Zelo lepo poslikani kamni

Nabiralništvo

Prababa v meni se prebudi vsako poletje. Pa tudi vsak izlet v gozd. Sploh pa za reko. In ker gremo kmalu na Sočo, v spletu spet občudujem zelo lepo poslikane kamne.

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 10

Mogoče pa letos res s sabo vzamem čopiče in vodoodporne flomastre in nabiralništvo zaključim z mantranjem in ‘višjim ciljem’. Kot Editta, bralka in ustvarjalka unikatnih izdelkov iz usnja Zelolepo, ki mi je poslala te fotografije morske ustvarjalnice, na kateri so nastali zelo lepo poslikani kamni, talismani za uresničitev želja.

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 5

 

Stop, igra

Poslikava kamnov je lahko super ‘zamotalnica’ otrok.

”Oskar, najstarejsi nečak, je stavhal kamenčke, potem pa smo jih z Brinom in Ajdo pobarvali, nalepili biserčke, školjkice, jim dodali pikice ali črte. Na moje kamenčke pa sem tako kot vsako leto napisala še svoje srčne želje” .. je o zelo lepo poslikanih kamnih zapisala Editta.

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 4

 

Potrebuješ

  • kamne, najbolje gladke prodnike z morja ali reke
  • barve za poslikavo (intenzivne in sijoče odtenke bodo dale akrilne (lak) barve, lepo pa se da ustvarjati tudi s temperami, vodoodpornimi flomastri, odsluženimi laki za nohte
  • čopiče

Lahko tudi:

  • bleščice, školjkice ali druge okraske, v tem primeru tudi lepilo in pinceto
  • prosojen lak za utrditev in lesk poslikave
  • kitajsko paličico (za npr. odtis pikic)

Postopek

  1. Naberi ali stavhaj lepe, gladke kamne zanimivih oblik.
  2. Očisti jih v sladki vodi.
  3. Pobarvaj jih, naslikaj željeni motiv ali nanje napiši dobre misli, srčne želje. Če želiš, jih še dodatno okrasi (poleg prababe je v meni tudi blinkblink sraka ;)).
  4. Pusti, da se posušijo.
  5. Po želji jih prelakiraj.

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 7

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 6

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 3

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 9

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 8

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 13

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 1

Zapik(o na i)

Med poslikavo lahko mantraš dobre misli in ob tem na kamne napišeš svoje srčne želje. Legenda pravi, da se uresničijo, če jih vržeš v reko. Inspiracijo za motive poišči v obliki kamna, veliko pa jih boš našla tudi pri mojstrici poslikav prodnikov, Sehznac Bac (I Sassi del Adriatico).

 

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 14

zelo-lepo-poslikani-kamni by Beautyfullblog 12

 

So ti všeč zelo lepo poslikani kamni? Če si ustvarjalna tudi ti, mi prosim pošlji svoje kreacije. Želim ti goznih sadežev, polžjih hišic in lepih prodnikov polno poletje!

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Petrica, I Sasi Del Adriatico

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Valentina Poljak
    28 avgusta, 2015

    Takšno ustvarjanje je vedno zanimivo kot tudi malo drugačno. Kot bodoča vzgojiteljica sem videla že marsikaj. Večinoma so raznoliko ustvarjali najmlajši, medtem ko so predšolskim otrokom dajali samo liste in naj rišejo kar želijo (otrokom to ni bilo všeč, saj je bilo preveč monotono, glede na to, da so imeli risanje skoraj vsak dan). Sem pa 1x z eno skupino ustvarjala poslikavo na kamnih. Nanje smo pisali vrednote in jih potem dopolnili z barvami, vzorci. Vsak otrok je na koncu izbral svoj kamen, da ga je lahko odnesel domov. Čez nekaj dni so eni starši rekli, da je bilo njihovemu otroku to tako zanimivo, da so se tega lotili še doma. En otrok je celo meni podaril en kamenček. Tako, da je res zanimivo 🙂

    • NIKA
      28 avgusta, 2015

      Hvala, da si delila svojo izkušnjo … Res je, ustvarjanje je lahko tudi kaj drugega kot le papir in barvice. In kot sem opazila, so v tej ustvarjalnici navdušeno ustvarjali tako fantje kot punce različnih starosti, tudi najstniki. Zato sem jo tudi objavila, ker je enostavna in otrokom zelo všečna.