GENIALNO: aplikacija L’Oreal Makeup Genius

Spomnim se, da sem se pred več kot desetletjem spraševala, če bomo visažisti s prihodom Photoshopa in programčkov, ki so na obraz dodajali make-up in frizuro, sploh še potrebni. Kmalu se je izkazalo, da je ličenje v fotošopu počasnejše, omejeno in zahteva več kot le spretno roko retušerja, programčki pa … ma ti niso bili podobni ničemur. Biznis je ostal … vsaj do včeraj, ko sem odkrila novo aplikacijo, L’Oreal Makeup Genius.

Beautyfullblog aplikacija-loreal-makeup-genius

Še najmanj je ideja

Da bi lahko obstajalo nekaj v podobnega, se je zagotovo domislil že vsak profi visažist. Ampak do izvedbe, kako pametni telefon spremeniti v ogledalo in umetnika ličenja hkrati, je bilo potrebnih 10 let raziskav strokovnjakov s področja tehnologije in ličenja. Nepredstavljivo in ja, genialno.  Največji znanstveni izziv je predstavljalo dejstvo, da sledenje obrazu v realnem času na mobilnih napravah zahteva zapletene algoritme. Po več kot 10 letih so raziskovalci in animatorji razvili tehnologijo »RT Track 64«. Gre za patentiran in zaščiten algoritem za sledenje obrazu, ki omogoča izjemno natančno prepoznavo obraza prek kamere z ogledalom. Kamera ujame 64 obraznih točk in do 100 izrazov! Poleg tega aplikacija SLEDI GIBOM GLAVE do 60 stopinj, upošteva 400 različnih pogojev svetlobe, prepozna in sledi obrazom različnih narodnosti in res realno poustvari barve, sijaj in teksturo … ličila. In seveda je L’Oreal naredil še eno pametno potezo, ne samo, da vse izdelke in videze lahko preskusim na sebi, izdelke lahko neposredno s pametnim telefonom tudi kupim.

Beautyfullblog aplikacija-loreal-makeup-genius 2
L’Oreal je s to aplikacijo dosedanji svet virtualnega ličenja obrnil na glavo.

Dihaj

Aplikacija je na voljo brezplačno, za iPhone, iPad in Android. Po namestitvi v popoln makeup skočiš z nekaj kliki in parimi sekundami: skeniraš obraz, izbereš test lookov ali test ličil (kateregakoli L’orealovega izdelka ali točno odločenega, skeniranega npr. v trgovini), določiš konkreten videz/izdelek, ki ga želiš preskusiti in … tada … občuduješ svojo novo, #fullmakeup podobo. Lahko se celo slikaš, posnameš ali deliš naprej v splet.

Beautyfullblog aplikacija-loreal-makeup-genius 9

Družinska zabava

Po novem imava s Perotom nekaj skupnega … navduševanje nad tehnologijo v 3D tehniki (po domače nažiganje igric), ki je uporabljena v filmih in videih, predvsem pa v več kot 50 najvišje ocenjenih igrah. Tudi aplikacija Make Up Genius je neke vrste igra, ultimativni simulator ličenja, ki me ne glede na ‘ful-v-guzvi’ status pritegne, da preskušam looke, se v njih slikam in snemam, virtualno preskušam lorealove izdelke in vse žive kombinacije … Obožujem jo tudi, ker je postala moje ličilo, s  pomočjo katerega lahko v nekaj sekundah delim #fullmakeup podobo. Seveda je všeč tudi Amalji, in če je to edino ličilo, ki ga bo preskusila do 15-ga … aleluja! 😉

Beautyfullblog aplikacija-loreal-makeup-genius 8
Virtualno #fullmakeup = realno #nomakeup (poudrajene imam le trepalnice).

Iskrica

3D tehnologija, ki jo uporablja aplikacija L’Oreal Makeup Genius je tako zanesljiva, da je bila eden izmed razlogov za oskarja za vizualne učinke, ki ga je prejel film “Nenavadni primer Benjamina Buttona”.

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Vir in PR fotografije: L’Oréal Paris, ostale fotografije: Rožle Veger za Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comment
  • Katja Grudnik
    25 maja, 2016

    O, carsko hahaha… Jaz se tok zabavam s temi programi, res so zanimivi 🙂