TOP 7 … domačih pripravkov za goste in močne lase

Dober mesec je minil odkar sem z groznim selfijem v zapisu Na pomoč … prekomerno mi izpadajo lasje priznala, da je moja frizura ‘adijo’. Razloga izpadanja še nisem ugotovila (prečrtala sem že ščitnico, prehrano in slabo nego), lahko pa potrdim, da se mi je izpadanje las umirilo. Zaslugo pripisujem prehranskim dodatkom Priorin Extra, ki jih že več kot mesec dni jem vsako jutro, in tem pripravkom za goste in močne lase.

♥ ⇒ Odkrila sem izdelek, ki resnično popravi keratinske vezi v poškodovanih laseh. In ne, to ni Olaplex.

Domači recepti za zdrave lase

Zdaj si seveda želim pospešiti rast novih las, zato bom uporabila domačo nego s pomočjo katere so si v red spravile lase bralke Beautyfullbloga. Ker so recepti zanimivi in enostavni, avtorice pa zatrjujejo, da tudi učinkoviti, jih zbrane na kup posredujem vsem.

1. Najpogostejši domači pripravek: PROSENA KAŠA

Petra: Meni in kar nekaj prijateljicam so se lasje (plus ostala roževina ;)) konkretno popravili po pridnem basanju s kašo, torej vsaj dvakrat tedensko. Kupi pravo bio proseno kašo in jo skuhaj v kozjem mleku, speci z mandlji (ki menda še dodatno pomagajo pri okrepitvi las) ali s češpljami.

Irena: Proso je 200% delujoče super domače ‘zdravilo‘ zoper slabim lasem. Najbolj učinkovito je, če ga zmelješ v kavnem mlinčku, zvečer 2 žlički ‘moke’ zaliješ z vodo, pustiš čez noč in zjutraj to poješ in popiješ. Je fuj okusa, zato tik pred zaužitjem vanjo zamešaj žlico medu. Po enem mesecu je rezultat že viden!

Mama (po pošti skupaj s paketom kaše): Vem, da zase nimaš časa, zato ti bo v pomoč ta rešitev, prosena kašica za dojenčke. Večkrat jo za večerjo pripravi Beli, Amalji in tebi, škodila pa ne bo niti Petru ;).

2. Maska za suhe in uničene lase: OLJE MAKEDAMIJE

Barbara: V revijah sem prebrala, da zvezdnice lase negujejo z oljem makedamije in Beyonce-in recept resnično deluje: v posodici rahlo segrej (jaz ga kar na radiatorju) jedilno žlico kvalitetnega olja makedamije, tako je npr. Yanumi 100% Naravno olje makedamije. S konicami prstov ga nežno vmasiraj v lase in lasišče. Masažo izvajaj približno 10 minut, nato olje pusti delovati čez noč (glavo zavij v alufolijo, nato pa še v ruto). Zjutraj si lase normalno umij. Moji suhi in uničeni lasje so postali sijoči in prerojeni.

3. Za zdravo lasišče: SOK ALOE VERE

Eva: Poskusi s 100 odstotnim sokom aloe vere, malo medu in žlico kvalitetnega orehovega olja. To dobro premešaj in dalj časa vtiraj v lasišče. Sama si masiram vsaj 10 minut, mešanico pa pustim na lasišču uro, uro in pol. Nato nežno sperem z mlačno vodo in nadaljujem s šamponiranjem in balzamom. Meni pomaga in upam, da bo tudi tebi.

4. Za močne lase: POPAREK KOPRIV

Mirjana: Lase močno okrepi kopriva. Nabereš jo lahko v Mostecu; daš vrečko na roko, pa nabiraš … oz. to naj kar Pero ;). Po običajnem umivanju lase preliješ z ohlajenim poparkom kopriv in nič več ne izpiraš z vodo. Poparek pripraviš enostavno: v velikem loncu zavreš vodo, nato vanjo streseš koprivo s koreninami vred in pustiš, da še malo vre (10 do 15 minut). Meni in bratrancu je močno pomagalo, moraš pa biti vztrajna in to početi vsaj 5 do 10 tednov.

