Najboljše novosti s sejma kozmetike Love Beauty 2017

Obisk kozmetičnega sejma je kot vožnja s časovnim strojem  – v enem dnevu lahko z dobrim opazovanjem, šnofanjem in klepetanjem ugotovim kaj se bo na področju kozmetike odvijalo v prihodnje.

Love Beauty 2017 razočaranje?

Priznam, tudi letos me je na sejmu nekaj reči zmotilo, nanašajo pa se predvsem na razstavljalce in ne organizacijo. Hrana, umazani čopiči in razsuta ličila res ne sodijo na stojnico. A sejem kot celota še zdaleč ni bil razočaranje, na kar kažejo tudi odkritja predstavljena v nadaljevanju. Zato, če si  ob zgornjem vprašanju pokimala, ker si na sejmu bila in ti prav nič ni bilo všeč, sklepam:

  • da si najbrž iskala le (znane) končne izdelke za nakup, informacije o novostih in novih trendih v kozmetiki pa ti niso toliko pomembne. Se strinjam, teh bi res lahko bilo še več … ker jih ljubiteljice kozmetike nimamo nikoli dovolj ;),
  • si spregledala, da je bilo organiziranih tudi nekaj res zanimivih predavanj,
  • si ena od tistih, ki so na sejem prišle že s svojim prepričanjem. In kot pravi moj prijatelj, frizer Gusti: ”Prepričanih se ne da prepričati.”

Najboljše novosti na Love Beauty 2017

Čisti užitek! Kljub majhnosti (če Love Beauty primerjam z Londonskim ali Munchenskim sejmom) je šest ur brskanja po stojnicah minilo brez odmora za wc ali kapučino. In našla sem veliko  zanimivega:

  1. BRALKO masažni aparat

Sejem kozmetike love beauty 2017 nika veger beautyfullblog bralco

Z Bralko masažnim aparatom sem se spoznala že prej, pri prijateljici. Tudi kupila sem ga že (tokrat sem se z njim le slikala ;)), saj res noro neverjetno zmasira vrat, rame, med lopaticami (občutek imaš, da gre tudi pod lopatico), hrbet … praktično karkoli. Aparat je slovenska pogruntavščina oblikovana tako, da roki vtakneš v ‘kraka’ in s težo rok izvajaš pritisk na mesto. Masažne glave se vrtijo v dveh hitrostih, lahko tudi segrevajo. Bralko si namestim med tem, ko brskam po telefonu ali tipkam po računalniku. Prav zato mi je super in je edini masažni aparat, ki ga dejansko uporabljam.

 

2. KABINA ZA TENIRANJE telesa Short Channel

Pred rdečo preprogo ali poletjem si privoščim samoporjavitev telesa, da lahko pokažem golo polt, ki ni pusto siva in da se mi za to ni potrebno izpostavljati soncu. Ideja o kabini mi je všeč zato, ker je barvanje v njej intimno (ni mi všeč, da pri ročnem barvanju skačem gola pred vsakič drugo študentko). ”Rezultat je tudi bolj enakomern, koža pa po tretmaju nelepljiva”, je poudarila uvoznica. Zdaj čakam kateri salon v Ljubljani jo bo imel, da videno in slišano preiskusim na lastni koži.

 

3. ALTERSKIN Kozmetika po meri kože

Alterskin je kozmetika s personaliziranim pristopom k reševanju problematike kože. Prvič sem se z njo srečala v kozmetičnem salonu Avela, ki ga vodi ga. Anja Rednak Jakšić (leva na fotografiji ;)) in koncept se mi je zdel takoj zelo zanimiv: po analizi kože rezultate pošljejo v laboratorij, tam pa doktor kemije ustvari unikatno kremo — kapljico po kapljico dodaja aktivne učinkovine z mislijo na potrebe tvoje kože in glede na tvoje želje. Tako nastane krema, ki koži dodaja točno to kar rabi. Krema s tvojim imenom in priimkom. Alterskin kozmetika je potrjena z evropskim certifikatom Eco gea organic, ki zagotavlja 99,5% orgaskih sestavin.

 

4. INTIMNO OLJE  Li Quandisa

Beauty 2017 Li Quandisa intimno olje Beautyfullblog

Če si redna bralka, potem veš, da sem to olje že preskusila in ga res priporočam. Na sejmu sta ustanoviteljici strastno razlagali zakaj je dober in o njegovi sestavi, ti pa si več lahko prebereš tudi tukaj.

 

5. KOREJSKA KOZMETIKA Missha

sejem kozmetike love beauty knez naravna kozmetika by Beautyfullblog

sejem kozmetike love beauty missha blush by Beautyfullblog

Skupni imenovalec korejske kozmetike je učinkovito. Ni naravna, je pa ustvarjena tako, da so rezultati vidni čim prej. Moraš pa tudi vedeti, da je  vsakodnevna nega Korejk sestavljena iz plastenja vsaj enajstih izdelkov … Missha je cenovno ugodna korejska kozmetika (morda je tudi zato tako znana v Evropi), najbolj prodajani izdelki so maske na krpah in izdelki iz vlažilne linije s polžjo slino. Priznana visažistka Martina Borščak, ki v svoji Šminkarnici Missho tudi prodaja (sicer pa je na voljo na www.missha.si), pa mi je zaupala, da obožuje oljne podlage in BB kremo za moške.

