Trenden videz z mareličnim senčilom

Vsaka pomlad prinese nove make-up trende … a pravzaprav so v večini le reciklaže in premetanke stilov prejšnjih sezon. Marelična barva, sijoči poudarki … vse to sem videla že neštetokrat, a vsako sezono v nekoliko drugačni različici. Tokrat mi je všeč trenden videz z mareličnim senčilom, ki kombinira sveže sijoč videz polti z nežnimi, pastelnimi toni senčil v dokaj naraven, mladosten, svež in zdrav videz. In točno takšnega je želela preskusiti tudi Vichyjeva nagrajenka Simona Ribič na osebnem tečaju ličenja.

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 10

Marelični make-up po korakih

Ker sem mela tokrat zelo zagnano pomočnico, ki mi je z veseljem odpirala in podajala ličila, sem ličenje po korakih uspela tudi na hitro skicirati 😉 … glej kako se spreminja oko na levi strani risbe.

1. Priprava kože. Le očiščena in navlažena koža lahko res zasije, hkrati pa takšna omogoča, da je nanos pudra enakomeren in ne lisast, ter dolgo obstojen. Kožo sem zato očistila z micelarno vodico Vichy Pureté Thermale Micelarni losjon za odstranjevanje ličil 3 v 1 in navlažila z vlažilnim serumom Vichy Aqualia Thermal Serum.

Beautyfullblog Nasveti s tečaja osebnega ličenja

2.  Zdravo sijoča polt. Na Simonino normalno do mešano in zelo svetlo polt sem z vlažno gobico (čopič ne da tako naravnega videza in odvzame lesk) nanesla tekoči puder za svež videz polti Vichy Teint Ideal Fluid. Nanos sem za daljšo obstojnost, predvsem pa zato, ker sem preko nanašala senčila in rdečila v prahu, utrdila s pudrom v prahu (fiksirnim pudrom) Chanel Poudre Universelle Libre.

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup

 

3. Simonine olivno zelene oči sem naličila s temi senčili in takole:

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 2

  • Da ne bo pomote, marelično senčilo se lepo poda prav k vsem barvam oči. ‘Keč’ prave izbire je v tem, da poiščeš ton, ki se ujame s tvojimi lasmi in barvo kože. Paziti moraš torej, da izbereš marelično s srebrnim leskom, če je tvoja koža hladne polti in imajo lasje srebrn ali siv podton. Z zlatimi lasmi in toplim tonom kože, pa se bo lepše ujelo marelično senčilo z zlatim ali bakrenim leskom.
  • Na notranji kotiček oči in pod obrvi nanesem najsvetlejše senčilo, v npr. vaniljevem odtenku (MAC Pigment, odt. Vanilla). Na ostalo površino veke pa nežno bež ali pastelno marelično senčilo. Nato notranji rob ZGORNJE veke potemnim s črnim svinčnikom, da poudarim oči, a jih pri tem ne pomanjšam alli ‘zaprem’. Iz istega razloga tudi močno priviham trepalnice. Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 4
  • Da oko kljub pastelni barvi vseeno ohrani ali pridobi lepo obliko, pregib zgornje veke zasenčim z najtemnejšim tonom, ki je prisoten v laseh (pri Simoni je to peplnato temna blond). Uporabim kar senčilo za obrvi.  Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 5
  • Na zunanjo tretjino zgornje veke nanesem marelično senčilo in ga zabrišem rahlo čez pregib. Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 6
  • Oči obdane z mareličnim senčilom zažarijo šele s temnejši kontrastom, npr. črno plastjo maskare. Najprej jo nanesem na zgornjo stran zgornjih trepalnic, šele nato na spodnjo. Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 7
  • Notranji rob spodnje veke sem za igriv povdarek pobarvala s svetlo modrim senčilom. Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 8

 

4. Obrvi. Naravno košat videz sem dosegla s kombiniranjem barvice in senčila v blond odtenku. Super izdelke in ponudbo odtenkov ima Anastasia Beverly Hills, npr. svinčnik Perfect Brow Pencil, odt. Soft Brown, in senčilo za obrvi Brow Powder Duo, harmonija Blonde.

5. Senčenje in poudarjanje ličk. Simona je želela rahel ‘contouring’ obraza, zato sem s temnejšim bež kompaktnim pudrom zasenčila obraz in poudarila vdrtino pod lično kostjo. Nato sem obrazu dodala nekaj barve, svežine. Vendar nisem izbrala oranžnega ali mareličnega rdečila … bolj naravno, živahno in brez asociacije na marelico 😉 je videti, če lička ostanejo rožnata. Obožujem rdečila Chanel, tako v kamnu Joues Contraste, (npr. odt. 64/ Pink Explosion) kot tudi kremna Le Blush Creme De Chanel (npr. odt. 65/ Affinite).

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 3

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup 9

 

6. Ustnice. Simona ima po naravi močneje obarvane ustnice. Zato sva barvo odvzeli s tanko plastjo tekočega pudra, nato pa jih našminkali z umirjenim, mesno roza odtenkom in tako vključili še eno pastelno barvo. Prav lahko bi si izbrali živahno rdečo, oranžno ali pinki šminko, ampak to bi bila potem živahna poletna in ne pomladno pastelna različica make-upa. Krasno teksturo ima Dior Rouge Dior Baume, odt. 640/ Milly.

Napoved za naprej

Takšno ličenje bo Simona lahko nosila vse do jeseni, potem pa bo lepše, če bo modro črto zamenjala s temno rjavo in tako ličenje spremenila v jesenski look.

Beautyfullblog Pastelen Mareličen Makeup Simona Ribic

Ti je všeč? Tudi sama uporabljaš marelično senčilo? V komentarju mi zaupaj s kakšnimi barvami ga kombiniraš ti. Hvala!

Maham,

vesela, da se tudi narava odeva v pastelne tone …

Nika

 SLEDI MI na Bloglovin’ in bodi prva obveščena o novih zapisih 

Fotografije in ilustracija z ličili: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.