Vsa slovenska kozmetika in izdelki

Slovenija, zelena dežela, je zibelka kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo veliko naravnih sestavin. Poglej katere lepotne znamke so plod slovenskih rok in spoznaj njihovo zgodbo in filozofijo s katero so prežeti številni res dobri izdelki.

Kozmetika Made in Slovenia

Poglej kateri kozmetični izdelki nastajajo v Sloveniji, saj so zelo učinkoviti in v večini vsebujejo veliko naravnih sestavin.

4KIDSANDUS

Naravna, ročno narejena in dermatološko testirana kozmetika

slovenska kozmetika 4kidsandus beautyfullblog

Jure in Vanja sta se ustvarjanja naravnih kozmatičnih izdelkov lotila, ker imajo njuni štirje otroci izjemno občutljivo kožo. V domači kuhinji  sta zanje pripravila mazilo ter mila. Odziv otroške kože je bil odličen. Ko sta spoznala, da ima podobne težave mnogo otrok in odraslih, sta se odločila, da njune naravne izdelke ponudita tudi drugim. Asortima zdaj vključuje izdelke za nego obraza, telesa in las.

Vsaka posamezna sestavina v njunih izdelkih je dodana s terapevtskim razlogom. Tako bogate mešanice visoko koncentriranih naravnih sestavin za nego kože so v kozmetični industriji prava redkost. Izbirata najboljše surovine, kot so med, propolis, hladno stiskana olja in masla, eterična olja in ekstrakti. Mazila, olja, trda mila in trdi šamponi praktično ne vsebujejo vode in z njo varčujejo že v sami proizvodnji. Premišljena in naravi prijazna je tudi embalaža, ki je iz papirja.

Listo sestavin teh čudovitih in učinkovitih izdelkov spoznaj na 4kidsandus. Izdelke pravkar testiram v okviru projekta Štartaj, Slovenija!, zato bom kamlu lahko podala tudi podrobno oceno.

AFRODITA

Kraljica slovenske kozmetike

Slovenska kozmetika Afrodita AGELESS

Začetki segajo v leto 1970, ko je Danica Zorin Mijošek odprla svoj prvi kozmetični salon, ki uspešno deluje še danes. Prvi izdelek pod blagovno znamko Kozmetika Afrodita je bila kamilična krema za obraz. Vedno večje povpraševanje in navdušenje uporabnikov je spodbudilo organizacijo proizvodnje in kasneje odprtje podjetja Kozmetika Afrodita d.o.o. Razvili so široko paleto izdelkov za nego obraza, telesa in las z osnovnim vodilom — ponuditi izdelke iz pretežno naravnih sestavin s konstantno kakovostjo. Konec osemdesetih let so lahko kupci našli izdelke blagovne znamke Kozmetika Afrodita tudi na prodajnih policah nekaterih večjih trgovin. Danes Afrodita nudi več kot 700 različnih kozmetičnih izdelkov in svoj ugled vztrajno povečuje z novimi hit produkti in širjenjem na tuje trge. Več o Afroditi poglej na www.kozmetika-afrodita.com.

⇒♥ Kozmetika Afrodita je ljubljenka slovenskih lepotnih blogerk in večkratna prejemnica nagrade Beautiful Bloggers Awards za najboljšo slovensko znamko. 

ALP STORIES

Inovativna tehnologija za naravne izdelke in mešanice po tvoji meri

slovenska kozmetika alpstories beautyfullblog

AlpStories je naravna kozmetika, ki združuje najboljše iz narave in najsodobnejšo tehnologijo. Ustanovitelji verjamejo, da je vsaka koža edinstvena in si zasluži svojo formulo, da lahko ustreza potrebam kože. Na njihovi spletni strani, lahko izpolniš vprašalnik in popolnoma prilagodiš sestavo izdelkov svoji koži. Na podlagi rezultatov analize kože, ki jo AlpStories svetovalci opravijo s pomočjo napredne tehnologije, skrbno odmerijo sestavine ter jih zamešajo v tvojo osebno formulo. Tako dobiš natanko to, kar tvoja koža potrebuje.

