Primerjava: Philips VisaPure vs Clarisonic Mia 2

Dobrodošla v lepotnem ringu, na borbi med med električno ščetko za čiščenje obraza Philips VisaPure (SC5275/10) in izzivalko Clarisonic Mia 2. Kokice, kokta … stava?

Philips VisaPure vs Clarisonic Mia2

Čakaj no … najprej moraš vedeti zakaj dvoboj. Na tržišče je kmalu po Philipsovi prišla še Clarisonicova ščetka, ki sem jo dolgo časa spremljala v tujih revijah, saj so jo hvalile vse po vrsti, tudi npr. Gwyneth Paltrow.

Primerjava: Pravila igre

Ker je to prvi beauty battle, na zid pribijam še pravila:

  1. Bojujeta se dva izdelka, ki napadata isto lepotno področje oz. težavo in ju preiskušam hkrati.
  2. Zmaga tisti, ki me je navdušil bolj (čudno, ha?) … hočem reči, da je ocenjevanje bolj kot štetju ‘udarcev’ (hudih karakteristik, ki jih navaja proizvajalec) podobno sojenju v ritmični gimnastiki; šteje tehnična komponenta, izvedba in umetniški vtis.
  3. Kadar je izzid neodločen ali pa se mi zdi, da je sodnica pristranska ;), lahko vključim še vrhovnega razsodnika. Ker nima pojma kdo je kdo v lepotni industriji, ni podkupljiv niti z gumijastimi črvi in ker je pri roki, bo to najverjetneje Peter.

Philips Visapure vs Clarisonic Mia 2 udarec za udarcem

V običajnih ‘betlih’ bi se zdaj v ringu sprehodila ena napol gola bejba z dvignjeno tablo … v lepotnem pa bom za začetek ocenila tekmovalki.

1. Runda … Videz

Philipsova ščetka je svetlo roza barve in ergonomsko oblikovana. Polepša kopalniško poličko, a ne zasede veliko prostora, saj v posebnem podstavku za polnenje stoji pokončno. Clarisonic MIa 2 je na voljo v devetih barvah (ne vem, če tudi pri nas) in je prav tako ergonomsko oblikovana, a je nekoliko težja od Philipsove. Polni se enostavno, vendar pri tem leži in tako zavzame (pre)več prostora.

Rezultat: 1:0

Philips VisaPure

 

 

Clarsonic MIa22. Runda … Funkcije in pripomočki

Obe ščetki sta vodoodporni in imata 2 moči čiščenja, nežno in globinsko. Poleg tega lahko intenzivnost čiščenja pri obeh uravnavaš z mehkobo krtačke. Pri Philipsu sta priloženi 2 ščetki, za normalno kožo ter za občutljivo kožo (dokupiš lahko tudi ščetko za piling), pri Carisonic Mia 2 je priložena ena ščetka za nežno čiščenje (dokupiš pa lahko še krtačko za delikatno, normalno ali aknasto kožo). V tej rundi sem bila z obema izdelkoma enako zadovoljna, saj sta obe ščetki za občutljivo kožo mehki, prijetni in lepo očistita vse kotičke obraza (Clarisonicove ščetke so malenkost večje, a to ne igra vloge).

Rezultat: 1:1

IMG_6046

IMG_6040

3. Runda … Delovanje

Philipsova ščetka kožo očisti s pomočjo vibracije in vrtenja, Clarisonicova pa s pomočjo ultrasonične vibracije (drobnega premikanja levo desno). V spletu je veliko ‘govoric’ da kroženje vrteča ščetka vleče kožo in lahko povzroči pokanje kapilar, oz. da je takšno čiščenje na dolgi rok za kožo pregrobo. Lahko da, če aparat preveč pritiskaš na obraz, po možnosti z bolj grobo ščetko za piling in na stopnji za intenzivno čiščenje. ‘Normalna’ uporaba oz. nežno drsenje ščetke po koži obraza ustvarja zelo prijeten in rahel dotik, ki sprošča in je podoben masaži. Ščetka Clarisonic na videz res ne vleče obraza, je pa vibriranje tako močno, da ga občutim, kot bi se mi tresla cela glava z možgani vred. Če misliš, da sem pristranska … to sem posumila tudi sama … navajam še razsodbo vrhovnega sodnika: ,,Bolj prijetna za uporabo je Philipsova ščetka.”

Rezultat: 1:0

4. Runda … Končni rezultat

V eni minuti (obe ščetki imata opomnik, ki opozori kdaj je čas za premik iz enega dela obraza na drugega, po minuti pa se samodejno izklopita) sta obe ščetki tudi iz por res dobro očistili ličila vključno s pudrom. Pri obeh je bila koža po uporabi enako čista, ne glede na to, da pri Philipsu zatrjujejo, da v primerjavi z ročnim čiščenjem njihova električna ščetka kožo očisti 10x bolje, pri Clarisonicu pa 6x bolje.