 

 

6. DOLGOOBSTOJEN LAK Heaven gel polish

sejem kozmetike love beauty heaven gel polish by Beautyfullblog

sejem kozmetike love beauty heaven nails by Beautyfullblog

sejem kozmetike love beauty heaven laki naillacquer Beautyfullblog

Podjetju Heaven Slovenija sem res hvaležna, da je k predavanju povabil ustanoviteljico kultne kozmetike s čebeljim strupom, Deborah Mitchell. Pionirka na področju kozmetike, strastna ljubiteljica zdrave kože in sramežljiva negovalka zvezdniških obrazov, nam je razkrila nekaj skrivnosti Heaven nege, strank in izdelkov … Navdihujoče!

V lepem kotičku pa so mi predstavili še zadnjo novost, obstojne lake z lučko, ki ne vsebujejo škodljivih sestavin.  Navdušena sem nad barvno paleto in domišljeno oblikovano lučko (prižig je avtomatski, na senzor, roko pa pod lučko porineš kar po delovnem pultu, kar pomeni, da je manj možnosti, da bi se s sveže nalakiranimi nohti pritisnila ob kak rob). Odkrila sem tudi nočni piling z retinolom (naj bi bil močnejši od Bee Polisha) s krasno embalažo, na kateri je spatula za nanos kar magnetno pritrjena.

7. EVIDENCE BASED BEAUTY, Aikon

sejem kozmetike love beauty aicon by Beautyfullblog

sejem kozmetike love beauty aicon by Beautyfullblog

Aikon je slovenska kozmetika specializirana v dermadiagnostiko in preoblikovanje kože. Pogovor z lastnico me je navdušil, saj tako kot jaz prisega na izmerljive učinke in rezultate, zato je slogan te znamke Eevidence based beauty. Več si lahko prebereš na www.beaikon.com, zagotovo pa boš o njem še brala tudi na tem blogu.

8. NAJBOLJ PRODAJANO LIČILO V ANGLIJI TA HIP, LipVoltage

Trditve v naslovu nisem preverila, bom pa izdelek za povečanje ustnic in glajenje kože okrog njih LipVoltage Turn Up The Voltage. Ličilo, ki je posebno že zaradi svoje emabalaže, omogoča, da sami nastavimo ali želimo le nego z rahlim ščemenjem ali ekstremno superščemenje ustnic (vse skupaj je 6 stopenj). Embalaža s sistemom določanja formulacije, Chamber Made, je plod dologletnega razvoja, 21 milijonov dolarjev in mašine v velikosti nogometnega igrišča, ki zdaj dnevno proizvede kar 750 000 izdelkov. Poročam o oceni izdelka … in šminke v enaki embalaži, ki omogoča mešanje odtenkov v trenutno željenega (joooj, zapravljala sem ;)).

 

Si na sejmu bila? Kakšni pa so tvoji vtisi? Je tudi tebi katera od zgoraj naštetih kozmetik zanimiva? Hvala, da deliš svoje mnenje v komentarju in tako bogatiš  moje razmišljanje in razmišljanje ostalih bralk.

Maham,

Nika

*Fotografije: Beautyfull Blog

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
  • tyassha
    17 aprila, 2017

    Zdravo Nika ? Mene pa zanima kje se da kupiti lip voltage..ne najdem nikjer uvoznika za slovenijo in nobene info :/ hvala!

  • Mina Kravanja
    20 aprila, 2017

    Spoštovana Nika
    Rada bi samo nekaj dodala glede vašega komentarja o avtomatskem samoporjavitvenem sistemu nad katerim ste tako zelo naudušena. Sem zastopnica za samoporjavitvene sisteme That’so iz Italije in lansko leto sem bila tudi jaz na sejmu letos zaradi bolezni žal ne.
    Res me žalosti da napišete nekaj kar na pamet brez da bi najprej sami testirali in preizkusili. Tudi mi imamo v ponudbi avtomatske kabine, ki pa se žal ne obnesejo najbolje saj ni nikoli teniranje tako enakomerno in natančno kot če vas tenira človeška roka in oko. Če vedno plešete gola vsakič pred drugo študentko je pa tudi nepošteno do nas ki se s tem ukvarjamo profesionalno in temu še zdaleč ni tako. Vse barve so po teniranju malo lepljive saj ne more biti drugace če je glavna sestavina sladkorni trs to je sladkor. Ne bi bilo slabo če bi si embalazo z barvo vzeli v roke in prebrali kaj na njej piše. Sploh če potem nekaj objavite bi bilo lepo da tudi argumentirate?
    Pa brez zamere.
    Vse lepo

    Mina Kravanja
    Studio kozmetike Mina
    Loška cesta 39
    4226 Žiri
    041733456

    • NIKA
      1 maja, 2017

      Mina, pozdravljeni. Zapis govori o tem, kar sem videla na sejmu kozmetike in me je navdušilo. Jasno je, da tam vsega ne moreš preskusiti, gre za navdušenje glede na videno, slišano. In ta kabina me je navdušila po slišanem, po tem, kar je povedala uvoznica in tudi to sem jasno zapisala, da gre za pohvalo uvoznice. Ko jo bom preskusila, bom lahko zapisala svojo oceno in seveda bom takrat tudi pogledala sestavine pršila. O goloti pa ima vsak svoje mnenje in občutke. Sama sem leta mazala gole punce za Playboy … Nekaterim je ni bilo nič nerodno, druge so bile zelo sramežljive, ko so gole stale pred mano, čeprav so bile tik pred tem, da se izpostavjo pred vso Slovenijo. Občutek nelagodja, ko si pred nekom slečen, je nekaj povsem subjektivnega in ga lahko doživljamo v zelo različnih situacijah, okoljih, odnosih …