Letos stavi na to kremo za sončenje

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Moja ljubezen s Caudalijem se je začela na prvi dih, pred nekaj leti sem se zaljubila v dišavo, tisto, ki še danes največkrat vzbudi občudovanje in vprašanje kateri parfum nosim (poglej v tekstu spodaj). Od takrat znamko postopoma raziskujem. Prežeta je z ljubeznijo do vinske trte in grozdja. Mlad par jo je ustvaril iz vinograda v Bordeauxu (vinorodno posestvo „Smith Haut Lafitte“) leta 1995 in ta par še danes vodi podjetje. Patentirali so zaklade grozdnih polifenolov, resveratrola, viniferina in vinske kisline, da bi ustvarili vrsto izdelkov za obraz in telo, ki odpravljajo različne težave kože. Izdelki Caudalie so zelo naravni, učinkoviti in šik, zato ni čudno, da sem vzljubila kar nekaj krasnih izdelkov. Če bom uspela najti čas, jih predstavim v naslednjih zapisih.

⇒♥ S kodo NIKA20 imaš na spletni strani Vivaderm – 20 % popust na celotno CAUDALIE ponudbo. Velja do 30.4.2021.

Danes pa, ker smo že v sezoni večje izpostavljenosti UV žarkom, predstavljam novost, linijo izdelkov za zaščito pred soncem, ki so točno taki, kot bi si jih zamislila tudi sama: varni za kožo, varni za življenje v vodi ter senzorično čudoviti. Bravo Caudalie.

Varni za kožo, varni za naravo

Dobra zaščita ni nežna le do tvoje kože, ampak tudi do narave. Vsako leto v morje izplaknemo okrog 14.000 ton izdelkov za zaščito pred soncem. Strokovnjaki ugotavljajo, da je že 10 % koralnih grebenov ogroženih zaradi kemikalij iz izdelkov za zaščito pred soncem. Obala je bolj onesnažena tudi zato, ker se tja pogosto zlivajo odplake iz hotelov in drugih nastanitev (nekatere škodljive učinkovine tudi po prečiščevanju odplak niso odstranjene). Po podatkih študij, ki sem jih omenjala v zapisu Neškodljive sončne kreme, je prav oksibenzon, kemični filter v izdelkih za zaščito pred soncem, kriv za to, da se korale sploh ne obnovijo več. 

♥⇒ Kateri so koraki, da kot turist zmanjšaš vpliv in škodo na ekosistem v vodi, kako poiskati varno zaščito pred soncem in katere vse so neškodljive sončne kreme, ki so na voljo pri nas, navajam v članku Neškodljiva zaščita pred soncem. Priporočam, preberi.

Minus plus avtobus

… je Petrov rek s katerim pove, da ima vsaka stvar dve plati. Tudi sonce in tudi izdelki za zaščito pred njim. Dobre plati sonca na koži so, da spodbudi nastanek vitamina D, dobro počutje in izboljšanje stanja nekaterih kožnih bolezni. Slabe strani pa, da UVB-žarki na površini kože povzročijo sončne opekline, medtem ko UVA-žarki, ki prodirajo globlje v dermis, povzročajo fotostaranje. To lahko vodi do nepopravljive škode in sprememb v ravni kolagena, posledično do nastanka gub, izgubo čvrstosti ali pojavljanje temnih lis.

Tudi zaščita pred soncem v obliki kozmetičih izdelkov ima pozitivne in negativne plati. Izdelki s kemičnimi filtri, ki vsrkajo UV žarke, da jih ne vsrka koža, dobro zaščitijo kožo, a so lahko škodljivi za življenje v vodah (oktinoksat, oksibenzon). Mineralni filtri pa spoštujejo naravo, a če so v nano delcih in tako bolje mazljivi, lahko škodijo našemu telesu in včasih nudijo manj zaščite, še posebej, če niso enakomerno nanešeni. Zato v tem primeru vedno izbiraj izdelke z mineralnimi filtri v ne-nano delcih. Ti odbijajo UV žarke (manjši pa jih odbijajo in tudi vsrkajo).

Če ne želiš izbirati med zaščito kože in zaščito vodnega ekosistema, lahko uporabiš redke izdelke, ki ne delajo kompromisov. Dajo dobro UVA in UVB zaščito in so biorazgradljivi. Take so nove generacije izdelkov za sončenje, med njimi je inovativna Caudalie Sun Care Protection. So tudi prijetnih tekstur, lepo mazljivi in ne puščajo sledi. 

Caudalie Sun Care Protection

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Nova sončna linija Caudalie z učinkovitim sistemom filtrov ne ogroža niti zaščite kože niti varstva narave. 

