Kako … izdelati popcakes kopeli

Frozen je obsedla večino otrok, pojoča Elsa pa je že nekaj tednov pred Božičem postala prva globalno razprodana igrača. Jih razumem, saj je tudi meni pod (predvsem pa na ;)) kožo zlezel junak Ledenega kraljestva, simpatični snežak ;). In kako izdelati popcakes kopeli, ki so tako ljubke kot Olaf v risanki Frozen?

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 9
Otroci bodo uživali ob izdelavi in uporabi!

Greva naredit snežaka!

→ 1. KORAK

Za izdelavo Olafa in snežinke iz Ledenega kraljestva POTREBUJEŠ:

  • plastelinu podobno maso za kopeli Lush Fun v modri, beli in zlati barvi
  • kozarček z vodo
  • koničast nož
  • palčko s konico, npr. ročaj tanjšega čopiča
  • palčke za lizike, tortice na palčkah ali slamice

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 2

Najbolj zabaven plastelin: kopel Lush Fun

→2. KORAK

Priprava vseh snežakovih delov – POSTOPEK 

Snežake in snežinke sva z Amaljo izdelovali kot praznična darila za vse prijatelje, zato sva si postopek poenostavili tako, da sva čim hitreje in enostavno izdelali več kopeli hkrati (med 12 in 15 iz ene Lush Fun mase). Kot na tekočem traku ;).

STOP IGRA

Preden se lotiš navodil zapisa kako izdelati popcakes kopeli in začneš z oblikovanjem mase nove barve, si dobro umij in osuši roke, sicer se bodo barve ‘umazale’, izdelek pa ne bo tako lep.

  1. Beli Fun v velikosti češnje dobro pregneti in iz njega naredi kroglico, nato pa jo razvaljaj v kačo/valj s premerom 1/2 cm. Tako klobaso nareži na 20 do 30 en mm ali dva debelih kolutov. To bodo olafove oči. Preostanek klobase splošči in razreži v 10 do 15 kvadratkov, olafovih zobkov.
  2. Zdaj zmešaj enako količno belega in zlatega funa (lahko 3/4 zavojčka), da dobiš umazano belo maso (zato, da se popolnoma bele oči in zobje barvno nekoliko ločijo od glave). Dobro jo pregneti in zopet oblikuj klobaso. Nareži jo na vsaj 10 enako debelih kosov. Iz vsakega oblikuj kroglo iz katere bo nastala olafova glava. Ta mora biti bolj kot kepi podobna jajcu, pri čemer je zgornji del nekoliko ožji, spodaj pa mora biti širša. To narediš tako, da kroglo na zgornji tretjini nekoliko stiškaš in povlečeš navzgor. Spredaj pustiš, da je spodnji in zgornji del obraza ločen z robom, zadaj pa rob lepo zgladiš.
  3. Zdaj iz oranžnega Funa izdelaš korenčke (enako število, kot si oblikovala glav). Iz kroglice velikosti lešnika oblikuj stožec, ki se na širši (ne koničasti) strani nadaljuje v ozek valj. Tega boš vtaknila v luknjo v glavi, da bo olafov nos bolj pričvrščen.
  4. Iz črnega lushevega ‘plastelina’ izdelaj majhne, za sezamovo zrno velike kroglice. Pritisni jih na sredino belih oči, da Olaf dobi nagajiv pogled. Črne so tudi njegove obrvi; tanek svaljek na eni strani nekoliko zoži.
  5. Olafova usta izdelaš tako: Črno maso zgneti in oblikuj v valj premera 1 cm. Nareži ga na 2 mm debele kolutke. Vsakega razpolovi, da dobiš polkrog, črna Olafova usta.
  6. Iz črne mase zvaljaj še 1 cm dolge in 3 mm debele svaljke, ki bodo olafovi lasje.
Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 1a
Lush Snowman Fun ponuja potrebne barve za izdelavo snežaka.
Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 3
Osnova za oči je bela kača.
Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 4aa
Gradniki; oči, nos, zobje in usta.

→3. KORAK

SESTAVLJANJE snežaka

  • V snežakovo glavo s konico noža izriši usta in jih nekoliko izdolbi (mm globoko). V to vdolbino pritisni črna polkrožna usta. Robove zgladi, na koncu namesti še bel zob.
  • Na zgornji del glave pritisni oči, nad nje pa še obrvi. Če se ne zlepijo, stičišča rahlo (in previdno) navlaži s prstom pomočenim v vodo.
  • S konico čopiča zvrtaj luknjo za nos in vanj potisni tanjši valj korenčka.
  • Luknjo ustvari tudi na vrhu glave, vanjo pa vtakni črn svaljek. Na vrhu ga prereži na pol.
  • Kopeli bodo videti šik, če jih natakneš na plačko za liziko, popcakse ali tanjšo slamico.

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 10

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 4

Modre snežinke 

Moraš jih narediti, saj ustvarijo pravi pridih ledene pravljice in super sneg v kadi (modra kopel se odlično peni), za izdelavo pa so nezahtevne. Med dlanmi preprosto oblikuj modro kroglico, nato jo položi na trdo podlago in vanjo odtisni šablono za izdelovanje piškotov z motivom snežinke. Lahko jih celo posuješ z bleščicami.

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen 6
Snežinke lahko izdelujejo že malčki.

Kaj sneg počne poleti?

Kopeli vsako posebej shrani v prosojno vrečko ali pa skrij pred vlago na suho mesto. Sicer lahko pričakuješ … srečnega snežka že ne ;).

Beautyfullblog DIY bath popcakes snezak Olaf frozen melting

Tole pa ni srečen konec …

Topijo naj se

Ti Cakepopsi, prave tortice na palčkah, so prisežem najboljša (lahko tudi popolnoma zdrava, brez alergenih sestavin in belega sladkorja) in Amaljina najljubša sladkarija. Katja Cakepops.si  vedno znova preseneti z izvirno in perfektno obliko, a tokrat so bili iiiiiii vzihljaji tako intenzivni, da so Olafi, ki se topijo v ustih postali navdih še za tiste, ki se topijo v kadi. Nastala so popolna DIY praznična darilca, popcakes pari, ob katerih so se topili tudi obdarovanci ;).

Beautyfullblog kako-izdelati-popcakes-kopeli Olaf Frozen

Beautyfullblog DIY bath popcake snezak Olaf present Frozen
Eden se topi v ustih, drugi v kadi 😉

Vroča napoved

Na vodi čutim, da je Olaf sprožil nov modni trend in da bodo snežaki vrhunec priljubljenosti dosegli šele naslednjo zimo. Kaj praviš? Če te je zapis kako izdelati snežaka navdihnil za izdelavo darilc ali pa misliš, da bi se ustvarjanja lotila katera od tvojih prijateljic (pomisli na tiste, ki imajo otročke ;)), ga prosim deli na svojih družbenih omrežjih ali pa jim ga pošlji kar na mail. Hvala.

♥ SLEDI MI na Bloglovin’ in bodi prva obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Vstanem, Cakepops.si

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.