Tako pripraviš Dubajske čokoladne ježke – preprosto sladico brez peke

Dubajsko čokolado smo prvič poskusili v Savdski Arabiji in se takoj navdušili nad kombinacijo čokolade, hrustljavega kadaifa in oreškasto sladke pistacije. Ker radi pripravljamo preproste jedi, smo poskusili po navdihu Dubajske čokolade pripraviti sladico, ki jo imamo radi, njena priprava pa je nadvse preprosta, v 45 minutah, in ne zahteva peke. Recept smo si izmislili sami, ga večkrat preskusili, prilagodili in izpilili in to je najboljša različica.
Tako enostavno pripraviš čokoladne ježke po navdihu Dubajske čokolade

Za Dubajske čokoladne ježke potrebuješ nekaj eksotičnih sestavin, ki pa jih vse najdeš pri nas, in približno 45 minut.
⏱ Čas priprave: 45 minut (hlajenje ni všteto)
🍫 Zahtevnost: preprosto
🍴 Brez peke
👉 POTREBUJEŠ:
💚 Za pistacijevo sredico:
- 4 pesti zdrobljenega kadaifa (tanke arabske testenine – na voljo v Šparu, oddelek za peko)
- 2 žlici pistacijeve kreme (nesladkana, ekološka različica)
- 1 žlica tahinija (sezamova pasta – na voljo v Abi Falaflu ali bolje založenih trgovinah)
💚 Za čokoladni ovoj:
- 40 dag maslenih keksov
- 15 dag masla
- 1 dl mleko
- 2 žlici kakava ali čokolade v prahu
- 15 dag sladkorja
- prah vanilje
- malo ruma ali arome ruma
💚 Pest olupljenih pistacij
💚👉 POSTOPEK:
- Kadaif na suho prepraži na ponvi, dokler ne postane zlato rjav.
- V ohlajen kadaif vmešaj tahina pasto in pistacijevo kremo in mešanico ohladi – vsaj 4 ure v hladilniku ali 1 uro v zmrzovalniku.
- Maslene kekse zdrobi (mi jih kar s kladivom za meso) in jim dodaj maslo, mleko, kakav, sladkor in vaniljo ter po želji aromo ruma. Zmes naj bo ravno prav vlažna, da lahko oblikuješ kroglice. Postavi jo v hladilnik.
- Pistacije po potrebi olupi in na grobo nasekljaj.
- Ko je kadaifova zmes dovolj čvrsta, jo oblikuj v manjše kroglice.
- Čokoladno maso oblikuj v “košarico”, vanjo položi zeleno kroglico kadaifa, prekrij še z vrha in oblikuj v lepo kroglico.
- Kroglico povaljaj v nasekljanih pistacijah.
- Pred serviranjem shrani v hladilnik.
Sladica Dubai čokoladni ježki je tako slastna, da bo čas priprave zagotovo daljši od časa uživanja, zato razmisli, če ni smiselno količino sestavin že kar takoj podvojiti ;).
Javi, če se boš lotila priprave Dubajskih čokoladnih kroglic in kako ti bodo uspele. Hvala.
Maham,
Nika
DIYdomači receptiekološka hranaThis post is also available in: English