TEST: Melvita Univerzalna krema

”Ouau” je vzkliknila Amalja, ko jo je potegnila iz vrečke, ”’brmbrmbrm” je zadovolno začebljala Bela, ko ji jo je izpulila iz rok v želji, da bi jo potlačila v usta, in ”iiiiiii” sem zacivilila tudi sama, ko sem se končno dokopala do Melvitine Univerzalne kreme.

Melvita Univerzalna krema Beautyfullblog

Vsi ti vzdihi so bili namenjeni embalaži. Priznam, nekoliko plehko (kar v tem primeru sploh ni čudnega, saj je škatlica plehnata, na njej pa srčkana deklica Bela ♥ (ok. originalno Belle) z nagajivo čebelico), ampak univerzalna krema mora biti tudi lepa, saj jo, ali nosim naokrog v torbici, ali pa odlagam na poličko, kjer je na voljo vsej familiji. Torej na vidnem mestu, da jo lahko Peter uporabi po britju, Amalja po kopanju, da si z njo namaže popokano obnohtno kožico ali po padcu, da odpravi bolečino (to je tista čudežna maža s katero umiriš otroški jok brez Barbi obliža), meni pa nahrani roke, zaščiti konice, navlaži suho kožo nog … in včasih spolira čevlje ;).

Vsebina in vonj

S preskušanjem embalaže se bo na srečo morala zadovoljiti le Bela (žal je primerna za otroke od tretjega leta dalje). Vsi ostali družinski člani pa bomo lahko uživali tudi v njeni vsebini. ”Mmm” sem namreč zavzdihnila, ko sem univerzalno kremo preizkusila na koži. Je prijetne teksture, kar pomeni, da je ravno prav vlažna, da ne da preveč mokrega, hladnega občutka, ravno prav negovalna, da ni premastna in ravno prav zaščitna, da ni lepljiva. Super pa je tudi njen vonj po … ne vem, težko bi rekla po čem točno, razen da je nekako preprost, nevsiljiv, a opazen hkrati. Opazila sem že, da so novi Melvitini izdelki posebnih dišav, ki sploh niso umetno dišeči, pa tudi nič laboratorijski ali tipično ‘zeleni’.

Glavne učinkovine in sestavine

Univerzala krema je kar 99 %  naravnega izvora (13 % vseh sestavin je iz ekološke pridelave), med najpomembnejšimi učinkovinami pa so blagodejni čebelji vosek, močvirski oslad in črni bezeg (mislim, da je to nota, ki najbolj zaznamuje dišavo).

Ostale sestavine so:

INCI EU [US]:

Aqua/Water – Glycerin – Caprylic/Capric Triglyceride – Octyldodecanol – Caprylyl Caprylate/Caprate – Vegetable Oil/olus oil*** – Hydroxystearyl Alcohol – Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – Alcohol – Cetearyl Alcohol – Spiraea Ulmaria Flower Extract* – Sambucus Nigra Flower Extract* – Cera Alba/Beeswax* – Glyceryl Stearate Se – Sodium Stearoyl Glutamate – Lauroyl Lysine – Glyceryl Dibehenate – Hydroxystearyl Glucoside – Xanthan Gum – Levulinic Acid – Tribehenin – Sodium Levulinate – Sclerotium Gum – Glyceryl Behenate – Sodium Phytate – Tocopherol – Sodium Benzoate – Potassium Sorbate – Parfum/Fragrance – Geraniol** – Linalool** – Citronellol** – Limonene** – Eugenol** .

*Sestavine iz ekološke pridelave.
**Dišavne sestavine naravnega izvora.
***Pridobljeno iz sestavin ekološke pridelave.

Cena

Certificirano organska Melvita Univerzalna krema, 17,90 €/100 ml

Certifikat

Odločila sem se, da v testih izdelkov izpostavim tudi njihove certifikate. Ker je vse preveč takšnih, ki z imenom lažejo da so naravi ali bio. Pa tudi takšnih, ki poleg prodajno uspešnih ‘značk’ nizajo tudi manj prepoznane certifikate za odgovornost do družbe, živali, okolja, posebnih skupin ljudi … Tako kot vsi, ima tudi ta Melvitin izdelek certifikat

– ECOCERT. Certifikat neodvisnega organa za podeljevanje certifikatov, ki vsako leto preverja kakovost izdelkov skladno z okvirnimi priporočili listine Cosmébio za ekološko in organsko kozmetiko. Certifikat potrjuje, da so tako sestavine kot tudi končni izdelki v določenem odstotku organski. Zagotavlja, da so sestavine pridelane v skladu z načeli pravične trgovine in organskega poljedelstva.

Melvita pravi

Tokrat sem ob raziskovanju izdelka zasledila še lepo misel: ”Ob vsej raznolikosti in izobilju ni veliko stvari, ki so univerzalne. Tiste, ki so, pa so bistvene in zanesljive.”

 

Poznaš katerega od Melvitinih izdelkov? Kateri je tvoj najljubši?

⇒♥ Poglej pa tudi kateri so moji najljubši Melvitini izdelki, ki jih uporabljam že vrsto let v zapisu Najboljša lepotila organske kozmetike Melvita.

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

* Fotografije: Rožle Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.