Pred ogledalom: Nika Veger

Jaz sem Nika Veger in ti bereš moj osebni blog, ki ga pišem od julija 2013. Na njem boš našla vsebine z lepotnega, modnega, ustvarjalnega in popotniškega sveta ali le vrata v moj svet. Brezplačno. Upam, da ti bo branje zabavno, v navdih in pomoč. Vsebine podajam iskreno, strastno, uporabno, z izkušnjami.

NIKA VEGER BLOG PORTRET

 

Od nekdaj sem bila … neustavljiva.

Ritmična gimnastika, ličenje, moda, lepota, ustvarjanje, pisanje, urednikovanje … vse hobije sem vedno nadgradila v poklic. Vse moje izkušnje so danes združene v bloganju in se odražajo v mojem delu. Sodelovanje s številnimi priznanimi umetniki, igralci, režiserji, medijskimi hišami, PR-agencijami, uvozniki, poslovnimi prijatelji idr. kažejo na to, da tisto, kar delam, delam dobro. Pa tudi, da imam veliko izkušenj in kar nekaj let ;). Najboljše izkušnje sem pridobila:

  • kot organizatorka prve, nadvse uspešne konference za lepotne blogerke, Beautiful Bloggers MeetUp (2015) in letošnje ponovitve … klik-klik
  • soorganizacijo Garažne razprodaje izložbenih rekvizitov L’Occitane (2016). 
  • s soorganizacijo dogodkov za lepotne blogerke z znamkami L’Occitane in Dvorec Trebnik (2016)
  • kot UREDNICA LEPOTE revij Cosmopolitan Slovenija (2005 – 2013), Sensa, Lisa, Nova
  • kot UREDNICA MODE revije Cosmopolitan Slovenija (2005 – 2007)
  • kot urednica revije Frizure
  • kot novinarka revij Cosmopolitan, Elle, Playboy, Nova, Lisa, Sensa, Osebnost, Pogled, Eva
  • s sodelovanjem s skoraj vsemi vidnejšimi lepotnimi znamkami, hišami in uvozniki pri nas.
  • kot makeup artistka pri: resničnostnem šovu Top Model, nanizanki Vila Maria, filmu Vertigo Bird (En Knap) … fotografiranju naslovnic, mode, lepote in intervjujev za Cosmopolitan, Elle, Playboy …ustvarjanju medijskega materiala za številne znane pevke, igralke, športnice
  • kot sodnica na SP estetske gimnastike (2000–2004)
  • kot trenerka ritmične gimnastike (1990–2002)
  • kot kandidatka za Fame Fatale (2015)
  • kot lepotna kolumnista revije Jana (od 2016 dalje)

Vedno bom … drugačna

  1. Rada prisluhnem. Zato sem revije zamenjala za blog. Ker želim imeti stik z bralko, želim vedeti njeno mnenje, potrebe, spoznati njene izkušnje.
  2. Ljubim življenje, pa sploh ne tega za računalnikom. Imam partnerja, Petra, in dve hčerki, Amaljo in Belo. Kadar smo skupaj, ne delam. Raje z njimi raziskujem gozd, plešem divji valček ali preizkušam sladoled. Naše življenje na blogu delim nerada in le redko.
  3. Jagode imam raje v ustih kot v kozmetičnih lončkih. Še posebej gozdne.
  4. Obožujem ekološko in naravno, a ne na račun uporabnosti in kakovosti. Podpiram dobrodelnost in projekte za boljši jutri vseh.
  5. Čeprav o lepotnih temah pišem že petnajst let, mi ne zmanjka idej za nove zapise. To je strast.
  6. Pogosto pa se mi zdi, da mi manjka znanja, zato ga ‚kradem’, kjerkoli je mogoče. Tako velikokrat prva odkrijem in na blogu razkrijem lepotne novosti, napovem izdelke, znamke, tretmaje in postopke, ki bodo pri nas šele na voljo.
  7. Verjamem v to število, zato so na blogu zapisi Top 7. Si vedela, kaj vse lahko narediš s kapo za prhanje, tisto, ki jo dobiš v hotelu? Preveri tukaj.
  8. Bolj kot popolnost cenim napredek, izbiro boljših možnosti.
  9. Modre oči, hvaležna koža, neukrotljivi lasje so moje karakteristike, a sploh ne pišem le o teh. Kot vizažistka in dolgoletna urednica lepote se spoprijemam z vsemi tipi, oblikami, barvami …
  10. „I’m a lot cooler on an Internet,” zame ne drži. Ne le v iskrenost ocene izdelka, verjamem tudi v iskreno podajanje čustev, navad, vsakdana.