Linija izdelkov AlpStories združuje izdelke za nego kože in las: šampon in regenerator za lase, izdelke za nego obraza, ki vključujejo lepotilna olja, obrazne kreme, cvetne vodice, macerirana olja ter izdelke za čiščenje obraza. Predpripravljene izdelke najdeš na prodajnih policah bolje založenih lekarn in v spletni trgovini alpstories.si, kjer si lahko naročiš tudi kozmetiko ‘na recept’.

AMON & ANIS

Barvita slovenska ekološka kozmetika

Slovenska kozmetika Amon Anis Beautyfullblog

Naravno kozmetiko je Amon začel izdelovati za lastne potrebe, saj v trgovinah ni našel izdelkov, ki bi bili kljub certifikatom in obljubam dosledno ekološki. Po usodnem srečanju z Anis se je iz domačega eksperimenta razvila blagovna znamka Amon & Anis. Držita se pravila manj je več in sledita logiki naravnega človeka, zato so recepti enostavni, vendar učinkoviti.

Na spletni strani Amon&Anis poglej pestro ponudbo mil, izdelkov za nego za obraza in telesa, deodorantov, dišav, zobnih krem … kot tudi kje vse je ta slovenska kozmetika na voljo.

ESSENTIQ

Naravni in ekološki izdelki ter dišave za dom

slovenska kozmetika essentiq

Gonilna sila Essentiqa, slovenske blagovne znamke naravne organske kozmetike, ki je zelo uspešna v tujini, so trije poslovni partnerji, ki jih druži strast do narave in ohranjanja tradicije, modrosti in znanja naših prednikov. Essentique ponuja izdelke za nego obraza, telesa in las, ter dišav. Kje vse so na voljo (poleg areodroma Ljubljana ;)) poglej na njihovi spletni strani Essentiq.

FLOWER AND SPICE

Moderna lekarna

slovenska kozmetika flowers and spice beautyfullblog

Po študiji ekološke znanosti o oskrbi s kožo na britanski Formuli Botanica, vodilni akreditirani šoli za kozmetične znanosti, se je slovenka Karmen Novak zaljubila v naravno nego kože in njene velike koristi. Kozmetiko Flower and Spice na ustvarja na Nizozemskem, izdelki pa so nato izdelani v Švici. Vse 100% naravne in ekološke sestavine, ki gredo v vsak Flower and Spice produkt, izhajajo iz 22-letnih partnerskih odnosov z manjšimi kmetijami in dobaviteli iz več kot 45 držav po vsem svetu. Izdelki so namenjeni urbani ženski, ki živi dokaj stresno življenje in nima časa iti v naravo. ”Trust your instict. Bring nature back to your daily life” je slogan slovenske kozmetike Flower and Spice.

♥⇒ Ta hip preskušam Midnight Serum, izdelek s katerim je Karmen začela zgodbo Flower and Spice in ki obljublja kot cvetni lističi mehko, navlaženo in gladko kožo. Več o serumu lahko prebereš na spletni srani Flower and Spice.

GLINA

Naravni ritual zdravjaslovenska kozmetika glina beautyfullblog

Tina Avguštin nadaljuje 60-letno družinsko tradicijo dela z glino. Prejšnje generacije glini za zdravstvene in lepotne namene niso posvečali velike pozornosti, saj niti ni bilo velikega povpraševanja. Ker so Tinina strast glina, masaža, terapija in nega, je bila Glina logično nadaljevanje. Z veliko podporo družine je pričela razvijati GlinaSi in Clay Ritual kolekciji. Vsebujeta kozmetične izdelke z glino, ki delujejo izjemno terapevtsko.

