Medena hiška, to so najboljši seti za ustvarjanje

Po lanskoletnem ustvarjanju medenih hišk je jasno; to želimo početi vsako leto. Kljub temu, da smo imeli set, ki je vseboval vse potrebno za izdelavo hišice iz medenega testa, je sam proces ustvarjanja trajal kar dolgo, zdi se mi, da tri ure, zahteval pa je tudi kar nekaj spretnosti in potrpežljivosti. Tako si ne predstavljam, da bi majhne otroke lahko vključila še v peko hišk. Zato sem tudi letos poiskala sete za ustvarjanje in ugotovila, da je ponudba kar dobra. Poglej kateri seti za izdelavo medenih hišk so nas najbolj prepričali in zakaj.

⇒♥ POGLEJ pa tudi: To so trendi prazničnega okrasja

Najboljši seti za ustvarjanje medenih hišk

medene hiške beautyfull blog nika veger
To so nekaterii seti medenih hišk, ki so na voljo pri nas; YummyTummy, dm BIO in Perger.

Hišice iz medenega testa v hipu pričarajo praznično vzdušje; ker kar kličejo po skupnem druženju, ker dišijo po medu, cimetu, klinčkih in drugih prazničnih začimbah in ker so lahko tudi lepa praznična dekoracija. Lansko leto, smo ustvarjali medeno hiško iz trgovine Smile, letos pa je tam žal ni na voljo, zato smo poiskali, kje vse jih ponujajo. Najbolj so nas prepričali seti YummyTummy, Perger in dm BIO. Poglej zakaj in v čem se razlikujejo.

TRIKI ZA LAŽJE LEPLJENJE

Lani smo se kar namatrale, da je lepilo prijelo in da so bile težke stene hišic prilepljene in stabilne. Letos nam je šlo lepljenje veliko bolje od rok, zahvaljujoč nasvetom iz teh treh hišic:

  • YammyTammy priporoča, da za lepilo uporabiš kar 500g sladkorja v prahu in tri beljake. Nastala je gosta pasta, ki pa dobro lepi in se hitreje posuši. Zadostovala je za lepljenje in okraševanje vseh treh hišic.
  • Pri Pergerju smo se naučile, da strehe ne lezejo narazen, če jih spojiš z dvema zobotrebcema.

YammyTammy

medene hiške beautyfull blog nika veger yummy tammy
YummyTummy

Tamara je srce YammyTammy spletne slaščičarne, ki ustvarja sladice za slavnostne dogodke; poroke, obletnice, rojstne dni, zabave … Tem piko na i pričara s tortami, browniji, krofki, makroni, cakepopsi …  V tem prazničnem času pa je v ponudbo vključila tudi hiške iz medenega testa. 

Set vsebuje: dele hišice iz medenega testa, sladkor v prahu, podlago, dresirni vrečki, bonbone in perlice, figurice iz medenega testa, načrt izdelave 

Potrebuješ še: 3 beljake

medene hiške beautyfull blog nika veger yummy tummy
YammyTammy hišico je minimalistično okrasila trinajstletnica Amalja.

Plus te ponudbe: V paketu so tudi figurice iz medenega testa, ki bodo omogočale sodelovanje in okraševanje tudi najmlajšim članom družine (lepljenje hišk je za majhne otroke kar težavno, zato jih med tem lahko zamotiš z okraševanjem npr. teh dodatnih figuric). Te figurice na koncu otroci tudi lažje ‘žrtvujejo’ in jih pojejo. Všeč mi je tudi, da od vsakega prodanega paketa 1€ namenijo za družine v stiski.

Cena in link do nakupa: 24,90

Sestavine medenih plošč: ržena moka, pšenična moka, ajdova moka, surovi trsni sladkor, cvetlični med, sol, soda bikarbona, margarina (rastlinska maščoba-palmina, kokosova), voda, olje oljne ogrščice, kislo mleko (0,1% maščobe), emulgatorji (E471, E322), sol(0,25%), aroma, kisla citronska kislina, barvilo karoteni, vitamina (retinil palmitat, holekalciferol); začimbe: cimet, klinčki, ingver, muškatni orešček, piment).

dm BIO

medene hiške beautyfull blog nika veger dm bio
dm BIO

dm v programu BIO ponuja tudi set za ustvarjanje medene hiške, ki je v večini narejen iz ekološko pridelanih sestavin.

