Vichy Slow Age

Pred kratkim sem premierno testirala nov izdelek Vichy Slow Age. Se bom pohvalila še bolj … povabili so me, da bi bila govornica na okrogli mizi mednarodne predstavitve tega izdelka, v družbi Carla Honoréja, kanadskega pisatelja in novinarja ter svetovnega vodja gibanja Slow, gospoda Daria Scaglia, generalnega menedžerja L’Oreal Active Cosmetics, srbske blogerke Branislave Antovič in hrvaške pisateljice Milane Vlaović. Pomislek je precej hitro preglasil prvotno navdušenje …

Kako hudiča naj v svoje življenje poleg vsakodnevnega dela z blogom, družinskega življenja, renovacije hiše, priprave blogerske konference in garažne razprodaje (o tem drugič) stlačim še pripravo na nastop?

Je sploh mogoče v ta hip popolnoma natrpan urnik vriniti še ure iz angleščine ali srbohrvaščine? In ker ni bilo, sem se v skladu s ‚slow’ filozofijo odločila takole …

vichy-slow-age-beautyfullblog-12
Prva knjiga (za odrasle ;)), ki sem jo po rojstvu Bele prebrala počasi in z užitkom.

Nastop na Vichy Slow Age panelu pred mednarodno množico

Namesto vaje tujega jezika, za nastop pred več kot  100 uredniki, novinarji in blogerji, dejavnih na področju lepote in življenjskega sloga iz lepotnega sveta Slovenije, Hrvaške in Srbije, sem izbrala branje knjige, Honorejeve uspešnice In praise of Slow, po kateri je nastalo tudi Slow gibanje (slow food, slow potovanja, slow joga …) in ki je bila navdih za čudovit resort v katerem smo bivali na naših družinskih počitincah v Indoneziji, Slow Villas.

Slow Villas Gili Air
Naše družinske počitnice v ‘slow -travel’ načinu.

Na mednarodni konferenci pa sem govorila Slovensko … tako kot je vsak od gostov govoril v svojem jeziku. Izražanje v materinem jeziku, je del moje samozavesti, ponosa in tako tudi del moje lepote. Večina gostov me je  razumela, ostali pa so lahko uživali slovenščini. Verjamem, da tudi jezikovna kopel deluje blagodejno ;).

vichy-slow-age-beautyfullblog-26
Okrogla miza je bila sicer živahna razprava o tem kako pomembno je, da se umirimo in vsemu kar počnemo namenimo svoj čas, brez hitenja in multitaskinga.
vichy-slow-age-beautyfullblog-127
Povem še tebi? Vse bolj se mi zdi, da k mladostnejšemu videzu, predvsem pa počutju, še najbolj pripomore to, da sem zadovoljna in pomirjena sama s seboj ne glede na starost in življenjsko obdobje v katerem sem.
vichy-slow-age-beautyfullblog-24
Priznana hrvaška pisateljica Milana Vlaović je izdala svoj recept za maldostno počutje; dan začne s počasnim zajtrkom in dolgo jutranjo kavo.
vichy-slow-age-beautyfullblog-123
Zdi se, da imajo nekateri narodi, recimo Italijani, slow (užitkarski ;)) način življenja v krvi in to je potrdil tudi gospod Daria Scaglia, generalni menedžer L’Oreal Active Cosmetics.
vichy-slow-age-beautyfullblog-carl-honore
Gospoda Carl Honore je postregel s številnimi prednostmi, ki jih prinaša uravnoteženo življenje in fokusiranje na eno stvar pred nenehnim hitenjem in multitaskingom.

Carl Honoré je ob tej priložnosti dejal:

»Živeti počasi pomeni živeti zdravo in srečno. Zdravje in sreča pa sta ključni sestavini kakovostnega staranja. To pomeni, da se osredotočimo na tisto, kar je resnično pomembno, nikakor pa ne tega, da je človek videti enako pri 25 ali 45 letih. Bistveno je, da vsa ta leta izpolnimo z izkušnjami, ki nas bogatijo in nam omogočajo, da se počutimo lepe – navzven in navznoter. Skrivnost dobrega staranja je življenje v lastnem ritmu. Vesel sem, da se je tudi Vichy priključil temu trendu in na novo opredelil proces staranja in lepoto za 21. stoletje.”

