Lepotna kanta november/december

Konec je. Tokrat se poslavljam od nekaterih mojih priljubljenih izdelkov … in to za vedno :(. Ob tem se sprašujem zakaj je treba zamenjati formulo, če se je izkazala za dobro in že vrsto let zadovoljuje številne kupce. Se bo nova res prodajala bolje samo zato ker je nova?

Lepotna kanta nov:dec

Izdelki so našteti od leve proti desni.

  • Vichy Aqualia Antiox Vitamin C Serum. V to stekleničko seruma sem pred prvo uporabo morala zmešati priložen paket čistega vitamina C v prahu in jo za 21 dni, kolikor je uporabna, shraniti v hladilnik. Pred vsakim nanosom sem potem stekleničko pretresla, vsebino pa izvlekla s pomočjo priložene pipete. Ja vem, sliši se kot lepotni izziv, kar je zame super, za večino uporabnic pa najbrž preveč komplicirano. Po tri tedenski uporabi je bila koža mehka in lepo sijoča, nisem pa opazila, da bi serum pripomogel k zmanjšanju gub ali zožanju por. Ker je bil prijetne teksture, ki na koži pusti na otip svileno plast, sem ga vseeno rada uporabljala kot občasni intenzivni tretmaje po obdobju večjega izpostavljanja soncu. Zato mi je žal, da so proizvodnjo tega izdelka in celotne linije Antioxi v Vichyju ukinili.
  • OPI Acetone-free Polish Remover. Kupujem le boljše odstranjevalce laka za nohte brez acetona. Ker upam, da so, če že ne do nohtov, nežnejši vsaj do obnohtne kožice. Ta je, saj vsebuje vlažilno formulo z aloe vero in brez acetona. Lepo diši in dobro odstranjuje tudi lak z bleščicami (pa tudi Shellack ;)). Proizvajalec navaja, da ga lahko uporabljaš tudi na umetnih nohtih. Minus dobi le embalaža, saj se vsebina prehitro izliva skozi več kot cm široko luknjo. Priporočena cena: 7,5 €, bolje založene drogerije, npr. Maximarket
  • Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion. Tega pa morda že poznaš, saj je na voljo že pol stoletja. Kultni Clinique-ov izdelek je namenjen izključno vlaženju, tretjemu koraku pri čiščenju kože. To je eden od mojih ‘must-have’ izdelkov, saj močno navlaži kožo, da podobno kot vileda, bolje vpija nadaljno nego. Z uporabo celotnega 3-step sistema sem se pred nekaj leti znebila vnetnih izbruhov kože pred menstruacijami. Je lahke, vlažilne teksture, značilne rumene barve in brez dodanih dišav ter drugih negovalnih sestavin. Slaba novica: tudi ta izdelek je letos pomladi nadomestila nova različica, Dramatically Different Moisturizing Lotion +, ki naj bi še bolje poskrbela za samooskrbo kože z vlago. A žalostna ugotavljam, da mi ni tako všeč kot originalna verzija.
  • Lush Breth Of Fresh Air. Ooolajšanje v pršilu! To je vodica, ki na vročini, v avionu ali v prostorih, kjer je suh zrak, lepo osveži in navlaži polt. Ker vsebuje morsko vodo, jo popršim tudi po laseh (da se mi lepše skodrajo), včasih pa tudi po celem telesu, preden nanesem balzam za telo. Opažam namreč, da pomiri in zmehča suho in grobo kožo. Vsebuje še gel morskih alg, aloje vero in absolut vrtnice. Zato tudi tako lepo diši. Moti me le pršilka, ki ne ustvari nežne meglice, zato pršenje direktno po obrazu ni najbolj prijetno (te pa takoj zbudi ;)). Tako tonik na obraz raje nanesem s pomočjo brisačke ali vatice. Cena: 11,45€ / 250g, www.lush.si.
  • Sensai Silky Purifiing Cleansing Balm. Nežni čistilni balzam za vse tipe kož se v stiku s kožo spremeni v olje, ki dobro odstrani vse nečistoče in tudi ličila. Po čiščenju na koži pusti res prijeten občutek, zato predvidevam, da je odlična izbira, pravo razvajanje za občutljivo ali izsušeno kožo. Tudi za mojo, zato sem ga res postrgala do zadnje packe. A to je luksuzno čistilo, zato pričakuj tudi nekoliko višjo ceno. Priporočena cena: 46,40 €, Mueller
  • MAC Creme Liner, odt. Black je bil prvi MAC-ov nakup in od takrat je to moje najljubše črtalo. Ker ga zmešanega z vodo uporabljam za risanje različno debelih črt, suhega pa lahko razmažem za videz zadimljenih oči. Profesionalno ličilo da res črno, enakomerno obarvano črto, ki jo lahko zabrišem dokler je mokra, ko pa se posuši, postane dolgo-obstojna in se ne lušči. Vseeno pa jo z odstranjevalcem z lahkoto očistim z obraza … ali pa telesa. Uporabljam ga namreč tudi za ustvarjanje ‘fake’ tatoo-jev. Ker brez njega ne morem ‘šminkati’, sem v spletni trgovini že naročila novega. In hkrati ugotovila, da je ima tudi ta izdelek novo, izboljšano formulo. Me zanima … Cena: 17€, www.maccosmetic.de
  • Melvita Poživljajoče mleko za telo. To je izdelek, ki je lahko super darilo. Njegov čudovit, poživljajoč in vesel vonj (koktejl pomaranče, limone in mandarine) te spravi v dobro razpoloženje, zato se vedno spomniš na tistega, ki ti ga je podaril (hvala superbabe ;)) Vlažilno mleko se zelo hitro vpije in ne pušča mastnih sledi, ima in negovalno formulo iz organsko certificiranih sestavin. Cena: 17,30€, www.melvita.si

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Tina
    19 decembra, 2013

    tudi sama imam zelo rada Melvitine in Lusheve izdelke, vendar so na moji priljubljeni listi nekateri drugi izdelki kot tvoji tokratni. bi me pa zelo zanimalo, če ti je uspelo naročiti MAC po pošti (in kako), ker do zdaj še nisem ugotovila, da bi kakšna spletna stran pošiljala v Slo. NARS npr. se k sreči že da naročiti k nam z njihove uradne spletne strani, medtem ko za MAC še nisem slišala.

    • nika
      21 decembra, 2013

      Tina zaenkrat MAC naročam k prijatelju v Nemčijo. Če ka potrebuješ, mi lahko na FB javiš v Inbox. Jim pa na Nemško stran vsakič napišem najprej, če pošiljajo v Slovenijo, ker verjamem, da več kot bo takšnih mailov, prej bomo dobile MAC-a tudi sem ;).