‘’Po tistem, ko smo pregledali 25 molekul filtrov za sončenje, ki so odobreni v Evropi, smo odstranili kemične filtre, za katere sumijo, da so endokrini motilci (kot so oktinoksat, oktokrilen in filtri z nanodelci), kakor tudi filtre, za katere je znano, da so strupeni za morski ekosistem (oksibenzon in oktinoksat) (2). To znanstveno zagotovilo potrjuje in dokazuje tudi logotip „Ocean Protect“, ki zagotavlja, da je naše delovanje okoljsko odgovorno. Naša zaveza temelji tudi na znanstvenih zagotovilih profesorja Piccerella s Sredozemskega inštituta za biotsko raznovrstnost in ekologijo, katerega preizkusi so potrdili, da sistem zaščitnih filtrov Caudalie ni strupen za alge(3).’’ Caudalie

Caudalie je  izbrala štiri filtre; isoamyl methoxycinnamate, butyl methoxy dibenzoyl methane, ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine. Ti zagotavljajo visoko zaščito UVA in UVB, niso topni v vodi, a so visoko biološko razgradljivi, kar je bistvenega pomena za zaščito morskega okolja. Dodatno pa mladosten videz in zaščito proti staranju izdelki nudijo zato, ker vsebujejo:

  • olje grozdnih pešk, sezamovo olje in sončnično olje za nego in obnovo,
  • grozdne polifenole, izvlečke jelke (tudi bogate s polifenoli) in vitamin E za zaščito pred prostimi radikali,
  • ekološko grozdno vodico, ki vlaži in pomirja.

Moja izkušnja z novo Caudalie Sun Care Protection linijo

Ker na soncu preživimo več kot pol leta, kar polovico tega časa pa nekje ob vodi, kupujem le še izdelke, ki res dobro ščitijo pred sončnimi žarki in hkrati niso strupeni za okolje. Plus sta dober senzoričen občutek pri nanosu izdelka in trajnostna naravnanost znamke. Caudalie Sun Care Protection linija je vse prej našteto … in še mnogo več. Mislim, da je ta hip ena najbolših izbir pri nas, saj so izdelki : 

  • varni do kože in do narave,
  • vsebujejo manjšo količino filtrov z večjo močjo zaščite,
  • brez nano delcev,
  • brez oktinoksata in oksibenzona,
  • brez alkohola,
  • brez silikonov,
  • nekomedogeni,
  • obogateni so z organsko grozdno vodo za vlaženje in zdravljenje občutljive kože ter drugimi anti-age učinkovinami,
  • dermatološko testirani,
  • vodoodporni,
  • visoko biorazgradljivi,
  • vsi imajo zelo visok odstotek naravnih učinkovin, več kot 70%, razen olje 63%,
  • v embalaži iz bio-plastike (na osnovi sladkornega trsa) ali iz reciklirane plastike,
  • nelepljive teksture,
  • poletno dišeči (note: listi grenke pomaranče, melona, kokosova voda, frangipani, ylang, pomarančni cvetovi, kokosovo mleko, vanilja).

Linijo Caudalie Suncare Collection sestavljajo:

  1. Anti-age krema za zaščito pred soncem SPF 30 (20,65 €/ 50 ml) 
  2. Anti-age krema za zaščito pred soncem SPF 50 (22,95 €/ 50 ml)
  3. Mleko za zaščito pred soncem SPF 30 (24,55 €/ 150 ml)
  4. Mleko za zaščito pred soncem SPF 50 (25,85 €/ 150 ml)
  5. Olje za zaščito pred soncem SPF 30 ( 25,85 €/150 ml)

Caudalie kupujem v Müllerju, Nami ali v spletni trgovini Vivaderm.si, na voljo pa je tudi v nekaterih izbranih lekarnah.

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog

Caudalie zascita pred soncem neskodljiva Sun Care Protection beautyfullblog 

♥⇒ V spletu sem prebrala tudi, da je Caudalie članica organizacije “1% for the Planet”, kar pomeni, da podarijo 1 % od globalne prodaje neprofitnim organizacijam, ki si prizadevajo za ohranjanje okolja. Caudalie podpira boj proti krčenju gozdov in proti vplivu, ki ga ima krčenje na biotsko raznovrstnost in lokalne skupnosti. Doniral je že več kot osem milijonov evrov, s pomočjo katerih je bilo zasajenih in zaščitenih več kot štiri milijone dreves po vsem svetu.

Ti je bil ta zapis všče? Imaš še kakšno vprašanje v zvezi z neškodljivo zaščito pred soncem? Napiši mi ga v komentar. Hvala, če boš tudi ti izbrala zaščito pred soncem, ki je neškodljiva za življenje v vodah.