Moja ‘Slow Age’ filozofija

Če čutiš, da se tvoje življenje odvija s prehitrim tempom, ti priporočam, da prej omenjeno knjigo prebereš tudi ti (lahko me pocukaš za izposojo). Meni je potrdila, da je zlata sredina, uravnoteženost vseh aktivnosti in stvari, ki me osrečujejo, tista prava pot. Pravzaprav sem s knjigo našla le poimenovanje načina življenja, ki ga prakticiram večino časa. Ne bi rekla, da je počasen, je pa uravnotežen. Čeprav bi lahko npr. delala več in tako v karieri napredovala hitrije (mislim, pa da ne bolj kvalitetno), čas po četri uri namenjam družini in sebi. In uživam tudi v tem. Verjamem, da se tudi to pozna na mojem videzu in da ‚dobri’ geni s tem nimajo veliko zveze. Kot visažistka vem iz izkušenj, da geni ne pripomorejo toliko, kot lahko škodujejo slabe navade; pri koži enojajčnih dvojčic sem videla in otipala, kako lahko izpostavljanje sončnim žarkom brez zaščite in kajenje na koži pospešita staranje za skoraj desetletje. Prej na moj mladosten videz kože vpliva to, da ne kadim, da kožo skrbno ščitim pred UV žarki, da se zdravo prehranjujem in … no, za organizirano in redno gibanje  še nisem našla časa. Pa se tudi glede tega ne sekiram, ko bosta punci večji, bo čas tudi za to. Do takrat pa kri po žilah poženem s knajpenjem ali poživljajočo nego.

vichy-slow-age-beautyfullblog-2
Test naše notranje ure: zapri oči in jih odpri, ko misliš, da je preteklo 60 sekund. Rekord so podrli v New Yorku, s 23 sekundami, blizu pa je bila tudi novinarka s Hrvaške, ki je roko dvignila po 29ih sekundah.

Vichy Slow Age raziskava

Pred desetletjem, natančneje leta 2005, je profesor Christopher Wild predstavil nov koncept, v katerem poudarja medsebojni vpliv notranjih in zunanjih dejavnikov v procesu staranja kože, ki mu z enim imenom pravimo ekspozom. Ekspozom je  celosten pristop, s katerim lahko celovito ocenjujemo vplive na naše zdravje, zlasti na kožo, ki niso povezani z gensko predispozicijo. To so:

  • okolje (UV sevanje, onesnaženje, vlažnost),
  • način življenja (utrujenost, stres),
  • prehrana,
  • drugie navade (kajenje),
  • endogeni procesi – ki potekajo znotraj našega telesa,
  • oziroma posledice njihovega delovanja na kožo.

Po devetih letih raziskav je Vichy ugotovil:

Le 20 % staranja kože je posledica genskih dejavnikov, zato je za preprečevanje staranja kože zelo pomembno spoznati in vplivati na preostalih 80 % zunanjih dejavnikov, ki vplivajo na staranje kože.

V izdelku Slow Âge je to formula obogatena z izvlečkom korenine bajkalske čeladnice, ki je znana po svojem antioksidativnem delovanju, s probiotičnimi sestavinami bifidus, ki krepijo kožno pregrado in mineralizirano termalno vode Vichy, ki je obogatena s 15 dragocenimi minerali.

Ocena Vichy Slow Age

Po premiernem testiranju izdelka lahko po dobrem mesecu uporabe rečem tole: Izdelek ni šokantno ali bombastično spremenil videza moje kože … in ob tem mi  je kar odleglo. Čudežna, takoj učinkovita lepotila v meni sprožijo dvom … če verjamem v zdravo kmečko pamet in zlato sredino, potem je nekaj takšnega najbrž skregano z ustreznostjo in kvaliteto na dolgi rok.

vichy-slow-age-beautyfullblog-22
Zvezda dogodka, steklenička, ki že na zunaj osvaja umirjeno.
vichy-slow-age-beautyfullblog-5
… prav tako pa pod kožo zleze tudi njena vsebina.
vichy-slow-age-beautyfullblog-4
Všeč so mi vonj, prijetna tekstura in vedenje, da upočasni delovanje zunanjih vplivov, ki na staranje kože vplivajo skoraj v 80 odstotkih.
vichy-slow-age-beautyfullblog-6
Slow Age – prva Vichyjeva dnevna anti-age nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju: od tankih linij do gub, temnih lis, izgube tonusa …

Se je pa Vichy Slow Age prav potiho usidral v mojo vsakodnevno rutino. Njegov vonj in tekstura ob nanosu ter vedenje, da kožo zaščtiti pred UV žarki in upočasni procese staranja kože, so tisti, ki vplivajo, da po izdelku z veseljem posežem, da si želim njegove uporabe in da ob nanosu za trenutek ustavim in preprosto uživam ob negi. To pa je točno to kar imam rada pri lepotnih izdlekih, da mi dajo občutek brezskrbne nege in užitka ob tem.

Vesna Manester, direktorica marketinga Vichy, je pojasnila moje občutke. ”Slow Âge je svež kremast fluid z bogatim in žametnim učinkom ter cvetličnim vonjem. Skrivnost prijetne teksture je v formuli z voskom, ki se zaradi svojega nizkega tališča (64 °C), zelo hitro in lepo vpije v kožo.  Nega Slow Âge je namenjena ženskam, ki želijo svojo kožo narediti odpornejšo na prihodnje izzive z uporabo kakovostne vsakodnevne nege, namesto zgolj vlažilne kreme, ter za ženske, ki se želijo starati zadovoljno: počasi, zdravo in dostojanstveno.”

