Na testu: kozmetični testerji

Težko se uprem kopici testerjev, ki jih občasno dobimo v dobri lekarni, trgovini, kozmetičnemu salonu ali celo reviji, čeprav vem, da se mi bodo valjali v nekem predalu vsaj do prvega potovanja, ko jih bom na plano potegnila zgolj zaradi priročnosti.

Zaloga testerjev se običajno lahko izkaže šele na prvem potovanju, ker doma uporabljam ful-size izdelke.

Mleko za telo, dišava, puder … to so izdelki, ki jih lahko mirno vržem v vsako torbico in vključim v vsakdanjo nego, ker moji neobčutljivi koži ne morejo narediti večje škode. Iskreno, take izdelke si tudi zapomnim in kasneje kupim le ob res večjem pozitivnem presenečenju.

Kaj pa krema za obraz? Pred izbiro nove, jo je res dobro preskušati dlje časa, vsaj 14 dni, a običajna vrečka 3 ml izdelka ni dovolj. Tudi dve ne. Zato ploskam vsem znamkam, ki ne skoparijo z vsebino in kot testerje ponujajo mini različice običajnih izdelkov, ki vsebujejo vsaj toliko formule, da lahko v miru ugotovim več kot le ali mi je izdelek všeč po vonju in občutku, ki ga da ob nanosu. Ker če bo prepričal tudi mojo kožo, je nakup velike sestre že skoraj zagotovljen.

Seznam odličnih kozmetičnih testerjev

V ta zapis bom dopisovala znamke (po abecednem vrstnem redu), ki imajo super testerje ali ne skoparijo z njimi.

 • Afrodita. Kljub temu, da so testerji manjši, res nikoli, ampak nikoli ni problem dobiti željenih.
 • Avene. Znamka ima testerje v mini embalažah, vendar vse lekarne žal niso enako radodarne z njimi. Bralka Urška hvali lekarno na Križevniški.
 • Caudalie. Prestižna francoska znamka svojo prepoznavnost gradi tudi s testerji, pravi bralka Maša in dodaja, da so vedno na voljo v željenih količinah.
 • Eucerin. Bralka Suzana pravi, da jih dobiš po pošti in nikoli ne skoparijo s količino.
 • Heaven by Deborah Mitchell. Šolski primer kakšne testerje bi morale imeti znamke, če želijo, da stranka res preskusi njihovo nego.
 • La Prairie. Bralka Kvina pravi, da imajo sicer na voljo 5 do 7ml testerje, ki pa jih rade volje dajo tudi v željeni količini.
 • La Roche Posay. V dobrih lekarnah ali preko spletne strani lahko dobiš skoraj vse izdelke, nekateri so celo v mini embalažicah.
 • L’Occitane. Testerji so sicer manjše militraže (na voljo pa so tudi nekatere potovalne različice izdelkov), a prijazne prodajlake vedno uslišijo želje in me založijo z ustreznimi količinami
 • Lush. ”Testerjev kot takih nimajo, ti pa v trgovini v lonček z veseljem dajo željeni izdelek v pravi količini,” pravi bralka Ana.
 • Melvita. Bralki Ana in Tina pravita, da predvsem promotorke nikoli ne skoparijo z njimi.
 • Shiseido. Nekateri izdelki so na voljo v mini različicah originalnih embalaž. Je pa res, da je od trgovine do trgovine odvisno koliko jim imajo na voljo in kako radodarno jih delijo.
 • Vichy. Všeč mi je, da so kot testerji na voljo tudi micelarne vodice in posebne nege, oz. vsi ključni izdelki za nego določenega tipa kože. Večkrat tudi kot mini različice embalaž.
Nekatere znamke prodajajo sete testerjev s pomočjo katerih res lahko preskusiš celotno njihovo nego, kot Heaven by Deborah Mitchell.

 

Vesela bom, če tudi ti v komentar napišeš svoje favorite, da jih izpostaviš tudi meni in drugim bralkam. Hvala.

Maham in čakam na tvoje predloge,

Nika

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Beautyfullblog

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 Comments
 • Kvina
  2 marca, 2017

  Se mi zdi, da so pri La Prairie zelo radodarni, kar se testerjev tiče. Brez problema dajo tiste po 5-7 ml od kateregakoli produkta. Imajo pa tudi zelo visoke cene in se najbrž zavedajo dejstva, da stranka želi izdelek pred nakupom dodobra preizkusiti 😀

  • NIKA
   2 marca, 2017

   Res? No vidiš, takšne informacije potrebujem(o), hvalaaaa. Bom kar dodala na seznam.

 • Ana
  3 marca, 2017

  Biobaza ima tudi dosti testerjev in ko sem še delala promocije se z njimi ni skoparilo.
  Pa tudi Melvita, ampak ponavadi je dobro da naletiš na njihovo svetovalko. Se mi zdi da so promotorke dosti bolj radodarne kot prodajalke 😉

 • Ana
  3 marca, 2017

  Ja pa Lush še. Ti dajo v posodico tester. Meni ga sicer še nikoli niso, ker vedno sama brskam po trgovini. Če se pa sprašuje in obotavlja za nakup pa ponudijo tester. Tudi če prosiš za kak izdelek, ti dajo malo v lonček 🙂

  • Ana
   3 marca, 2017

   In Sabex je še zelo radodaren. Dodajo jih pri naročilih, oz. tudi na prošnje ugodijo in pošljejo 🙂

 • Janja H.
  3 marca, 2017

  Pri Charlotte Tilbury so vedno zelo radodarni pri testerjih. Nazadnje kupila le eno šminko, pa dobila 5 testerjev, ki sem jih celo sama izbrala! Poleg tega pa se vzorček njenega parfuma. Top!

  • NIKA
   4 marca, 2017

   Janja napišeš še točno preko katere trgovine, spletne strani si to kupovala?

 • Anja Korenč
  4 marca, 2017

  Testerje od La Roche Posay in Bioderme se tudi komot dobi v lekarnah. Meni so to zelo kvalitetni izdelki, ki neznansko dobro odgovarjajo moji koži. Ko pride kaj novega ven, sem zato zelo vesela, da lahko produkte sprobam preko testerjev. So pa z raznoraznimi testerji zelo radodarni v trgovinah Sephora v Italiji. Že za najmanjši nakup ti vrečko napolnijo z vsem možnim 🙂