Maham,

Nika

* Fotografije: Nika Veger

** (2) Vir: Joseph C. DiNardo. Dermatological and environmental toxicological impact of the sunscreen ingredient oxybenzone in Journal of cosmetic dermatology (Dermatološki in okoljski toksikološki vpliv sestavine za zaščito pred soncem oksibenzon v Journal of cosmetic dermatology), 29. 9. 2017. (3) Vir: Ekotoksikološki preizkusi na algah, ki jih je izvedel laboratorij Hélioscience.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 Comments
  • Kristina Galun
    14 maja, 2019

    Pozdravljeni
    Ali je bolje uporabljati kremo ali sprej ali je to le stvar odločitve posameznika in drugih razlik ni?

    Hvala za odgovor

    Kristina

    • NIKA
      14 maja, 2019

      Kristina hvala za vprašanje. Za obraz je zagotovo boljša uporaba kreme, najbrž pa sšrašuješ na splošno, za telo? Bi rekla, da odvisno od posameznika, je pa res, da moraš biti pri izdelkih v pršilu (tistih, ki so v takih pršilih kot npr. deo) pozorna, da med tem ko ga nanašaš ni vetra, saj gre lahko več zaščite v okolico kot na kožo. V tem primeru je lahko faktor zaščite zaradi neenakomernega nanosa precej manjši.

  • Eva Skufca
    13 junija, 2019

    Nika, si sprobala tudi olje, imas kaksen ekstra komentar? Me predvsem zanima, ali se lepo vpije ali na kozi pusti masten feeling. Vnaprej hvala!

    • NIKA
      13 junija, 2019

      Eva hvala za vprašenje, nisem imela nekih občutkov, da je masten, ampak ga bom danes še enkrat poskusila in javim.
      Maham

      • Eva Skufca
        14 junija, 2019

        Hvala, Nika!

        • NIKA
          14 junija, 2019

          Eva včeraj sem poskusila olje na sprehodu skozi Ljubljano in takole se mi zdi: Olje ni suho olje tipa zadnjih let trendnih olj, ki ti zaradi suhosti kar škripa pod prsti. Je zelo viskozen, zelo dobro razmazljiv, nelepljiv, ampak ja, ni čisto ne masten. Še posebej, če upoštevaš, da ga moraš za določen SPF nanest kar nekaj, potem to ni izdelek po katerem bi lahko rekla namažeš na kožo in ga ni več. Meni je sicer všeč, ker imam zelo rada olja, mi je pa to sekundarni izdelek za zaščito … najprej bom uporabljala mleko, olje pa bolj za ponovni nanos ali ko bo moja koža že nekoliko navajena na sonce. Če boš blizu kakšne lekarne, Name, Mullerja pa vseeno skoči in poskusi tester, da boš videla o čem govorim.

          • Eva Skufca
            21 junija, 2019

            Najlepsa hvala, Nika za izcrpen odgovor! Sem tudi jaz imela v mislih, da bo tole bolj izdelek za pozno poletje 🙂

  • Alina
    5 avgusta, 2020

    Zdravo, Nika!

    Med ponovnim iskanjem kreme za sončenje, ki bi bila primerna za mojo občutljivo kožo na obrazu, sem naletela na tvoj izčrpen prispevek o liniji Caudalie. Čeprav sem skozi leta, štejem jih že čez 40, poskusila že veliko izdelkov in seveda zanje zapravila kar nekaj denarja, sem se po temeljitem premisleku odločila dati priložnost Caudalie kremi za sončenje za obraz proti gubam s faktorjem 30. In rezultat? Vseh 20 dni na vročem Cipru je bila moja koža čudovita, sijoča in navlažena, predvsem pa brez enega samega mozoljčka, zato se ti želim od srca zahvaliti za res dober nasvet. Krema je vsekakor vredna tega denarja, poleg tega pa tudi krasno diši!

    Lep pozdrav

    Alina

  • mami
    16 aprila, 2021

    Kot razumem, te izdelki ne vsebujejo le fizičnih filtrov. Bi jih priporočala tudi za 3 mesečnega dojenčka? Malo cvikam…
    Sem kupila Badger kremo, pa vidim, da je v nano delcih. Sicer na njihovi strani piše, da niso škodljivi. Imaš kakšen update glede tega?

    Najlepša hvala,
    mami

    • NIKA
      18 maja, 2021

      Caudalie ima kombinacijo fizičnih in mineralnih filtrov, oboji naj ne bi bili škodljivi za življenje v vodi.
      Jaz sem Badger uporabljala pri mojih puncah, saj takrat ni bilo kaj dosti izbire. Novejše različice, tudi ta omenjena v zapisu, je brez nano delcev.
      P.S.:
      Letos je ponudba UV izdelkov še večja večja, v Malih zakladih je npr. na voljo Naif kozmetika s fizično UV zaščito brez nanodelcev.
      Jo ravno preizkušam in se mi zdi kar fina. Je primerna tudi za dojenčkovo kožo.
      Maham,
      NIka