Zanimivost: Bajkalska čeladnica

Tri močne aktivne sestavine so združene v dnevni negi z zaščitnim faktorjem SPF 25: probiotična sestavina bifidus, ki krepi kožno pregrado, Vichy mineralizirana termalna voda in izvleček korenine bajkalske čeladnice. Posebna je, ker ji niti pretirana izpostavljenost sončnim žarkom, niti ekstremni mraz, ki sta značilna za provinco Shaanxi na Kitajskem, kjer raste, ne moreta do živega. Moč za to črpa iz svoje korenine, ki jo domačini imenujejo »zlata korenina«. Bajkalsko čeladnico uporabljajo že 2000 let in je ena od 50 osnovnih zelišč v tradicionalni kitajski medicini. Vichyjevi raziskovalci so dokazali njeno moč omejevanja negativnega oksidacijskega učinka, ki je posledica izpostavljenosti UV žarkom in onesnaženju.

vichy-slow-age-beautyfullblog-nika-veger-7
Taki dogodki so priložnost za lepe Instagram fotografije …
vichy-slow-age-beautyfullblog-44
… pod to sem napisala ”Zadnja slow kavica pred nastopom na okrogli mizi”. Priznam, da mi je srce že brez nje utripalo hitreje.
vichy-slow-age-beautyfullblog-petra-windschnurer-nika-veger
Super pa so tudi zato, ker lahko debatiram s strokovnjaki iz industrije, kot je Petra Windschnurer, urednica mode in lepote pri Elle.
vichy-slow-age-beautyfullblog-nika-veger
Lepotni ‘čet’ z Manco Čampa Pavlin (urednico Cosmopolitana) in Petro Mlakar, PR & CRM manedžerko pri L’oreal Active Cosmetics.
vichy-slow-age-beautyfullblog-nika-veger-brana-antonic-3
Jo poznaš? Skoči na njen blog Brana’s Divine World. Jaz obožujem njo, ona pa knjige, umetnost, kozmetiko ;).
vichy-ambasadorke_aleksandra-rosic_ajda-sitar_nika-veger-2
Soblogerke in podpornice. Hvala Aleksandra (Aleksandra Rose Blog) in Ajda (Ajda’s).
vichy-slow-age-beautyfullblog-14
Prav hitro pa sem zkoristila tudi odlično priložnost …
vichy-slow-age-beautyfullblog-7
… za stvari, ki me delajo srečne.

 

Če si prebrala ves zapis, potem imaš a) težave s hitrim tempom življenja in iščeš načine za umiritev (z njimi ti postrežem v naslednjem zapisu ali b) že prakticiraš slow filozofijo in vsaki stvari nameniš čas, ki je za to potreben. Mi v komentarju zaupaš na kateri točki si prosim. Hvaležna bom tudi, če mi zaupaš kako ti prestaviš v ler in čas za čisti užitek. Hvala.

⇒♥ Preberi si tudi kaj to pomeni slow način potovanja, kot ga prakticiram z družino.

Maham… u izi 😉

Nika

 

*Fotografije: Karina Vešeleni, PR

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
  • Ana Verdnik
    30 septembra, 2016

    Wau Nika odlicen zapis! In kapo dol za slovenscino!! Malo je takih! Mogoce sem bolj na b, kot na a. Verjetno zato, ker imam 24 ur na dan zase 😛 bi pa vseeno z veseljem prebrala knjigo, se postavim v vrsto za izposojo 😉
    P.s komaj cakam drug del zapisa 😉

  • Samanta Rizzi
    2 novembra, 2016

    Super razmišljanje, mi je zelo blizu tale “slow age” življenjski tempo, mislim, da ga prakticiram že kar vem zase (stara sem 22), predno ga je kdo sploh omenjal, ker mi je edini logičen in pameten stil življenja, ker ne gre v ekstreme in ker v svojem pomenu spoštuje človeka in predsvem njegovo psihično in fizično zdravje, kar je bistvenega pomena! Hvala bogu, da se stvari obračajo ljudem v prid in ne obratno (kot je navada pri marsikaterih trendy smernicah). Bom tudi sama preizkusila tale Vichy-jev fluid, saj se mi je, odkar nimam več najstniške kože, odprlo novo okno kozmetičnih izdelkov za nego ženske kože. 😉 Lep pozdrav iz trenutno meglenega Kopra…

    • NIKA
      2 novembra, 2016

      Hvala za morsko sapico Samnta, super razmišljanje, za tvojo starost. Bi pa mogoče ti odsvetovala uporabo tega izdelka, mislim, da je bolj namenjen nekoliko starejši koži, vsaj takšni, ki je že v procesu staranja, torej po 25 letu. Od vichyjevih izdelkov bi bila zate morda bolj primerna Idealia. Maham nazaj, iz skoraj vedno megleno novemberske Ljubljane