Trend: Moška kvadratna brada

Ob moški bradi se ježim …

Kaj združuje hipsterje, metalce, umetnike, modne ‘padalce’ in … ‘inventar’ talentov ;)? Skrbno negovana, kvadratna in mogočna brada. Če vprašaš mene … ob pogledu na Perotove, mi grejo pokonci moje dlake. Seksi je.

Beautyfullblog Trend Moška Kvadratna Brada

 

… in tudi jezim

Prrr … kar predstavljam si ju, kako predeta od ugodja, ko jo čoha in občuduje … on in njegova brada. In grrr … da bom ob njej predla tudi jaz, bo morala biti dlaka bolj mehka in sijoča. Zato ga bom pocukala da

  • absorbira moje želje,
  • blagoslovi ta zapis (magari z lajkom)
  • zgrabi svinčnik in papir.

Dragi dedek mraz … uvodna

 

Strokovno obdelana

Lani sem diplomirala v izbiri kvalitetnega čopiča za britje, letos pa bom za nasvet pri izbiri darila za nego, oblikovanje in bustanje brade povprašala nekoga, ki o dlakah ve vse. Najprej sem se spomnila na Mareta, ki je v dedkovi brivnici Pri Slavčku pomagal še preden mu je pod nosom pognal prvi puh, zdaj pa je lastnik salona Mare Dresura Frizure in frizer z največ kilometrine in izkušnjami na tuji modni sceni.

Jaz: ”A veš kakšno ‘kosmatulo’ ima zdaj Jared Leto in večina top modelov? No kako naj zdaj postane taka Perotova brada?”

Mare: ”Puščanje brade ni najlažja faza, saj ponavadi zelo srbi in pika. In ne govoriva o dneh, traja lahko tedne ali mesece. Rast lahko pospeši s prehrano, npr. s proseno kašo, na voljo pa so tudi posebni prehranski dodatki in olja za pospeševanje rasti dlak.”

Jaz: ”Kako naj jo oblikuje? Videti je, kot da imajo vsi ostrižene po istem kopitu …”

Mare: ”Brada je že nekaj sezon najpomembnejši modni dodatek moškega. Letos je ‘in’ samo ena in sicer ravno odstrižena in kvadratna. K takšni bradi pa lahko nosimo različne oblike brkov.

Jaz: ”Kaj priporočaš za nego in oblikovanje brade?”

Mare: ”Ker je brada drugačne teksture, običajno iz bolj suhih in skodranih dlak, zahteva več nege in rednega vzdrževanja, trimanja. Vse te brade, ki jih občuduješ, so umivane s šamponom, maziljene z olji, pogosto česane, pravilno strižene …”

300 kosmatih … in nekaj izdelkov za nego brade

Čeprav dajejo vtis, da so nekoliko ‘zapušeni’, in je videti kot da jim je za brade mar kot za lanski sneg, se moški v resnici z njimi ukvarjajo kot s hišnimi ljubljenčki. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da ščetine za preporod v prvovrstno krzno potrebujejo tako množico izdelkov:Beautyfullblog Trend Moska Brada Izdelki

 

  1. Prehransko dopolnilo za rast brade Beardboost odpravi običajne težave pri rasti brade (srbenje, razdraženost ter suhost kože), pospeši rast mogočnih ter kvalitetnih dlak in izboljša splošno počutje moškega. Je 100% naravno, vsebuje pa biotin, baker, MSM (mineral lepote, ki spodbudi rast las in brade), vitamin A, B kompleks, vitamin C, D, E, cink in folno kislino. Precej podobno prehranskima dodatkoma Elevit in Priorin Extra … Nekateri pari nosijo enake trenirke, midva pa si bova očitno delila prehranski dodatek Priorin Extra ;). Kje pa piše, da je namenjen samo ženskam … preverjeno NI. Je pa res, da rast dlak uravnavajo drugi mehanizmi kot rast las, zato so na zunanje dejavnike, tudi dodatke k prehrani, manj občutljive. Mu bo pa prej kot bogata brada pognala huda čupa … tudi prav ;).
  2. Krema za britje. Da je brada videti urejena, moraš dlačice na vratu oz. izven željene forme pobriti do kože. Lusheva D’Fluff ima čudovit vonj po gozdnih jagodah predvsem pa naravne sestavine, ki pomirijo kožo.
  3. Milo. Brado lahko sicer umivaš z nežnim šamponom za suhe lase, še bolje pa z zato namenjenim milom, ki nežno očisti, dlačice pa pri tem neguje in mehča. Organsko certificirano je Badger Navigator Class Beard Soap.
  4. Glavnik. Tako dolgo brado je potrebno tudi česati. Mare pravi, da material glavnika ni pomemben, vendar se lastniki brad strinjajo, da je česanje z lesenim glavnikom prijetnejše in ne lomi/puli dlačic. Meni je v oči padel mini glavnik za brado iz recikliranih skejtov McClaren Woodshop.
  5. Trimer oz. prirezovalnik dlačic. Z njegovo pomočjo brado spraviš in ohranjaš v željeni obliki. Zdi se, da je med novejšimi najboljši Philips Vodotesen prirezovalnik brade, ki ima dvostranski prirezovalnik, je popolnoma vodoodporen, napolni se v slabi uri, rezila nikoli ne potrebujejo brušenja ali olja, z laserskim vodilom projicira oster snop svetlobe za oblikovanje sloga pred prirezovanjem. Označi, katere dlake bodo prirezane, zato so rezultati vedno natančni. Cena: 99,99 €
  6. Krtača iz naravnih ščetin, za razčesavanje res dolge brade. Če so dlačice enako dolge, je čohanje z njo prijetnejše, če pa ima tudi nekoliko daljše, najlonske ščetine, razčeše brez cukanja in trganja. Dobro je tudi, če je antistatična.
  7. Vosek za oblikovanje je potreben, če želiš z brado ali brki doseči posebno obliko. Bumble&Bumble Sumo Waks.
  8. Škarjice. Z njimi postrižeš uporniške, štrleče dlačice (tudi tiste v nosu ali na obrveh). Najbolje je, da so manjše (npr. v setu z glavničkom) in z zaobljenimi konicami.
  9. Olje za brado. Zmehča in odišavi dlačice in bradi da sijoč, urejen videz. Vmasira se ga še na vlažne dlačice, takoj po prhi. Najboljše je organsko iz hladnostiskanih osnovnih in eteričnih olj, ki se hitro vpijejo, vlažijo, ščitijo in negujejo brado. Tako je organsko certificirano Badger Navigator Class Beard Oil.

Pismo trem bradatimBeautyfullblog Trend kvadratna moska brada logo

Dragi Miklavž, Božiček in Dedek Mraz, za brade velja podobno kot za vino: z leti so le še boljše. A če bi obstajale le vaše različice brad, bi vas prosila, da mi prinesete britev. Tako pa si mi ne bo treba rezati žil, kajti brade sodobnih moških so zanimive in unikatne kot snežinke. So let it snow 😉 …

 

♥ SLEDI MI na Bloglovin’ in bodi prva obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije znanih: Instagram, splet in Vstanem (od L proti D so: Johnny Harrington za John Lewis, @Hahajoel, image Beard Boost, @Thisistimmothy, Jared Leto, @Billyhuxley, image Beard Boost, @Jimshochak, Peter Poles). Fotografije izdelkov: PR, splet. Logo: Official Christmas Beard Logo (Logo sem izmaknila organizaciji Christmas Beard Organization, ki puščanju brade v prazničnem času da tudi dobrodelno noto.)

Logo_BHC_Horiz_Print_4c

Sponsored by Bayer Healthcare

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.