 • GLINENI RITUAL ZDRAVJA: GlinaSi kolekcija predstavlja izdelke, ki so v prvi vrsti namenjeni zdravju (Prečiščena glina za pitje, Pripravljena glina za obloge in Glina v prahu za kopeli).
 • GLINENI RITUAL LEPOTE: Clay Ritual kolekcija zajema ročno izdelane naravne glinene kozmetične izdelke, ki so rezultat 60-letne glinene tradicije in profesionalnih kozmetičnih izkušenj, ter so zelo učinkoviti, bogati z naravnimi sestavinami in primerni za vsakodnevno glineno razvajanje ( šamponi, maske, mila, deodorati, itd).

GREEN LINE

Skrb za dolgoročno lepoto kože

slovenska kozmetika green line beautyfullblog

Ilirija je podjetje, ki se lahko ponaša z izjemno široko in pestro ponudbo kozmetike, med njimi je tudi  blagovna znamka Green line. V izdelke vgrajujejo naravne učinkovine in  aktivne učinkovine, ki dokazano delujejo in dolgoročno koristijo koži. Vsi izdelki Green line so razviti v lastnem laboratoriju in izdelani v domači proizvodnji. Nega obraza vključuje pester nabor negovalnih izdelkov in izdelkov za čiščenje obraza.

LOTIQUE

Makeup za vse priložnosti in vse ljubitelje ličil

Slovenska kozmetika Lotique made in slovenia

Lotique je blagovna znamka, ki je leta 2008 vstopila na tržišče EU z linijo negovalne kozmetike. Izdelki so svoje prodajno mesto našli v lekarnah po Sloveniji in Evropi. Leta 2017 pa so se odločili ponudbo nadgraditi s široko paleto ličil pod imenom Lotique make up. Izdelki so kupcem na voljo v spletni trgovini lotique-makeup.com in maloprodajnih trgovinah po Sloveniji (Europark Maribor in Planet Koper). Koncept blagovne znamke je ponuditi visoko kakovostne izdelke dekorativne in negovalne kozmetike, ki so cenovno dostopni vsakomur. Posebno pozornost namenjajo izbranim, koži prijaznim sestavinam, teksturam in barvam, ki so dolgotrajno obstojne.

⇒♥ Nekaj izdelkov, ki mi je res všeč, sem predstavila v zapisu Lotique Makeup, predlogi za prvi nakup.

NELIPOT

100 % učinkovita in 100% naravna kozmetika

nelipot slovenska kozmetika beautyfullblog

Vse skupaj se je začelo kot nedolžno igranje z lonci v mali kuhnjici, ko pa sta ustanovitelja zamešala res dobro in delujočo kremo sta se odločila, da jo predstavita širšemu krogu ljudi. Nelipot je tako decembra 2014 zakorakala na slovenski trg. Želja Tine in Simona je ponuditi izdelke, ki bodo prav takšni kot so bili v časih naših babic in dedkov, ko smo še poslušali naravo in vedeli, da nam da večino stvari lahko kar ona sama. Iz spoštovanja do narave in nas samih. Želita pa tudi, da ko se srečate z Nelipot in jo odpreš, spoznaš, da jo je eden izmed njiju naredil in zavil prav zate.

⇒♥ V naši družinski toaletni torbici sta vedno vsestransko mazilo Masha in deodorant, ki je primeren tudi za po britju ali za najstnike Mladizhen. Sicer pa slovenska znamka kozmetike Nelipot ponuja deodorantne kreme, olje za telo, mazilo, prašek za zobe ter svečo.

Priporočam, da jo spoznaš v megamarketih InterSpar ali na strani Nelipot.si.

NOELA

Izdelki z visoko vsebnostjo polžje sline

Slovenska kozmetika Noela krema polžja slina Beautiyfullblog Startaj Slovenija

Podjetje Noela je pred nekaj leti začelo s polžjo farmo za kulinarične namene. Zaradi povpraševanja trga pa so sčasoma svoj izziv videli v izdelavi kozmetičnih izdelkov vrhunske kakovosti. NNastala je Noela, krema ki vsebuje kar 40 odstotkov polžje sline, saj večja vsebnost sline omogoča hitrejše in učinkovitejše rezultate. Svojo potrditev je Noela dobila tudi v okviru projekta Štartaj Slovenija, kjer je bila razglašena za Hit produkt 2017. Družinsko podjetje znamko Noela razvija naprej in prpravlja nove izdelek s polžjo slino.

