Zeleni vrt v stanovanju

Zeleni vrt v stanovanju je vse, o čemer razmišljam ta hip. Nekaj dni po operacji popkovne kile in diastaze trebušnih mišic pač ne morem početi nič drugega. Lahko bi sicer brala knjigo, gledala serije, ustvarjala leže, urejala album družinskih fotografij, pucala računalnik, se izobraževala … skratka počela vse kar sem želela do pred kratkim, ko za to nisem imela časa. A mi ne pade na pamet. Zadnja diagnoza je: brezvolja. Ampak …

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 6
Vir: bouf.com

 

Zeleni vrt doma, v stanovanju

Zaenkrat v tem fizičnem in miselnem brezdelju ne pogrešam nič (tudi ker je Petrova domača oskrba BP), nobenih izzivov … morda le nekoliko več zelenih površin v stanovanju, na katerih bi se moji možgani lahko brez slabe vesti še bolj mirno pasli. Kot npr. ta zeleni vrt na sedem in nekaj načinov:

1. Gugalnica z bršljanom. Če se nekaj časa ne smem smejati, bi se za boljše počutje lahko vsaj gugala.

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 1

 

2. Paličice za natikanje v postelji postreženih prigrizkov Leaf Pick (kolk nobl se to sliši ;)), da bi bila hrana, ki se mi je lušta, videti bolj zdrava.

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 4
Vir: thegadgetflow.com

3. Sveža zelišča na dosegu roke. Prisežem, da bi si v tem trenutku zmešala Virgin Mojito (brez alkohola, zaradi hitrejšega celjenja ran … čeprav bi mi za počutje prav dobro del razdevičen z dvojno dozo ruma), če bi mi nad glavo bingljala meta. In če bi poznala recept. Ga ti?

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 2

 

4. Vertikalni vrt, ki običajno steno spremni v džunglo. Naboljši ekran ever …

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 14
Vir: floragrubb.com

5. Vilinski gozd na dlani je talisman za boljše počutje oz. mini mobilni vrt kot ljubkovalno rečem tej čudoviti ogrlici s stekleničko Meti Beti Unikati v kateri so pravi mah, lišaji in metkine dobre afirmacije ;).

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju bogastvo-zivljenja
Vir: metibeti.com

6. Dekoracija iz zelenja in morskih spominkov. Na etsy.com sem našla kjut okraske Petit Beast Gold Ombre Jellyfish Air Plant Sea Urchin, a ker jih dostavljajo samo v US, bom morala ‘meduze’ iz lupinic morskih ježkov res narediti sama. Da bom imela to poletje vsaj malo stika z morjem …

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 12
Vir: etsy.com

7. Označevalci v obliki travice Green Marker Grass Sticky Notes Bookmark s katero bi ozelenela knjižna polica. Predvsem, če bi si z njimi označila strani za nadaljevanje branja ;(.

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 8
Vir: japantrendshop.com

8. Termometer The Leaf.  Veliko raje bi si merila temperaturo s tem termometrom, listom, ki glede na telesno temperaturo spremeni barvo, kot z ušesnim nadlegovalcem.

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 11
Vir: japantrendshop.com

9. Vonj po zelenem. Ker te najhitreje popelje na zaraščene oaze. Ima ga nova dišavna kolekcija za moške  L’Occitane Cedrat, ki je iz nenavadnega agruma za katerega sem slišala prvič (cedrat), izvlekla iskrive, sveže in rahlo lesne note. Zdaj iščem različico za ženske, za dni, ko mojega negovalca ni doma ;).

Foto: Rožle Veger za Vstanem
Foto: Rožle Veger za Vstanem

10. Španga za kable. Trenutno imam vse naprave na dosegu roke in s temi zaponkami Leaf Tie bi džunglo kablovja lahko uredila v pregleden gozd.

Beautyfullblog zeleni-vrt-v-stanovanju 3
Vir: lufdesign.com

11. Luč z začimbami. Ni super, če lahko bazliko trgaš kar z luči nad jedilno mizo?   Pa tudi drugo zelenje na luči je videti zelo sproščujoče in nenavdno.

luc z zelenjem vrt v stanovanju beautyfullblog
Vir: fancy.com

Imaš tudi ti kako hudo idejo za ozelenitev stanovanja? Ker morda bom že jutri spet polno aktivna, ustvarjalna … leteča pa najbrž res še ne ;).

⇒♥ Poglej pa tudi kako je videti luč z zelenjem v našem domu.

Maham,

Nika

* Fotografije: so del promocijskega gradiva izdelkov vzete iz spletne strani, ki je navedena pod sliko. Avtorja oz. strani objave fotografije gugalnice (1.) in zeliščnega vrta (3.) žal ne najdem več, zato se jima v naprej opravičujem in zahvaljujem za dovoljenje objave. Prikazna slika zapisa (cvetlični lonček I Will Survive.) je vzeta iz strani bouf.com.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.