Trendne pustne maske popkulture 2024: Troli, Wonka, Barbie …

Pust, praznik veselja in norčij, se vsako leto odvija s številnimi liki iz popkulture. Letos lahko navdušiš z enim od Trolov, kot Barbie ali Ken ali kot Oompa Lump iz Dahlovega romana Čarlie in tovarna čokolade. Poglej kateri so še popularni liki iz popkulture za super pustne maske 2024. Tudi skupinske!

Trendne pustne maske 2024

Za čarobni svet pusta 2024 naj te navdihne ta blog, ki razkriva ta hip najbolj trendne in priljubljene like iz popkulture. Odkrij, kako pričarati barvite in igrive Trole, Arielo in njen podvodni svet, čokoladno sladkega Wonko in Oompa Lumpo, zabavne like iz video igre Super Mario …

Oompa-Lump, Wonka, Čarli in tovarna čokolade

Dahlov roman Charlie in tovarna čokolade je ob začetku letošnjega leta dobil novo filmsko interpetacijo. Wonka, pravljičen in estetsko zelo privlačen mjuzikel, je lahko navdih za številne karakterje, ki kar kličejo po skupinski maski z Willijem Wonko, Oompa-Lumpi, čokoladnimi sladkarijami …

Za kostum Oompa-Lumpa iz filma Wonka potrebuješ:

pust KOSTUM popkultura 2024 barbie troli wonka nika veger beautyfull blog
  • OBLEKA: V prvi različici film iz leta 1971, je bila obleka Oompa-Lumpa rjava in bela. Letošnja pa dodja še svetlo modro in vijolično barvo. Izberi rjav ali vijolično rjav suknjič (lahko je črtast) in krajše rjave hlače. Pri tem naj bo srajca bela, ovratnik in manšete naj bodo vidne. Kostumu dodaj črte, lahko s črtastimi dokolenkami, hlačnimi nogavicami ali ovratno rutico. Izberi čevlje, ki so videti starinski, a so vseeno udobni, saj Oompa-Lumpi radi plešejo. V filmu Wonka Hugh Grant nosi rjave čevlje z modrimi cofi.
  • LIČENJE: Must tega kostuma je značilen ten Oompa-Lumpa, ki ga dosežeš z oranžno barvo za obraz. Obrvi pobarvaj z belo.
  • FRIZURA: Nenavaden možic ima nenavadno frizuro; lasje so zelene barve, počesani v urejen retro paž, pri katerem je frufru počesan v koder na vrhu glave.
  • DODATKI: Oompa-Lump 2024 je povezan z glasbo in plesom, čokolado in spanjem. Zato kot dodatek k pustnemu kostumu lahko vključiš piščal, spalno masko ali kakavova zrna oz. čokolado.

Barbie in Ken

barbie in ken pust 2024 beautyfull blog

Barbie, romantična komedija, ni zaznamovala le preteklega filmskega leta, ampak kar velik del oglaševanja in popkulture. Zato bo zagotovo tudi zanimiv lik pustnih povork 2024. Če želiš biti skupinska maska, vključi Barbie različice in Kena.

Za kostum Barbie iz filma Barbie potrebuješ:

pust KOSTUM popkultura 2024 barbie troli wonka nika veger beautyfull blog
  • OBLEKA: Izberi trendno, glamurozno ali elegantno obleko v intenzivni roza barvi. Ključni kos so visoke pete, ki se ujemajo z izbrano obleko. Prav tako v stajlingu ne smejo manjkati nakit (naj bo opazen in v Barbie barvah), majhna torbica in sončna očala.
  • LIČILA: Modro senčilo, črno črtalo, močno povdarjene trepalnice, roza rdečilo in svetle ustnice … je ličenje s katerim pričaraš videz lutke in Barbie.
  • LASJE: Barbie ima vedno sijoče, urejene lase, polne volumna.
  • DODATKI: Če se na pustno zabavo ne boš pripeljala z roza ’korveto’, pa lahko v svoj pustni performance vključiš belega pudlja, roza Crocse, potovalni kovček … 

