Unikatna slovenska darila

V anketi na Instagramu ste izrazile željo po spisku unikatnih daril, ki ne presegajo vrednosti 30 evrov. Izbrala sem taka, ki so hkrati narejena tudi pri slovenskih ustvarjalcih.

 –♥ #podpiramslovensko … Kje pa naj jih najdem?!

Priznam, težko je, saj veliko ustvarjalcev sploh nima spletnih trgovin; FB prodaje ne štejem, ker barantanje po sms-jih ni moj tip prijetnega spletnega nakupa, prav tako ne zastarelih spletnih strani, kjer ne najdeš jasne oznake ‘shop’ in lepo prikazanih izdelkov. Spletna stran je danes nuja, četudi si umetniška duša in prodaja ni tvoje področje. Uredi jo

Spisek unikatnih slovenskih daril do 30 evrov

V prvi karanteni je bilo trendno pod vsebino prilepiti #podpiramlokalno in #podpiramslovensko. Zdaj bi naši ustvarjalci pomoč potrebovali še bolj, zato praznična darila izbiraj pri njih.

Stenski koledar UriKuri

darilo-slovensko-urikuri-koledar-

Všeč so mi koledarji, ki jih kasneje lahko uporabim kot čestitke ali stenske ilustracije. UriKuri ilustracije so pisane, polne življenja in veselja. Avtorica ponuja čudovit tekstil, spominske knjige, porcelan …

Cena: 25 €/ 12 krasnih ilustracij v stenskem koledarju dimenzije 44 cm x 31 cm

Stenka imenka Nina Roydo

nina roydo stenka imenka slovensko darilo unikatno rocno delo

Nina Ryodo je fotografinja in ustvarjalka, ki izdeluje trajnostne reči za otroke (malo drugačne, kot so na voljo v običajnih trgovinah). Na lanu narisana najljubša žival in otrokovo ime (ali ime hišnega ljubljenčka) je ljubko darilo, ki lepo okrasi vsako otroško sobico. Obešanka je izdelana in porisana ročno.

Cena in link do nakupa: 23 €

DIY svečke Oil Right, dišeče sveče iz odpadnega jedilnega olja

oil right slovensko darilo unikatno rocno delo 31

To darilo mi je všeč, ker ga lahko pokloniš kot takega, lahko pa podariš že izdelane dišeče sveče iz tega seta. Sama sem jih že izdelovala in lahko potrdim, da je izdelava preprosta, svečke pa so res lepo dišeče. Pozorna moraš biti le, da upoštevaš navodila in ne izbereš preširokih kozarcev (kot sem to naredila v prvo). Na voljo je kar 11 različnih dišav.

Cena in link do nakupa: 7,99 € set za izdelavo treh sveč

Pentlje za lase Boho Headwear

Lasne dodatke najdeš skoraj vsaki trgovini s hitro modo, a nekaj čisto drugega je, če jih poiščeš pri slovenskih ustvarjalkah. Te čudovite žametne pentljice Boho Headwear dajo vsaki frizuri šik pridih.

Cena in link do nakupa: 16,90 EUR

Ročno izdelan nakit

Ročno izdelan nakit je bil visoko na listi želja sodelujočih v anketi. Zato predlagam 

Nakit Koncrete Jewelry

slovensko darilo unikatno rocno delo koncrete jewlery

Cenejši kot na spletni strani znamke je ta nakit v spletni trgovini slovenskih oblikovalcev Ika. Uhani so narejeni iz mešanice lahkega cementa in naravnega barvila. Mešanica je okolju prijazna, vsi uporabljeni materiali so naravni in ne povzročajo alergijskih reakcij (kovinska osnova je nerjaveče jeklo).

Cena in link do nakupa: Uhani Ginko viseči, 28 €

Lesen nakit Back To the Woods Shop

slovensko darilo unikatno rocno delo 30

Zagotovo se ti bo pogled ustavil na lesenem prstanu iz ebenovine in iz soda za wiski. Čudovit je, ampak zaradi cene ne sodi med darila do 20 evrov. Boš pa pri tem slovenskem oblikovalcu nakita iz lesa našla nekaj ljubkih drugih primerkov, npr. ročno narejene ogrlice z obeski v obliki želodov.

