Krema za roke z UV zaščito

Obraz in roke so sončnim žarkom najbolj izpostavljeni, zato so znaki staranja na njih vidni najprej in so najbolj izraziti (izguba čvrstosti in polnosti kože, pigmentni madeži). Krema za roke z UV zaščito bi morala biti eden prvih korakov pri ohranjanju mladostnega videza nasploh. A iskreno … niti za dnevno nego rok ne bi poskrbela, če me na to ne bi ‚opozorile’ tube, ki jih v ta namen nastavljam okrog sebe; ena je na umivalniku v kopalnici, druga pri koritu v kuhinji, tretja na nočni omarici, četrta in peta sta v torbici … tri so tudi v lepotnem kovčku, zagotovo pa bi se kakšna našla tudi v previjalni torbi. Še za življensko pomembnejše stvari mi zmanjkuje časa, zato se mi zdi negovalna krema za roke, ki že vsebuje UV filtre, res super pogruntavščina.

L’Occitane Mandljeva žametna krema za roke ZF 15

O kremah za roke na blogu še nisem pisala, čeprav sem jih preskusila res veliko. Preprosto zato, ker od tovrstne nege vsak pričakuje nekaj drugega (eni obožujejo mastno kremo, drugi lahkotni vlažilni fluid, tretjim je všeč odišavljen balzam …), ker nas večina rada eksperimentira in preskuša vedno nove ‚okuse’, in ker je nakup tega lepotila minimalen strošek za tako uporabno nego. L’Occitane Mandljeva žametna krema za roke ZF 15 (20,30 €) je zvezda zapisa, ker je obogatena z UV-filtri širokega spektra in je super nadgradnja ‘klasične’ L’Occitanove uspešnice s karitejem in mandljevim oljem.

Skratka je izdelek, ki me je navdušil z:

  • UV zaščito ZF 15,
  • prijetno teksturo, ki navlaži, zgladi in globinsko nahrani,
  • prepoznavno mandljevo dišavo, cvetno-pudrastimi notami cvetočih mandljevcev,
  • čudovito, 75 ml embalažo.

Minusi? Seveda bi si želela, da ima krema za roke z UV zaščito še formulo iz naravnih, organsko certificiranih sestavin, a takšne še nisem srečala.

 

Kaj pa ti, si že ‘izvlekla’ svojo UV zaščito? Vključuje tudi nego, ki pred škodljivi sončnimi žarki zaščititi roke? Med vožnjo avtomobila se mi zdi, da se roke kar ‘cvrejo’ na soncu, čeprav naj bi avtomobilsko steklo imelo UV zaščito. A po dolgi vožnji so moje roke vedno pordele in polne peg.

Katera krema za roke pa je sicer tvoja najljubša? Zaupaj mi v komentarju prosim.

Maham … z namazanimi in zaščitenimi rokami ;),

Nika

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a PRVA NA MAIL OBVEŠČENA o novih zapisih ♥

Fotografije: Karina Vešeleni za Beautyfullblog

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.