5. Poceni postopek: MASAŽA LASIŠČA

Tina: Nekje sem prebrala, da lasje izpadejo zaradi stresa oz. napenjanja glave in lasišča. Zato se sprosti in v mislih sprosti lasišče. Večkrat na dan si ga predrgni, zmasiraj in ne bodi napeta.

6. Prehrana za lepše lase: voda in MSM

Urška: Sem zvesta bralka tvojih blogov, tudi sama naravna kodrolaska in po drugem porodu v enakem “zosu” kot si sedaj ti. Meni pomaga: 1. hidracija od znotraj (pravilna in zdrava hrana ter pitje vode) 2. Začela sem jesti prehranski dodatek MSM, mineral lepote. Ne vem ali so se mi umirli hormoni ali resnično pomaga: nohti so trdnejši, koža lepša, lasje niso več tako žimasti in so gostejši.

7. Nova mantra: POZITIVNO RAZMIŠLJANJE

Eva: Meni se je enako zgodilo leto po porodu, nekaj časa za tem, ko sem ponovno začela hodit v službo. Verjetno je svoje naredil stres pa tudi “nova barva”, ki sem si jo omislila za vrnitev na delo. Še bolj kot zaradi videza, sem bila obupana, ker sem se ustrašila, da sem resno bolna in da je to eden od znakov … Ko mi je zdravnica pregledala ščitnico (in je bilo vse ok), sem se nehala sekirati, in sčasoma so se lasje sami od sebe začeli obnavljati.

Tina: Ti pa lasje, stara zgodba. Jih povezuješ z močjo? Kaj se ti dogaja trenutno? Mislim, da ima vsakdo neko šibko točko, ki izdaja njegovo splošno stanje. Že jutri bo vse v redu, samo odloči se. Poskusi jih imeti rada (vem, da se blesavo sliši, ampak deluje ;)), pogovarjaj se z njimi (blesavo-blesavo, ampak res čudežno deluje ;)).

domaci-recepti-za-zdrave-lase
Mozaik domačih receptov za zdrave lase, ki so mi jih priporočile bralke Beautyfullbloga.

Hvala vsem za pomoč. Malo sem skrajšala recepte, da ni bila predolga ‘klobasa’ ;). Imaš tudi ti preverjeno učinkovit in domač recept? Vesela bom, če ga zaupaš v kometar, morda bo komu rešil ‘življenje’.

⇒♥ Preberi pa tudi recept za enostavno, domačo masko za poškodovane lase. Klik – klik. 

Maham

(žal ne z dolgimi in gostimi lasmi ;)),

Nika

*Fotografije: PR, splet

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

9 Comments
  • Simona
    19 novembra, 2014

    Pozdravljena 🙂

    Tvoj blog sem zasledila, ker imam tudi sama totalno štalo z lasmi.. Mene je zdelal stres in predvidevam da tudi barvanje.. Izgubila sem kar nekaj las, pravzaprav bolj realno rečeno- nekaj mi jih je še ostalo 🙂 Ker pa sem (tako me kličejo) vilinka in multipratik (tudi ta vzdevek so mi dale prijateljice, ker delam 1001 stvar) me je pot pripeljala do tega, da sem začela letos ustvarjati svojo kozmetiko- najprej zase in za prijatelje, sedaj pa jo tudi prodajam, er že dve leti ne dobim službe in so me nekako uspeli prepričati da morajo te izdelki med širši krog ljudi 🙂