Cena in link do nakupa: Ogrlica z obeskom želod, 26, 22 €

Alja Hrovat

Dela te mlade, a že svetovno priznane ilustratorke, občudujem že vrsto let, saj sem se z njenimi ilustracijami spogledovala za BBMU rokovnik. Zdaj je ta tip ilustracije ultratrenden, zato izkoristi in darila poišči med njenimi broškami, nogavičkami, zvezki, karticami, maskami, sestavljankami …

Cena in link do nakupa: 18 € za vrečo iz blaga

Pralne blazinice za odstranjevanje makeupa

Tega darila bo vesela vsaka ženska, tudi če jih že ima. Slovenske so na voljo pri:

LanaBe iz ekološkega bombaža 

dav_vivid

Cena in link do nakupa: 9,80 € / 10 blazinic 

Renčelj blazinice iz bambusa v setu z njihovo micelarno vodico 

Cena in link do nakupa: 19 € / 5 blazinic in naravno micelarno vodico

Food Wrap

Povoščene krpice za ohranjanje svežine hrane Food Wrap so res uporabno in super trendno darilo. Prispevajo k zmanjšanju odpadkov in pripomorejo k zviševanju okoljske zavesti. Izdelane so iz 100% bombažnega blaga, čistega čebeljega voska, bio kokosovega olja, bio jojobinega olja in ročno nabrane smrekove smole iz slovenskih gozdov.

Cena in link do nakupa: 19,95 € za set Food wrap 3pack nature v katerem so tri krpice različnih dimenzij in vzorcev

Pobarvanka za odrasle

Pobarvanke za odrasle so super darilo tudi za najstnike. Še posebej, če imajo motive iz lokalnega okolja.

Barviti svet slovenske poezije

Velikani slovenske poezije so navdih za to čudovito pobarvanko. Pesmi Simona Gregorčiča, Luize Pesjakove, Srečka Kosovela, Josipa Murna, Ivana Cankarja, Franceta Prešerna in drugih spremljajo ilustracije Eve Furst.

Cena in link do nakupa: 19,95 E

Urbana pobarvanka Ljubljana

Pobarvanka predstavlja arhitekturne znamenitosti, kulturo in življenjski slog Ljubljane na ročno narisanih črtnih risbah, ki so v knjigi tudi opisane v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Čeprav je pobarvanka namenjena predvsem odraslim, je v njej nekaj risb ljubljanskih junakov kot so veliki in mali zmaji ter žabe, ki jih lahko pobarvajo tudi otroci.

Cena in link do nakupa: 16,90 €

Slovenska ornamentika

S pomočjo te pobarvanke raziskuješ lepote in kompleksnosti slovenskega ornamenta.

Cena in link do nakupa: 12,50 €

Personalizirane zvočne pravljice za otroke

”Tako zelo so personalizirane, da vam ne bo preostalo drugega, kot da boste živeli srečno do konca svojih dni :)”, duhovito začenjajo predstavitev na strani krassno.com, kjer personalizirane pravljice ponujajo. Pravljice imajo zelo personalizirano vsebino brez nasilja in z poudarjenimi lepimi vrednotami. Na spletni strani opozarjajo, da lahko zaradi zagotavljanja visokega nivoja produkcije posnamejo le določeno število pravljic, zato se ob zanimanju prijavi čim prej.

Cena in link do nakupa: 10 € / personalizirana zvočna pravljica

Igra smeha

Igra bo všeč vsem, ki se radi veliko smejejo in tistim, ki bi se, pa so preveč zadržani. Jaz jo bom podarila Amalji, ker bo super za povezovanje s sovrstnikih na taborih in v kolonijah, ko bo to spet mogoče.

Cena in link do nakupa: 15, 20 EUR

Nogavičke Vita Ivicic

slovensko darilo unikatno rocno delo vita ivičič

Čudovite nogavičke slovenske modne oblikovalke Vite Ivičič so na voljo v Galeriji Emporium in v butiku Barlič, pa tudi v njeni spletni trgovini na Etsy. So odlične kakovosti in res lepe, izbiraš pa lahko med različnimi barvami, vzorci in dolžinami.

Cena in link do nakupa: 15,60/ € za dokolenke

Kako ti je všeč spisek teh slovenskih daril? Če bi dodala še kakšnega, mi predlog pusti v komentarju, ti bom hvaležna.

Maham,

Nika

Fotografije: Nina Ryodo, Nika Veger, PR znamk

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Tanja
    18 aprila, 2021

    Zelo lepo in unikatno slovensko darilo je tudi Aromica, osebna dišeča spremljevalka, narejena iz povsem naravnih materialov. Nanjo nakapljaš eterično olje in odišavila bo oblačila v omari, pisarno, avto, ali pa te zapelje v prijeten spanec…
    več informacij na: https://aromica.si/ ali na https://www.instagram.com/aromica.si/

    Lep pozdrav 🙂

    • NIKA
      18 maja, 2021

      Hvala za predlog, bere se super.