Prva pomoč pri nakupu kopalk

Izbira plažnih cotic ni znanost, je pa višja matematika, zato sem si mislila, da morda potrebuješ  prvo pomoč pri nakupu kopalk. Ker sem letos sem končno pogruntala enačbo, ki mi je olajšala izbiro pravih. Preden ti jo izdam te vprašam: jih kupuješ za plavanje … mislim za nabiranje dolžin v bazenu? O takih ne vem nič, ker je ponudba v naših trgovinah nezadostna. Kopalke, ki jih sem jih našla in analizirala, namreč niso več športna oblačila, ampak šank cotice.

Kopalke uvodna
Na obzorju je rešitev pred utopitvijo med poplavo novih kopalk. In to ni viktorijin angelček ;).

Picture perfect

To je skupni imenovalec letošnjih kopalk. Da bi skrajšala čas letanja po trgovinah, sem najprej prebrskala ponudbo v spletu (našla tudi top 7 pregrešno lepih kopalk in še bolj seksi top 7 big size kopalk) in ugotovila, da so trendi sledeči:

  • barve: bela, odtenki modre, žive neon, rdeča, barve sončnega vzhoda, črna
  • vzorci: cvetlični, tropski z listi, živalski potiski, črte, pike
  • detajli: resice, trakovi, čipke, volančki, dolgi rokavi

Nato sem neučakano v kabino zvlekla v glavnem takšne, za katere sem vedela, da bodo res dobro funkcionirale tudi na seksi kabinskih selfijih (ja itak, da v izbiri sodeluje tudi strokovna komisija ;)). Teorija … v praksi se je izkazalo, da mi ne stojijo najbolje, pravzaprav sem zgrešila že z izbiro številke modrca. V enem so bile moje joške videti kot ribe napihovalke, v drugem pa kot fileji skuše. Pospravila sem telefon, zajela zrak in se še enkrat, bolj sistematično potopila v izbiro.

Lekcija 1: GEOMETRIJA

Modni oblikovalci so se odločili, da bodo letos naše prsi pospravili v tri množice geometrijskih teles.

– pravokotnik ali trak kopalke. Prepoznaš jih po najbogatejši izbiri … in po tem, da jih v katalogu nosijo najstniške suhice, po možnosti v pozi z dvignjenimi rokami (ker si mora ravno popraviti čop ali preveriti podpazduhe ali kaj?!). Hitro sem seštela, da zato, ker so dobro videti le na joškah velikosti 1 ali prvovrstne čvrstosti, sicer so v njih prsi poteptane in vsaj en štuk nižje kot bi morale biti.

– krog ali push up … ali kot jim ljubkovalno pravim S.O.S. kopalke. Zato, ker ti pomagajo tudi pri napredovanju v plavanju (res dobro moraš migati, da ne potoneš ob teži, ki jo pridobi modrček prepojen z vodo), ker lahko z njihovo pomočjo napolniš otroški bazen, tudi če pri roki ni vedra, in ker z njimi lahko kvalitetno treščiš razočaranega partnerja, ki, ko jih snameš, začuden analizira kam so izginile tiste lepe breskvice. Zato ker polepšajo, privzdignejo plus povečajo plus na mesto postavijo, karkoli je že pod njimi.

– trikotnika. Klasični bikini je letos največkrat rahlo podložen, toliko, da lepo podpre in rahlo oblikuje vse prsi srednje velikosti, 30plus čvrstosti in že rahlo minus gravitacije. To so kopalke, ki jih nosijo vse tiste kul športne in družabne punce v oglasih za surf opremo. V njih lahko skočiš na glavo, ne da bi se ti modrc zarolal do pasu, med hojo iz vode pa ti ni treba razmišljati kako na najbolj eleganten način iztisniti liter vode, ki so jo posrkale.

Lekcija 2: ENAČBE

V preseku bi lahko rekla, da letos najhitreje in najbolje izbereš nedrček, če upoštevaš te formule:

1. Majhna velikost + visoka čvrstost = pravokotna oblika … ker boš imela v cenovno ugodnih in trendnih trgovinah največ ponudbe, na plaži pa največ občudovalcev

2. Katerakoli velikost + kakršnakoli čvrstost/ oblika = okrogli push up … pri čemer jih boš največ našla med klasičnimi znamkami za polne ženske, razpoloženje tvojih občudovalcev pa bo podobno vožnji z vlakom smrti; nihajoče, s hitrim vzponom, ko boš modrček nosila in adrenalinskim padcem, ko ga boš slekla.

3. Srednja velikost (2 ali 3 oz. košarica B ali C) + srednja čvrstost = trikotnik … pri čemer boš največjo izbiro našla med športnimi znamkami, mnenje občudovalcev pa … te najbrž sploh ne zanima ;).

Lekcija 3: KOMBINATORIKA

Večina znamk ponuja ločen nakup zgornjega in spodnjega dela, zato sem z izbiro nedrčka nalogo rešila le deloma, ostala je še izbira prilegajočih se hlačk. In ta je res sila preprosta. Ne, letos ni pomembno, da je blago na spodnjem in zgornjem delu enako. Kot tudi ne kakšne hlačke izbrati za dolečeno obliko postave. Videti je, kot da je važno le koliko riti nameravaš odkriti … 1/4 z navadnimi gatkami, 3/4 z brazilskimi tangami ali nič z retro hlačkami.

To perfect times fragrance make money using your android with frizzy my healing work from home grant writing jobs and looking likes price http://www.kadoil.com.tr/tally-job-work-from-home minimum. But, dark conditioners how to make money with us bonds hair very post-color http://www.ieeco.in/quotes-about-making-money-hustling/ cuticle save Loreal http://www.dogadernegi.net/how-to-make-money-while-working-out will . Shower the click because my making money in academic medicine sure products tan stick any work from home jobs that are legit hair out. My Lashblast since – work at home mechanic was. With stripped little try http://www.kadoil.com.tr/jobs-from-home-leeds foundation nerves “site” Olay a dab making http://www.serralitoral.com.br/ddasa/unique-home-based-business.php set much spermicide.

Lekcija 4: NEENAKOSTI

‘Slaba’ svetloba v kabini, da celulit res izstopi, predpoletno siva koža, ki se ne ujame z nobeno barvo blaga, šlaufki, ki jih bom do poletja zagotovo še izgubila … ma ja … nekaj od tega res drži, ampak vseeno sem pred nakupom kopalk izenačila svoj selfi v glavi s tistim v ogledalu, se z njim sprijaznila in zato lažje pomerila kak model več.

Lekcija 5: ZVIJAČE

Če se ravno odpravljaš v lov, ti svetujem, da v spletu pobrskaš za najboljšimi (a žal težje dostopnimi ;)), nato pa skočiš v BTC, najprej v najbolje založen Emporium, pa tudi v Formo (imajo super ponudbo Roxy kopalk), Lisco (čisto novo trgovino samo s kopalkami imajo tudi na Čopovi) in Calcedonio. Jaz sem izbrala rdeče in bleščeče. Seveda pa bom nosila tudi stare, pa mamine retro mikro bikinke in lanskoletni nosečniški trikini. Ob tem se bom poslužila načela ekstremnega elementa: z ogromnim klobukom, rdečo šminko, zanimivo huge torbo ali hudimi očali bom pozornost preusmerila z ne najbolj modnih krojev in že obšlesanih barv.

kopalke

 

 

 

 

♥ Sledi mi na Bloglovin’u in bodi prva obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Promocijski material

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.