Rezultat: 1:1

5. Runda … Cena

  • Philips VisaPure (SC5275/10) set vključuje: električno ščetko Philips VisaPure z 2 letno garancijo, polnilec, ki je hkrati tudi stojalo, dve krtački (za občutljivo in za normalno kožo), zaščitni potovalni etui. Na voljo je v številnih drogerijah in trgovinah z malimi gospodinjskimi aparati, npr. v tgovinah BigBang, kjer stane 149,99 €.
  • Clarisonic Mia 2 set vključuje: električno ščetko Clarisonic Mia 2 z 2 letno garancijo, polnilec, nežno krtačko, vzorček (30 ml) izdelka za čiščenje kože, zaščitni potovalni etui. Na voljo je v Mueller parfumerijah, kjer stane 150 €.

Rezultat: 1:1

In zmagovalec je

Tokratna zmaga za las pripada evropskemu izumu, električni ščetki Philips VisaPure. Če imaš doma slučajno ‘poraženko’, si zmagovalka ti, saj je tudi Clarisonic ščetka vrhunski lepotni pripomoček, ki olajša in močno močno izboljša vsakodnevno rutino čiščenja. Čista koža, brez farm ogrcev in mozoljev, sijoča in bolj gladka … ne vem, če je še katera lepotna rutina z minuto dnevne investicije (in nekaj evri za nakup) bolj učinkovita.

⇒♥ Preberi pa tudi kakšna je končna ocena zmagovalke in vse kar bi te pred nakupom lahko še zanimalo.

Maham,

Nika

Fotografije: Nika Veger

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 Comments
  • Karin
    3 junija, 2014

    Tole je bla pa super SUPER objava! Ker tudi sama kolebam med nakupom teh dveh.. sicer sm se bolj nagibala k Clarisonic, ampak, sploh zaradi 3. runde, se bom mogoče celo premislila. 😀 Hvala! 🙂

    • nika
      5 junija, 2014

      Karin, če ti je pomembna prijetnost ob uporabi, tako kot meni, potem ti bo Philipsova ščetka res veliko bolj všeč.

    • Metka
      11 maja, 2016

      Jaz imam doma Clarsonicovo krtačko in lahko rečem, da sem super zadovoljna. Zame je zmagovalka. 😉

      • NIKA
        11 maja, 2016

        Hvala Metka za tvojo izkušnjo. Se strinjam, je tudi vrhunska. Ko enkrat poskusiš čiščenje z električno ščetko, veš kaj je res dobro očiščena koža, kajne?

  • Ursa
    1 junija, 2016

    Nika, mogoče poznaš Braunov aparat 813? Sicer poleg Facial cleansing brusha tudi epilator, vendar precej cenejši. Zanima me, če bi bil to popolnoma zgrešen nakup…

    • NIKA
      1 junija, 2016

      Slišala sem zanj, ga pa nisem preskusila, tako da težko primerjam. Žal …

  • Helena C. Delopst
    8 marca, 2017

    Doma imam Philipsovo VisaPure in je ne menjam. Imam jo že dobro leto in pol in vmes mi je prvotna po enem letu dušo spustila. Enostavno enega večera ni hotela več delati in to je bila zame konkreten šok. In še večji šok sem doživela naslednji dan v Big bangu,ko sem uveljavljala garancijo in so mi ščetko takoj zamenjali za povsem novo (se jih ne popravlja) in garancija mi je pričela teči od dneva menjave dalje ? Tako da lahko dam pohvalo tako Philipsovi ščetki kot tudi Big bangu ?

    • NIKA
      9 marca, 2017

      Uf, to je pa kar smola, da ti je prva crknila, ampak verjetno se redko zgodi in super, da so ti jo menjali za popolnoma novo. Moja super dela že tretje leto in pol ;). Se spomnim, ker sem z njenim preskušanjem začela v nosečnosti ;).

  • Biser Ka
    8 marca, 2017

    Sem navdusena nad zmagovalko in me resno mika investicija!!! 😀

    Glede krtac za lase pa je WET BRUSH absolutna zmagovalka in sploh nima resne protikandidatke. Tangle Teezer je v primerjavi z njo mala mucilna naprava.
    Tako moja 6 letna hci z miljardo las, ki segajo (skoraj) do pasu.

    • NIKA
      9 marca, 2017

      Hvala za info, ker moji čupavi Amalji Tangle Teezer tudi ne ustreza. Ima čisto preveč las in še najraje uporablja krtačo iz naravnih ščetin različnih dolžin. Bom poskusila še tvoj predlog. Se v te bunkice lasje nič ne zapletejo? Včasih so namreč krtače z bunkicami precej cukale …