Dobrodelna darila 2023

Če nimaš časa ali volje, da bi darila izdelala sama, potem podari darilo z dobrodelno noto. To je spisek daril 2023, ki bodo poleg obdarovanca razveselila še nekoga, ki je potreben pomoči in bo zato zanj december še posebej vesel.

💚👉 Z nakupom enega od spodnjih daril ali katerimkoli dobrodelnim prispevkom lahko sodeluješ v čudoviti nagradni igri @masa.muster. Več preberi v zapisu Dobrodelna nagradna akcija 2023.

Zapestnica upanja, Društvo Humanitarček

TAKO POMAGAŠ: Z nakupom dobrodelne zapestnice omogočiš nakup 1m2 materiala za obnovo po poplavah.

humanitarček zapestnica upanja Dobreodelna radila 2023 nika veger beautyfull blog

Zapestnice upanja so skupni projekt društva Humanitarček in akademske slikarke Eve Ketiš, ki ustvarja pod imenom Eva Prepeva. Narejene so iz gline, nosijo pa simbol drevesa, življenja. Na voljo so različne barve zapestnic, ki simbolizirajo posamezno poplavljeno regijo. Izbrana barva oz. regija je v celoti prejemnica sredstev, zbranih z nakupom zapestnice:

  • Koroška – črna barva
  • Savinjska – zelena barva
  • Osrednja Slovenija – siva
  • Modra – ostala področja

Cena in link do nakupa zapestnice: 22e

2. Otroška knjiga Anina zvezdica, Zavod za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica

anina zvezdica otroška knjiga Dobrodelna darila 2023 nika veger beautyfull blog

TAKO POMAGAŠ: Z nakupom knjige kupiš hrano za družine v stiski.

Anina zvezdica je dobrodelna organizacija, ki je že več kot 280.000 družinam v stiski pomagala z donacijo hrane, kozmetike, čistil. Daruješ lahko hrano, lahko pa kupiš knjigo Anina zvezdica.

Pravljica Anina zvezdica je za otroke vseh starosti, saj spodbudi otroško domišljijo in ogreje srce. Pravljico je po idejni zasnovi Ane Lukner Roljič napisala Maja Gal Štromar, ilustrirala pa Ana Strnišnik.

Cena in link do nakupa: 17 €. Več kot 70 % zneska od prodaje namenijo nakupu hrane za Anino zvezdico.

3. Različni izdelki slovenskih oblikovalcev, Mestni Mačjak

TAKO POMAGAŠ: Prispevaš za izvajanje programov društva.

mestni mačjak dobrodelna darila nika veger beautyfullblog

Mestni Mačjak iz Kranja si prizadeva za izboljšanje položaja brezdomnih in potepuških mačk. S svojim delovanjem želijo ozaveščati o pomenu sterilizacije in kastracije ter odgovornega lastništva hišnih ljubljenčkov. Z nakupom katerega koli od izdelkov njihove spletne trgovine boš pomagala pri veterinarskih stroških (sterilizacija / kastracija, operacije, FiV in FeLV test,…), hrani, najemnini in vzdrževanju prostora.

Cena skodelice in link do nakupa: 30 EUR

4. Trgovina in knjigarna Zebra Gre Na Luno, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

zebra gre na luno dobrodelna darila 2023

TAKO POMAGAŠ: z nakupom izdelka v trgovinici osmisliš delo zavoda, omogočiš nadaljnje izvajanje delavnic in zaslužek srednješolcem, ki ustvarjajo za zavod ali prodajajo v trgovinici.

Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana ima svojo knjigarno in trgovinico Zebra Gre Na Luno v središču starega mestnega jedra, na Starem trgu 24. V trgovinici prodajajo čudovite izdelke, ki nastajajo pri pouku in pri delovni terapiji tako na stopnji vrtca in osnovne šole Zavoda za gluhe in naglušne kot tudi v okviru poklicnih usmeritev na srednji šoli. 

V prazničnem času ponujajo odličen božični kruh in drugo pecivo ter kup res lepih in uporabnih izdelkov, primernih za najrazličnejša darila. 

darila z dobrodelno noto soncek beautyfullblog nika veger zebra gre na luno
Spletni nakup ni mogoč, je pa sprehod po trgovini z vedno prijaznimi prodajalkami že sam po sebi pravo doživetje.

5. Različni izdelki Polževe ustvarjalnice, zavod VDC Polž Maribor

TAKO POMAGAŠ: Z nakupom izdelkov podpiraš aktivnosti VDC Polž Maribor.

VDC POLŽ Maribor je javni socialno varstveni zavod s sedežem v Mariboru in enotami v Mariboru, Lenartu, Slovenski Bistrici, Rušah in Šentilju. Izvaja storitve varstva, vodenja in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter institucionalnega varstva. Varovanci s pomočjo mentorjev izdelujejo čudovite izdelke iz gline, tekstila, papirja, lesa… Pri izdelavi izdelkov dajejo prednost naravnim in okolju prijaznim materialom. Vpletajo motive narodnega izročila, veliko jim pomeni tudi ohranjanje kulturne dediščine.

Cena in link do nakupa: 16,00 €

6. Punčke iz cunj, Unicef Slovenija

TAKO POMAGAŠ: z nakupom punčke (ali fantka) omogočiš cepljenje enega otroka proti šestim nalezljivim boleznim.

unicefova punčka iz cunj dobrodelna darila nika veger beautyfull blog

Neprofitna nevladna organizacija UNICEF Slovenija deluje v korist otrok v državah v razvoju ter izvajanje programov zagovorništva in izobraževanja za razvoj v Sloveniji. 

Posebej uspešen in prepoznaven je njihov projekt Punčke iz cunj, ki letos praznuje 20 let in s katerim UNICEF zbira sredstva za cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju. Poleg tega projekt igra pomembno vlogo tudi pri vključevanju naših starejših generacij (punčke izdelujejo npr. tudi v nekaterih domovih starejših občanov) in povezovanje z mlajšimi, saj preko punčke lahko navežejo stik z obdarovancem.

Ker sem sama v tem projektu že sodelovala, lahko več prebereš tukaj.

Cena in link do nakupa: 30 €, kar omogoči cepljenje enega otroka proti šestim nalezljivim boleznim. Punčke iz cunj lahko poiščeš tudi v nekaterih enotah Pošte Slovenije.

7.  Keramični izdelki Biseri, zavod VDC Radovljica 

TAKO POMAGAŠ: Z nakupom izdelkov podpiraš aktivnosti VDC Radovljica.

biseri keramika vdc radovljica darila 2023

VDC Radovljica skrbi za otroke, mladostnike in odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Ustvarjajo in izboljšujejo pogoje za njihov stalen razvoj in kakovostno življenje v vseh življenjskih obdobjih, skupaj s starši in skrbniki.

Biseri, so izdelki, ki jih ustvarjajo uporabniki VDC Radovljica. Gre za unikatne slike in grafike ter zahtevnejše dekorativne in uporabne izdelke iz gline in blaga. S pravimi vsebinami in metodami vsakogar spodbujajo, da uporabi vse svoje sposobnosti in pokaže več od pričakovanega. To jih motivira in navdušuje, saj so v svoji edinstvenosti lahko zelo uspešni. Biseri varovancem omogočajo vključevanje v običajno delovno in življenjsko okolje.

Bisere, izdelke uporabnikov VDC Radovljica lahko kupiš v galeriji Biserna hiša. Na njihovi spletni strani poglej, kako je galerija odprta v decembru.

Če se ti zdijo tovrstna darila dobra izbira, prosim za deljenje idej med tvoje prijatelje. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: PR material, Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.