Ocena: Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50

By 0 Permalink 0

Taj Lend

Med tem ko ležim in okrevam v domači oskrbi, sem se vseeno lotila urejanja družinskih fotografij. Ker je pred kratkim Amalja praznovala rojstni dan in bi ji rada pripravila album vseh njenih rojstnodnevnih zabav. Lani se je namreč od barbik, konjev in bleščečih setov za ustvarjanje najbolj razveselila albuma z njenimi slikami od nič do ena.  Med iskanjem fotografij sem naletela tudi na album Taj Lend in odkrila oooo … npr. spodnjo fotko. Bjutiful mi je. Ker združuje enega mojih najljubših cvetov (frangipani), odsev sonca v vodi, spomine na familjarni dopust na Tajskem… In Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50, najljubšo kremo za zaščito obraza pred sončnimi žarki.

 

Beaityfullblog vichy-ideal-so…bb-fluid-spf50 4

Ta krema

”Maš to kej na koži, al maš naravno tko lepo?”, ”Kaj mi pa ti priporočaš za zaščito pred soncem?” in ”Kako naj ustvarim rahlo zagorel videz polti?”

Zaradi takšnih vprašanj in ker te dni kremo z zaščito uporabljam le za obraz, ostale dele pa skrijem z obleko (saj tudi klobuk pomaga, ampak včasih ga pozabim doma … namenoma, ker ne paše k počutju), ti BB kremo s super visoko zaščito predstavljam kljub temu, da sem ravno pred kratkim hvalila Vichy in ne želim izpasti pristranska. Prisežem, res je dobra in brez nje ne zapustim hiše več kot pol dni v letu; ko odhajam na počitnice, in poleti vsak dan, tudi če zunaj pada toča. Glede na škodljivost sonca in mojo hiperpigmentacijo je že pet žarkov in minut dovolj …

 

Beaityfullblog vichy-ideal-so…bb-fluid-spf50 2

Multifunkcionalna

Ne vem kaj vse piše na papirnati škatlici izdelka, saj sem jo že zdavnaj reciklirala, zagotovo pa ne, da je organska ali zaščiti le z mineralnimi filtri brez nano delcev. Na to bi padla takoj, tako pa me je tubica morala prepričati s številnimi drugimi atributi:

  • obraz zaščiti zelo dobro, z SPF 50, visoko zaščito pred UVA/UVB-žarki. Tako prepreči, da bi koža porjavela ali postala opečena in jo varuje tudi pred fotostaranjem (pigmentnimi madeži, gubami in drugimi nepravilnostmi).
  • izenači ten moje srednje temne polti (poleti mi običajno ustreza puder v bež oz. 03 odtenku). Z debelejšim nanosom prekrijem celo hiperpigmentacijo.
  • celotnemu obrazu da lep topel pridih in polt naredi na videz zagorelo.
  • matira oz. prepreči, da bi se tudi zaradi vročine mastno svetila, saj je namenjena prav mastni ali mešani koži. Obstaja tudi različica za suho kožo (Obarvana žametna krema za obraz SPF 50+)
  • da prijeten občutek in ne zateguje. Sicer jo uporabljam po običajni dnevni negi, a verjetno bi tudi samostojno lahko zadovoljila potrebe kože po vlagi.
  • se lepo razmaže in vpije, da je nanos neopazen.
  • lepo diši. Vonj me spominja na tropsko cvetje ;).

Beaityfullblog vichy-ideal-so…bb-fluid-spf50 3

 

Dvojna doza

Ker mi je Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50 tako zelo všeč in ker si res ne želim, da bi me sonce ujelo nezaščiteno, imam eno tubo na kopalniški polički, drugo pa v belini previjalni torbi.

Beaityfullblog vichy-ideal-so…bb-fluid-spf50 5

 

Cena

16,49 €, na voljo v lekarnah in v vichyjevi spletni trgovini.

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

* Fotografije: Vstanem

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*