TEST: Heaven Bee Venom Mask

Da je čebelji strup trend v kozmetični industriji pričajo dejstva, da ga v svoje izdelke za polepšanje polti vključuje vse več znamk, da se z njim pomlajujejo številne zvezdnice, npr. Kate Middleton, Beyonce, Victoria Beckham in da je navdihnil že moj prejšnji zapis 😉 … tisti malo besni izbruh na temo Bee Venom oglaševanja. Njegovo učinkovitost pri pomlajevanju primerjajo z botoxom. Čebelji strup namreč prodre v kožo in sproži minimalne poškodbe (podobno kot iglični valjčki). To spodbudi obnovo kože, poveča prekrvavljenost in proizvodnjo snovi, ki poškodbe popravijo, tudi kolagena, elastina in kortizona. Posledično se polt obnovi, napne, pomladi in na splošno polepša.

IMG_5875

Moja izkušnja s čebeljim strupom

Maska s čebeljim strupom Heaven Bee Venom Mask vsebuje čebelji strup (od 0,5% do 1%), ki ga pridobivajo v organskih panjih na Novi Zelandiji, in naj bi bil najbolj učinkovit. Poleg njega so na listi sestavin še druge popolnoma naravne (nekatere tudi organsko certificirane) sestavine, ki godijo koži in blažijo znake staranja; manuka med, karite maslo, eterično olje vrtnice in sivke. Ne vsebuje pa parabenov, umetnih dišav in barvil. Izdelek Heaven Bee Venom Mask lahko naneseš kot masko in jo po 20 minutah odstraniš z obraza in celo kot kremo ali serum po vlažilni negi. Ob prvi uporabi na koži čutiš žgečkanje oz. rahlo pikanje, ki pa ob naslednjih nanosih izgine. Seveda sem preskusila vse tri različice nanosa, pri čemer nisem opazila razlik v takojšnjem učinku; koža postane mehka, prekrvavljena in navlažena in posledično bolj napeta (zaradi česar so tudi gubice bolj plitve). Če jo uporabiš brez izpiranja na koži pusti še lep, satenasto mat lesk (to se sliši čudno, ampak predstavljaj si, da je koža načeloma mat, žari pa ne mastno, temveč z nekim svetlobnim žarom). In to je to; po dveh mesecih uporabe sem 15 ml lonček popolnoma izpraznila in ne morem trditi, da je koža gladka, kot bi bila po botoxu … kot tudi ne, da maska ne deluje. Nasprotno, mislim, da zagotovo na splošno polepša polt, jo mladostno prenovi in prečisti, vendar ne kar čez noč. Nenazadnje jo Camilla Parker-Bowles uporablja že štiri leta, pa ne le kozmetiko Heaven, temveč tudi kozmetično nego obraza s čebeljim strupom Heaven Bee Sting Facial by Deborah Mitchel.

IMG_5880

Malo me skrbi …

1. … da je ta zapis nekoliko mlačen in da te nisem navdušila za nakup. Vem … nočem podžigati tvojih želja. Mislim namreč, da bi takšno masko morala imeti vsaka ženska, ki ljubi naravne izdelke in z nego želi polepšati videz nečiste kože ali jo narediti bolj mladostno (in tudi vsaka, ki razmišla o botoxu ali pa si je tega že omislila). A si jo žal ne more privoščiti … za 15 ml lonček je treba odšteti kar 45.20 €.

2. … za čebele. Izdelek sicer ni testiran na živalih in tudi čebele pri pridobivanju strupa res ne poginejo. A izjava, da strup pridobivajo na živalim prijazen način … ne vem no … je možno, da čebele elektrostimulacijo jemljejo kot pripravo na sezono pikov ;)? Res bom vesela, če se javi kakšen čebelar in malo pomiri mojo vest.

3. … da te bo vseeno zasrbelo, da bi jo imela ali pa bi želela kaj več izvedeti o njej in zvezdnicah, ki jo uporabljajo in kar ti morda v tem zapisu nisem razkrila. Pravilno. Torej klikni na www.heavenkozmetika.si.

*Fotografije: Rožle Veger

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Zan Podbregar
    11 maja, 2014

    Pozdravljeni!
    Znanka mi je omenila vaso zaskrbljenost glede pridobivanja cebeljega strupa in zato vam kot cebelar ponujam tole razlago: pridobivanje čebeljega strupa je vsekakor bolj human poseg čebelarja, kakor pridobivanje cvetnega prahu, pri katerem čebele dnevno letajo skozi šablono z luknjicami fi 5mm, katera jim ostrga cvetni prah z nogic.

    Čebelji strup se pridobiva od meseca maja do julija. Pred žrelo panja se postavi naprava, ki z zelo majhno jakostjo v utripnem režimu dovaja tok. Čebele električni tok spodbudi k bodenju žela na steklo. Pri tem odda malo količino strupa, nikakor pa se čebela ne poškoduje ali še manj,da bi umrla zaradi pikanja, saj želo ne more predreti stekla.

    Dokazani pozitivni učinki pridobivanja strupa pri čebelji družini, pa so večje število čebel, kar pa ima za posledico končni učinek in to je več pridelanega medu.

    Priporocam tudi ogled povezave: https://www.youtube.com/watch?v=dUmp6pdzTFA
    Lep pozdrav! Zan Podbregar

    • nika
      19 maja, 2014

      Hvala za posredovano Žan, tale razlaga je pasala kot med na razvneto grlo ;). Veliko pridnih čebelic ti želim.