    Zakaj ti pišem- 1. zato, da povem, da proso RESNIČNO dejansko deluje! 2. Po tem ko sem “doktorirala” iz nege las ti močno močno priporočam pitje SILICIJA. Res res res enkratna in kot proso- čudežna zadeva! Toplo priporočam 🙂 In pa 3. da te povebim, da pobrsaš po moji strani http://www.gaialuna.si, saj sem prav za nas “pleške” ustvarila šampon, ki je resnično 100% naraven, zelišča iz mojega organskega vrta in ker dejansko deluje 🙂 Ena stranka je rekla, da ji lasje nenormalno hitro rastejo po mojem šamponu, bratranec, ki se mu dela pleša pravi da je šampon fenomenalen, da je po enem mesecu uporabe opazil, da mu lasje hitreje rastejo in da so močnejši (prej so bili bolj puhasti), sestri se po dolgoletnem blondiranju spet svetijo, meni pa se več ne lomijo konice in spet rastejo.. No, to so le 4. primeri, ne bom utrujala z zgodbami vseh uporabnic, sem pa na voljo za kakršne koli informacije, če bi te zanimalo več o izdelkih, ki jih ponujam 🙂

    In hvala ti za tvoje iskrene zapise- takšnih nam manjka.. Sama sem se na žalost zalotila kako samo še gledam okrog kako imajo ženske goste in lepe lase- totalno napumpana z jumbo plakati in čudovitimi grivami igralk.. No, ampak realnost pa je drugačna in marsikatera ženska (in tudi moški) ima težave z lasmi in lepo je ko se povežemo, si delimo izkušnje in si pomagamo med sabo, predvsem pa ko se zavemo, da nismo edine. Tako, da z veseljem bom brala tvoj blog še naprej in pa seveda poročam, če odkrijem še kaj čudežnega za naše laske 🙂

    Lep večer ti želim,
    Simona

    • nika
      20 novembra, 2014

      Draga vilinka, hvala da si se javila, tudi tvoj komentar bo marsikateri ženski (ali pa moškemu ;)), ki ima težave z lasmi, zelo dobrodošel. Ja, proso verjamem, da deluje (ga že pridno konzumiram), na tvojo spletno stran bom kliknila, kar se pa zvezdnic tiče pa … ah, mediji so nas privedli tako daleč, da se namesto po resničnih ljudeh zgledujemo po njihovih retušah in predstavah, ki nam jih podtikajo lepotne in modne koorporacije.

    • Marta Verban
      15 avgusta, 2017

      Prosim za vas naslov.

  • Simona
    14 marca, 2015

    Živjo! 🙂 Vsake toliko pokukam na tvoj blog in moram reči, da me RES zanima kakšno je stanje s tvojimi lasmi? Se je kaj popravilo, še piješ proso? Mislim, da lahko rečem v imenu vseh bralk, da bomo vesele povratnih informacij 🙂

    Pozdravček,
    Simona 🙂

    • nika
      30 novembra, -0001

      Zdravo Simona, saga z reševanjem frizure se še nadaljuje … pijem proso, jemljem Priorin in čakam na pregled lasišča, ker bi rada vedela, če je z njim vse ok, ali pa je vzrok izpadanja povezan z njim. Zaenkrat mi lasje ne izpadajo, pri lasišču je kup novih lask, ampak rastejo počasi. Vmes sem tudi obiskala frizerja in kaj pravi, bom napiala v enem od naslednjih zapisov ;). Se beremo, Nika

  • Doris Knežević
    1 oktobra, 2018

    Mene pa zanima ta poparek kopriv. Piše da je to treba početi kar nekaj tednov, samo kako pogosto? Nekajkrat na teden ali vsak dan?
    Hvala in lep pozdrav.

    • NIka Veger
      1 oktobra, 2018

      Doris zdravo. Ta bralka je to počela pri vsakem umivanju, kar je bilo na tri dni. Sporočite, ce bo tudi vam pomagalo. Držim pesti.

  • Zdenka
    30 oktobra, 2020

    Mene zanima kakšno proso jeste? OLUŠČENO ALI NEOLUŠČENO! Kuhano ALI nekuhano, zgolj namočeno preko noči? Mleto ali nemleto?

    Ali je isto če uporabim proseno kašo, ali moko?