ustnice-trendi-licenja-2016
Jason Wu

Živahna rdeča barva v tonu strupenega jabolka Sneguljčice je odtenek ustnic, ki ga je lepotno zrcalce letos izbralo za najlepšega in ga na obraz postavilo le v paru z urejenimi obrvmi in lepo kožo. Torej brez senčil, maskare in drugih vidnih poudarkov.

PONEDELJEK: Modre oči.

Aigner- modro-crtalo-trendi-licenja-2016
Aigner

Kreatorji se tokrat požvižgajo na pregovor manj je več in izbirajo res intenzivne tone — od svetlih, neonskih pa do temnih modrih odtenkov. In dokazujejo, da se modra obroba v intenzivnem odtenku poda prav vsem barvam oči. 

TOREK: Roza senčilo

Dior-ROZA-SENCILO-TRENDI-LICENJA-2016
Dior

Vsako leto se v boj za prevlado med pomladno-poletnimi senčili podata oranžno (marelično) in roza. Letos zmaga pripada slednejmu, saj so ga kreatorji vključili v vse pastelne, nežne in ženstvene videze.

SREDA: Devetdeseta

miu-miu-rjave-temne-ustnice-trendi-licenja-2016
Miu Miu

V lepotne trende se vračajo podobe iz obdobja filmov Čedno dekle (Pretty Woman), Šund (Pulp Fiction), Prvinski nagon (Basic Instinct) … Ne tanko populjene obrvi in ustnice z vidno obrobo, 90-ta bomo počastile z rjavo šminko, lepo kožo brez vidnega pudra in s prečko na sredini ali nazaj počesanimi in v figo spetimi lasmi.

ČETRTEK: Barvaste treplanice

Katrantzou-barvaste-trepalnice-trendi-licenja-2016
Katrantzou

Z njimi se spogledujemo že nekaj let, a očitno bomo soncu končno mižikale z vijoličnimi, modrimi, turkiznimi, zelenimi in roza trepalnicami, saj so take maskare ponudili številni proizvajalci (npr. Essence, Pupa) tudi takšni, ki so do sedaj prisegali le na črno.

PETEK: Olje za ustnice

YSL-olje-za-ustnice-trendi-licenja-2016
YSL

Med lepotnimi novostmi in trendi je tudi nov tip ličila — olje za ustnice, hibrid med balzamom za ustnice in bleščilom, njegova prednost pa je ta, da je manj lepljiv in bolj negovalen kot bleščilo in bolj pigmentiran kot balzam, zato lahko doda večji barvni poudarek. Pobrskaj med Lancome, YSL, TonyMoly, Missha …

SOBOTA: Oči odete v bleščice

van-noten-blescice-trendi-licenja-2016
Dries Van Noten

Narava nas posipa s cvetnim, moda pa z bleščečim prahom. Lesketajoče se veke so ‚must’ prihajajočih poletnih večerov. Vendar pozor, okrog oči nanašaj le bleščice, ki so namenjene točno temu predelu (na voljo so v gelih, črtalih, senčilih ali v prahu. npr. v trgovini Kabuki v Ljubljani) in ne nadomestke, ki jih dobiš v trgovinah za ustvarjanje. Neustrezne bleščice namreč pri vstopu v oko lahko povzročijo praske in huda vnetja.

 

Kateri od novih nosljivih trendov ličenja za poletje 2016 ti je najbolj všeč? Zapis je bil najprej objavljen v prvi številki revije Jana. Po novem sem namreč ponosna Janina lepotna kolumnista ;). Moja razmišljanja o lepoti in različne nasvete lahko bereš vsako neparno številko. Danes izide 05 številka, v kateri razkrivam, kako izbiram izdelke za zaščito pred soncem.

 

⇒ ♥ Poglej pa tudi kako izbrati najboljši puder za tvojo polt in kako ga naneseš pravilno, da ne bo videti kot maska.

Maham,

Nika

 
*Fotografije: Promocijsko sporočilo, splet

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Sara Bürmen
    21 junija, 2016

    Všečni trendi, meni osebno še posebej roza senčilo in 90’ta 🙂
    Se pa opogumljam tudi za barvne trepalnice …

    • NIKA
      22 junija, 2016

      Barvne trepalnice so super trend tudi zato, ker ni opazen z aviona ;). Držim pesti, da se opogumiš ;).