Ocena: Vichy Dermablend 3D Correction

Končno sem ga dočakala! Dan, ko lahko na glas povem kaj sem prva preskušala zadnja dva meseca in se komaj zadrževala, da svojega navdušenja nisem raztrobila še preden je izdelek prišel na police in v roke ostalim blogerkam.

Vichy Dermablend 3D Correction

Vichyjeva linija pudrov Dermablend je namenjena korekturi kožnih nepravilnosti (akne, rdečice, pigmentacije) in je zato močno prekrivna, a še vedno prijazna tudi do občutljive kože. Vendar pa je Vichy v zadnji različici, Dermablend 3D Correction, ponudil še več, ne le boljšo tubo in izdelek brez motečega vonja, pač pa tudi finiš, ki ga običajno dosežem z nanosom več izdelkov hkrati. Če sem do sedaj iskala puder, ki bi v eni potezi prekril akne (rdečico, brazgotine …), pri tem ne bi bil videti kot maska in bi dovolil koži tudi dihati, torej ne bi povzročil še dodatnih izbruhov, potem je to najbrž najboljše kar bom našla ta hip pri nas.

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

Ocena

Novi kremni korektivni puder Vichy Dermablend 3D Correction me je od vseh Vichyjevih pudrov ob prvem preskušanju presenetil najbolj.

Tekstura

Za dolgoobstojen, dobro prekriven puder za kožo z nepravilnostmi, si težko predstavljam boljšo teksturo. Kremni puder Vichy Dermablend 3D Correction je na prvi otip prijeten, kremno suh, ob nanosu pa začutiš tudi njegovo vlažilno noto. Se lepo razmaže in na koži pusti lahkoten občutek … kar pozabiš, da si sploh kaj nanesel.

Prekrivnost in finiš

Puder je dobro prekriven, vendar toliko mazljiv, da omogoča nanos v plasteh. Lepo poenoti barvo kože (že v enem nanosu popolnoma prekrije hiperpigmentacijo na mojem čelu!!!), s tenom pa se zlije tako, da ni opazen. Težko opišem finiš, ki ga pusti na koži … na otip je nekaj svileno mehkega, nesijočega, vendar tudi ne popolnoma mat. Kot mehka tančica šifona ali druga koža.

Obstojnost

Znamka obljublja 16 urno obstojnost. Sprva sem bila skeptična, ker formula ni dajala tistega lepljivega, ‚maskastega’ občutka, ki jo običajno dajo dolgoobstojni pudri. Vendar sem bila v zmoti. Puder je bil na koži res od jutra do večera, in kar je najlepše, od vseh podobnih izdelkov mi je najmanj zlezel v pore. Navdušena sem! Vichy pravi da zato, ker je tekstura brez olja in z optimalnim izborom mineralnih pigmentov.

Odtenki

Na voljo so štirje odtenki: 15 /Opal, 25/Nude, 35/Sand, 45/Gold, 55/Bronze, ki se na prvi pogled rahlo razlikujejo od ‚klasične’ Dermablend linije, vendar so po nanosu na kožo popolnoma enaki.

Sestavine

Puder je namenjen občutljivi, aknasti, nečisti in mastni koži, zato je nekomedogen in hypoalergen, v kar sem se prepričala tudi sama. Iz embalaže lahko preberemo, da ne vsebuje parabenov. Vichy pa navaja še: „Zahvaljujoč  salicilni kislini s keratolitičnimi lastnostmi formula deluje tud na najbolj trdovratne nepravilnosti in s pomočjo eperulina, pomirjevalne aktivne sestavine, deluje proti draženju kože in rdečici ter preprečuje nastanek pigmentnih brazgotin, ki so posledica aken.”

Embalaža 

V primerjavi s prejšnjimi Vichyjevimi pudri v tubi je boljša, ker koničast aplikator omogoča precizno doziranje, kar mi pride prav, ko ga želim uporabiti kot korektor. Sicer pa videz embalaže že kaže na učinek pudra na koži – je črne mat barve (klasičen Dermablend je v sijoči črni tubi), eleganco pa ji dajo sijoči srebrni napisi. Pravi videz za v profi makeup kovček ali šik urejen kotiček za ličenje!

Cena

MPC: 22 EUR. Kremni korektivni puder Vichy Dermablend 3D Correction je na voljo v lekarnah od marca dalje.

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

Vichy Dermablend korektivna podlaga

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

Vichy Dermablend 3D Correction Beautyfullblog puder

 

Imaš tudi ti težave z nečisto ali neenakomerno obarvano poltjo? S katerimi izdelki si pomagaš? Bi preskusila ta puder? Ta zapis prosim deli s tistimi, ki imajo težavo najti puder za nečisto kožo ali pa  je njihova podlaga vidna že z aviona ;).

Poglej pa tudi katere so najpogostejše napake pri izbiri pudra. 

Maham,

res zadovoljna,

Nika

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

Fotografije: Vstanem

** Zapis je nastal v sodelovanju z Vichy.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 Comments
  • Tina
    2 marca, 2016

    Živjo, mogoče veš kje bi lahko dobila vzorček tega pudra? 🙂

    • NIKA
      2 marca, 2016

      Tina vprašaj v lekarni, sicer pa poglej na spletno stran Vichy.si ali je kje kak kontakt za to.

  • Sara
    3 marca, 2016

    Opis me je navdušil, vendar sem skeptična, ker piše, da je izdelek namenjen mastni koži. Moja koža je malo mastna samo okoli nosu, lica pa so izjemno suha. Ker imam rosaceo, potrebujem dobro prekrivnost, hkrati pa mi izdelek ne sme poudarit luskih oz. suhih predelov lic. Zaenkrat mi še ni uspelo najti primernega pudra, tale ocena je zvenela obetavno, ampak …?? Kaj misliš?

    • NIKA
      5 marca, 2016

      Zdravo, suhe luske bodo po takšnem pudru še vedno vidne (morda celo še bolj). Žal pa ti ne znam svetovati izdelka, ki bi bil primeren za rozaceo, predvsem najprej poskusi z ustrezno nego navlažita suhe predele. Si že posksuila La Roche Posay Rosaliac AR Intense?

      • Sara
        5 marca, 2016

        Hvala za odgovor in za idejo – te kreme od LRP res še nisem preizkusila.

  • Nika G
    6 marca, 2016

    Zivjo. Prosila bi te za pomoc. Sedaj uporabljam vichy normaderm bb v svetlem odtenku, naj pri tem pudru izberem opal ali nude? Hvala. Lp.

  • Karmen
    24 marca, 2016

    Glede na tvoj opis me zelo mika da bi ga preikusila samo se mi glede na opis „Zahvaljujoč salicilni kislini…” ter odsotnosti SPF ne zdi ravno primeren za dnevno pohajkovanje zunaj?

    • NIKA
      28 marca, 2016

      Res ga bo potrebno v prihajajočih mesecih uporabiti po nanosu kreme z zaščitnim faktorjem lai pa le za večerno ličenje.