Set vsebuje: dele hišice iz medenega testa, čokoladne bonbone, sadne gumije v obliki srčkov, sladkor v prahu, navodila za izdelavo

Potrebuješ še: sladkorju v prahu naj bi po dm-ovem receptu dodal le nekaj vode. Mi smo ‘lepilo’ vseeno izdelali po zgoraj omenjenm receptu

medene hiške beautyfull blog nika veger dm bio
dm BIO hišico je okrasila osemletnica Julija (zelen bombon kot venček in malini kot grmička pri vratih sta iz Pergerjevega seta).

Plus te ponudbe: dm v programu BIO ponuja odlične in dodelane ekološke izdelke, ki so na voljo po ugodni ceni in mednje sodi tudi ta hišica.

Cena in link do nakupa: 9,99 €

Sestavine bio medenih plošč: pšenična moka*, sirup iz invertnega sladkorja*, 19 % cvetlični med*, surovi trsni sladkor*, maslo*, pšenične beljakovine*, sredstva za vzhajanje: kalijevi karbonati, natrijev hidrogenkarbonat, amonijev hidrogenkarbonat; začimbe* (cimet*, koriander*, klinčki*, janež*, ingver*, muškatni orešček*, piment*), karamelni sladkor v prahu*, kislina: mlečna kislina.

*iz ekološke pridelave

Perger

medene hiške beautyfull blog nika veger perger
Perger

Perger je sinonim za slastne medenjake visoke kakovosti, pripravljene po družinskem receptu svojih prednikov. Najgloblje družinske skrivnosti so se ohranile vse do danes, ko se bogata medičarska, lectarska in svečarska dediščina družine Perger uspešno prenaša na zdaj že deveto generacijo. Pergerjevi izdelki nosijo certifikat SQ.

Set vsebuje: 8 medenjakov za sestavo medene hiške, gumi bonbone v obliki malince, gumi bombone v obliki okroglih ruladic, navodila in recepturo za sladkorno glazuro

Potrebuješ še: sladkor v prahu, beljake

medene hiške beautyfull blog nika veger perger
Pergerjevo medeno hišico je okrasila osemletnica Bela.

Cena in link do nakupa: 19,99 €, hišica iz medenjakov je na voljo v omejeni zalogi

Plus te ponudbe: To hišico mlajši otroci izdelajo najlažje. Ker so medene plošče nekoliko debelejše, ker sta v setu tudi dve medeni ‘opeki’, ki podpirata streho in ker je straha že okrašena z mandlji in bombonom. Prav tako mi je všeč, da so priloženi bomboni nekoliko nenavadni.

Sestavine medenih plošč: pšenična moka, ržena moka, sladkor, med, glukozni sirup, krompirjeva moka, invertni sladkorni sirup, želirno sredstvo: naravna želatina, voda, glukozno-fruktozni sirup, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, mandlji, začimbe, emulgator: sojin lecitin, vzhajalno sredstvo: jelenova sol.

medene hiške beautyfull blog nika veger
Tako pa je videti naša medena vas.
medene hiške beautyfull blog nika veger
Še iz zadnje strani.
medene hiške beautyfull blog nika veger perger
Najbolj so se igrale z dodajanjem beljakovega snega.
medene hiške beautyfull blog nika veger  yummy tummy
Krasne so prav vse, kajne?

Če te zanima, kakšnega okusa so hiške, te moram razočarati. Lani smo s pokušanjem odlašali vse do aprila, sumim, da tudi letos ne bo nič drugače.

Maham,

Nika

*Fotografije: VSTANEM d.o.o.

**Zaradi alergij navajam listo sestavin medenih plošč, pri ponudnikih pa preveri tudi, iz česa so okraski.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.