Cushion puder

Čista, sijoča koža, mladosten videz, super učinkovite formule … korejsko filozofijo lepote smo v zadnjih letih povsem ponotranjili tudi v Evropi. Ne sklepam le po številnih Facebook skupinah ljubiteljic azijske kozmetike ali priljubljenost priznanih korejskih znamk kot so Etude House, Innisfree, Tonymoly, Missha, Skinfood, Erborian … tudi med mojimi prijateljicami. Dogaja se več kot to, korejske lepotne izume na tržišče plasirajo tudi tradicionalne evropske znamke. In Lancome Miracle Chusion puder v blazinici ni prvi.

lancome-cushion-pudri-miracle
Trendnim cushion pudrom je navdih štampiljka.

Vse skupaj se je začelo z BB kremo (ta je sicer nemška pongrutavščina, a #must v vsakodnevni uporabi so ji pripisale Korejke), trend azijskih lepotil pa se nadaljuje s priljubljenimi ‚sheet’ maskami za obraz oz. maskami na krpicah, CC kremami, belilnimi kremami, učinkovitimi anti-age izdelki z algami in polži, pomlajevalnimi pripomočki z led lučkami za domačo uporabo, kremami z mineralno vodo z mehkurčki …

Cushion sistem

Ličila v blazinici (slovensko naj bi se imenovali kar blazinice) se od ostalih pudrov in rdečil razlikujejo po nanosu. Podobno kot pri ‚štempljanju’, ličilo najprej odtisnemo na priloženo gobico, od tam pa na željeno mesto. Pri tem nastane enakomerena plast, prisili pa nas tudi v najboljši način nanosa, tapkanje. S takšnim ‚štempljanjem’ rob pudra sproti zelo dobro zabrisujemo, hkrati pa pigmente na kožo nalagamo enakomerno. Za večjo prekrivnost določen predel enostavno poštempljamo večkrat.

Izdelki ‚cushion’ so mi všeč ker:

  • so enostavni za nanos,
  • so na koži res prijetni, dajejo občutek vlaženja,
  • so enostavni za uporabo na poti,
  • lahko kontroliram prekrivnost nanosa. Z enim odtisom je ta res lahek, z večimi pa prekrijem čisto vse napake.

Kar je pri tem sistemu vprašljivo, je neoporečnost vsebine po dolgotrajni uporabi, zato pri cushion ličilih iščem dermatološko testirane in nekomedogene izdelek, kot so npr. Lancomovi.

lancome-cushion-pudri
Namesto kompaktnega pudra, se v embalaži skriva blazinica …
lancome-cushion-pudri
… ki z 800000 luknjicami omogča enakomeren odtis izdelka.
lancome-miracle-cushion
Priloženo gobico nežno pritisneš na blazinico …
lancome-cushion-foundation
… in že takoj lahko opaziš dobro in enakomerno pigmentacijo.
lancome-cushion-pudri-23
Gobico pritisneš ob kožo. Za naraven videz enkrat,
lancome-cushion-pudri
… za močnejše prekrivanje pa lahko večkrat.

Lancome Miracle Cushion puder

Prvi puder evropske znamke v blazinici je bil Lancome Miracle Cushion (2015), kombinacija azijskega nanosa in njihovega odličnega pudra Teint Miracle. Prav zaradi ‚cushion’ oz. odtisnega sistema je ta puder izredno osvežilne in vlažilne formule, značilne za lahke tekoče pudre, pri tem pa je srednje do dobro prekriven. Njegov nanos je povsem enostaven; kot bi pritiskali štampiljko, skozi 800000 por  plast pudra potisnemo na gobico, od tam pa na kožo. Pri tem nastane naraven, povsem lahek ali srednje prekriven nanos satenaste svežine. Cena je 43 €, na voljo je v lepih, naravnih odtenkih (11 v svetu, pri nas pa 6), možen pa je tudi nakup le refila (30 €), ki je cenejši za tretjino cene.

lancome-cushion-pudri-11
Moja poletna odtenka sta 025/ Beige Naturel in 03/ Beige Peche.
lancome-miracle-cushion-foundation
V zimskem času pa lahko enostavno zamenjam ‘refil’ s svetlejšim odtenkom.
lancome-cushion
Ti pudri so zaradi praktičnosti odlični za na pot ali v torbico.

Lancome Teint Idole Ultra Cushion puder

To je najnovejši odgovor uporabnicam, ki so želele, da bi bil čudežni puder v blazinici še bolj prekriven, dolgoobstojen, ustrezen tudi za nekoliko bolj mastno kožo. Teint Idole Ultra Cushion je namreč bolj goste, kremaste teksture brez olj, zato je močno prekriven, dolgoobstojen in mat finiša. Hkrati pa je zelo zračen in da občutek svežine, saj del sestavin formule izhlapi v stiku s povrhnjico in povzroči takojšnje znižanje temperature na površini kože za 1,7 °C. Njegova prednost je tudi UV zaščita (ZF 50). Blazinica je sestavljena še iz posebne mrežice, ki omogoča prav tako enakomeren odtis gostejše teksture. Najprej na žametno bazinico, od tam naprej pa na vse moje nepravilnosti. Prav tako je na voljo v lepih, naravnih odtenkih (18 v svetu (tudi v odtenkih za temnopolte), pri nas pa 6). Všeč mi je tudi, da lahko staro blazinico enostavno zamenjam z novo in tako menjujem odtenke s spremembo tona kože v različnih letnih časih, kar je tudi bolj ekološko in cenovno sprejmljivo. Cena: 43 € za celoten izdelek, 30 € za refil.

lancome-fall-2016-teint-idole-ultra-cushion-pudri
Najnovejša Lancomova blazinica je kot nalašč za jesenske mat videze.

 

Si že preskusila katerega od cushion izdelkov? Kaj pa korejsko kozmetiko? Imaš morda fovorite? Vesela bom, če mi jih zaupaš v komentarju. Tudi sama še namreč raziskujem to področje. Hvala.

⇒♥ Preberi si tudi vse o BB kremah in poglej katere so najboljše.

Maham,

 

Nika

 

*Fotografije: Karina Vešeleni, PR

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.