Sem … ker pravijo

Priznam, sem samozavestna, tako pa mene in moj blog vidijo drugi:

”Kdorkoli na beauty sceni omeni ime Nika, je takoj jasno o kateri Niki govori. S svojim znanjem, izkušnjami, pogumom, skromnostjo in energijo je v 15 letih iz sebe ustvarila blagovno znamko. Zaupanja vredno. Kreativno. Verodostojno. Njene zgodbe orjejo ledino. Njeni projekti dajejo več kot lahko pričakuješ.  Sodelovanje z njo je zame ze od prvega dneva užitek, ki presega poslovne okvirje. Nika je v svojem poslanstvu edinstvena. In vem, da bo taka tudi ostala.” Helena Čož, PR direktorica, Luna TBWA

„Res mi je všeč tvoje poigravanje z besedami, objavo narediš zanimivo in unikatno.” Eva, blogerska kolegica 

„Delala se je prva številka Cosmopolitana in rubrika Mačo meseca, v kateri je Nika Veger nastopala kot maskerka, jaz kot novinarka, moj fant pa kot model. Rekla mi je živijo in se začela pasti po njegovi koži. Všeč mi je bilo, kako suvereno je v roki vrtela gobico in kako odločno se je vmešavala v fotografovo delo. Občudovanje zdaj traja dobrih petnajst let, celo desetletje sva bili sodelavki in se pozneje konstruktivno zapletali na posebnih projektih. Eno je jasno: ni bilo dneva, ko me ne bi s čim presenetila. Včasih z mejkapom, včasih z ‘nemejkapom’, včasih z zanikanjem kakršne koli mode in včasih s kaotičnim stajlingom, v katerem so se prosto po postmodernizmu vedno pletle vse zgodbe tega sveta. Čisto vedno pa me je zabavala s svojo iskrenostjo, uporniškostjo in perfekcionizmom. Sodelavcem in šefom je težila toliko časa, dokler ni obveljala najboljša možnost in dokler ni bilo na njenih modnih in lepotnih straneh vse perfektno. Zdaj ko je na svojem, sem prepričana, da nenehno in enako strastno teži sama sebi. Rdečelasa fatalka je pač tisti (redek) tip osebe, ki vse in vsakogar neumorno sili v spremembo na bolje. Modno-lepotni članki so bili vedno polni ‘nikizmov’ in revije so se hitro navzele njene energije. Če bi se rodila v Franciji, bi bila urednica revije Vogue. Če bi se rodila v Perziji, bi bila kraljica harema in njegova glavna dekoraterka.

 O tebi se bo nekoč še pisalo, sem si mislila tistega dne, ko sem te prvič videla. In kaj počnem? Ime je usoda in ti, Nika, si rojena zmagovalka.’’ Tina Torelli, nekoč sodelavka pri Cosmopolitanu, zdaj pomočnica urednika Playboy Slovenija

„Redno spremljam vaš blog, mi je zelo všeč, tudi mnenja in ocene izdelkov, tako se tudi me laže odločimo kupiti ali ne kupiti kakšen izdelek.” Matejka, bralka

Lahko sem … iskrena

Verjamem tudi v prijateljstvo in ljubezen. In moč barv, zato ljubim rdečo. Verjamem v svoje talente in da je življenje z njimi lahko lepše. Zlato sredino, zdravo pamet, nezemeljska bitja in udomačene lisice. V to, da bo moj blog ob jutranjem šampanjcu nekoč prebirala tudi Kate.

Poskušam biti … dosegljiva

Pa ne kadarkoli. Popoldan, vikende in praznike posvečam sebi in družini. V delovnem času pa bom z veseljem odgovorila na mail, če si:

  • bralka in imaš lepotno težavo, za katero meniš, da bi jo lahko rešili skupaj. Ali le idejo za nov zapis. Morda pohvalo?
  • blogerka in imaš željo po sodelovanju ali produktivni kavi. Težim k uspehu in z veseljem delim tudi tvojega.
  • proizvajalka, uvoznica, prodajalka kozmetike ali storitve in bi mi rada zaupala lepotno skrivnost (že strižem z ušesi). Ali pa želiš, da bi preskusila tvojo ponudbo in jo predstavila na blogu.

Si … pripravljena?

Najemi me, povej mi svojo skrivnost, kontaktiraj me, beri blog.

Znam biti … hvaležna

Hvala za obisk strani. Če ti je blog všeč, še naprej spremljaj njegovo vsebino in ga deli z drugimi. Super si, ker tako ne le podpiraš moje delo, temveč omogočaš, da z njim tudi (pre)živim.

 

Maham,

v pričakovanju tvojega komentarja, maila.

Nika Veger

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Ana V
    4 maja, 2016

    Super zapis Nika, te vedno rada prebiram, to kazejo tudi moji komentarji. 😉 Z veseljem bi te povabila na kaksno produktivno kavico 😉

  • Kris Tina
    5 maja, 2016

    Waw, lepo napisano, kapo dol…tako res znaš samo ti 😀