⇒♥ Oceno slovenske kreme s polžjo slino lahko prebereš v zapisu Dvojni test kreme Noela.

KATARINCA

Nega za občutljivo kožo

slovenska naravna kozmetika katarinca beautyfullblog

Katarina je mamica živahnih in simpatičnih triletnih dvojčic, ki imata že od rojstva atopijski dermatitis (kronično kožno vnetje alergijskega porekla, ki ga spremljajo suha, razdražena in srbeča koža), kar zahteva posebno in vsakodnevno nego. Njuno stanje jo je spodbudilo k temu, da se čimbolje spopade z njunimi težavami in začne sama izdelovati zdravju prijazne naravne kozmetične izdelke. Izdelki so primerni tako za nego zdrave kot tudi občutljive kože in kože nagnjene k alergijam, kožnim boleznim, dermatitisu, ekcemom. Če se tudi ti srečuješ s podobnimi težavami kože, pokukaj na stran Katarinca.si.

MOIKA

Naravna kozmetika iz lokalnih sestavin

moika slovenska kozmetika beautyfullblog

Moika Natural Cosmetics je slovenska blagovna znamka, ki proizvaja izdelke za nego kože iz lokalnih in naravnih surovin iz neokrnjenih predelov Slovenije. Velik del izvlečkov proizvedejo sami. Proizvajalci rastlinskih olj so slovenske ekološko certificirane kmetije in oljarne. Moika ponuja izdelke za nego obraza in telesa. V njihovi spletni trgovini Moika.si najdemo Cvetno, Gorsko, Travniško in Gozdno linijo, ki med drugim ponujajo obrazne vodice, vlažilne in pomirjujoče kremice, olja in čistilne gele, za nego telesa pa so na voljo geli za tuširanje in zeliščno blagodejno mazilo.

SUBRINA

Več kot sinonim za balzamsubrina slovenska kozmetika beatyfullblog

Zgodba nege las Subrina se je začela leta 1958. Podjetje Ilirija je na trgu bivše Jugoslavije predstavilo prvi balzam za hitro regeneracijo las z imenom Subrina. Tako se je liniji šamponov Narta pridružil za takratni čas edinstveni izdelek v lasni kozmetiki, balzam za lase. V letu 2004 se je zgodila pomembna prelomnica za blagovno znamko Subrina, saj je z novo strategijo postala krovna blagovna znamka s ciljem širjenja na ostale kategorije nege telesa in z razvojem barv za lase Subrina. Subrina je tako prehodila pot od enega samega inovativnega izdelka, balzama za lase, do blagovne znamke, ki zajema širok nabor negovalnih lasnih izdelkov in izdelkov za oblikovanje las, problemskih šamponov Subrina Recept, otroških šamponov in gelov za prhanje Subrina Kids, barv za lase in negovalne linije za telo Subrina.

 

Poznaš še kakšno slovensko kozmetiko, ki je nisem omenila? Če imaš med naštetimi svojo favoritko, v komentar napiši kateri izdelek ti je najljubši. Hvala.

Maham,

Nika

*Foto: Promocijsko gradivo znamk, Nika Veger

2 Comments
 • Irena Hvala
  februar 21, 2019

  Nona Luisa, ki že vsto let ponuja naravne in ekološke izdelke narejene iz večinoma slovenskih sestavin. Vsi izdelki, ki sem jih preizkusila in jih redno uporabljam so res top in tudi izbira izdelkov je zelo pestra. Pa še vse je tako cjute zapakirano <3.
  Pozdravček Irena

  • NIKA
   NIKA
   februar 22, 2019

   Hvala za informacijo Irena, bom pogledala. Kje pa je na voljo ta kozmetika?

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*