Super Mario

mario pust 2024 princesa peach

Eden najbolj kultnih likov iz videoiger je lani prišel na velika platna z animiranim filmom The Super Mario Bros. Pustni kostum naj vključuje veliko ikoničnih elementov iz videoiger. K skupinski maski v kraljestvo gob poleg Maria sodijo še Luigi, princesa Peach, želva Bowser, kralj pingvinov …

Kostum Maria iz filma Super Mario Bros naj sestavljajo:

super mario pust popkultura 2024 kostum barbie troli wonka nika veger beautyfull blog
  • OBLEKA: Ključni kos je rdeča kapa s šiltom in s simbolom M (Mariovo črko) spredaj. Zraven obleci še rdečo majico in modre hlače na naramnice. Kostum nadgradi s parom rdečih čevljev, lahko kar s supergami.
  • LIČENJE: Mario nosi značilne košate brke. Lahko so samolepilni ali narisani z barvico ali črtalom za oči. 
  • DODATKI: Prepoznavnost lika bo povečalo delovno orodje; kladivo, izvijač, ključ …

Troli 3

Troli 3 oz. Trolls Band Together je animirani film, ki sledi zabavnim in barvitim pustolovščinam Trolov, ko združijo moči za ohranjanje glasbe in veselja. S prepletanjem glasbenih vložkov, smešnih trenutkov in barvitih podob je film zagotovo odličen navdih za skupinski pustni kostum.

Pustni karakterji filma Troli 3

troli pust popkultura 2024 kostum barbie troli wonka nika veger beautyfull blog

Za ustvarjanje likov iz filma “Trolls Band Together” upoštevaj značilnosti nekaterih ključnih karakterjev, na primer:

  • POPY: Roza lasje okrašeni s pisanim trakom s cvetlicami ali cofki in roza obleka z bleščečimi dodatki.
  • VEJA: Veja je temnejši trol s temnimi lasmi in izrazitimi ušesi.
  • GUY DIAMOND IN TINY DIAMOND: Od glave do peta sijoč kostum naj dopolnijo svetleči lasje, bleščeči tatuji in velika očala.
  • QUEEN BARB: Obleci se v temnejše, rokerske obleke s črnimi ali kovinskimi detajli.

Mala morska deklica, Ariela

Disneyjeva igrana različica male morske deklice je navdušila s pravljičnim videzom podvodnega sveta. Glavni lik je  mala morska deklica Ariela, k skupinski maski pa sodijo še modro rumena ribica Fabijan, rak Sebastjan, Uršula, kralj morja, princ …

Za kostum Male morske deklice potrebuješ:

pust KOSTUM popkultura 2024 barbie troli wonka nika veger beautyfull blog
  • OBLEKA: Izberi svetlo modro ali zeleno obleko, ki spominja na morske barve. Blago naj bo svetleče, da ustvari videz lusk.
  • LASJE: Morske deklice so znane po svojih dolgih, valovitih laseh. Če tvoji niso, si sposodi lasuljo. Vsekakor pa moraš lase okrasiti s školjkami ali biseri.
  • LIČENJE: Naj ne bo močno, dovolj so modro črtalo za oči, lesketajoče rdečilo in bleščeče ustnice koralno rdeče barve.
  • REP: Rep je eden ključnih kosov tega kostuma. Poustvari ga z ozko obleko, ki se na koncu, npr. s pomočjo tila, razširi, da je videti kot plavut.
  • DODATKI: S školjkami in biseri okrasi obleko, lase, lahko tudi krono.

Drugi priljubljeni liki iz pop-kulture 2024

Med drugimi priljubljenimi liki pop-kulture, ki so lahko navdih za pust 2024 so lahko:

  • Stojan Auer, bivše plesalke Kazine in drugi znani obrazi iz 90-ih, ki so gostovali na oddaji Poglej in zadeni 25 let
  • glasbena ikona Tina Turner
  • glasbena zvezda Taylor Swift
  • liki iz serije Prijatelji
  • Master chef

Uživaj v ustvarjanju svojega unikatnega pustnega kostuma in se zabavaj v vlogi tvojega najljubšega lika iz popkulture leta 2024.

Maham,

Nika

Fotografije: PR distibuterjev, Pinterest, Canva, splet

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comments