Jutranja lepotna poezija

Močna ‘turška’ najlepše prebudi mene, nežna naravana pa mojo kožo.

Moja koža je imela pubertetni izbruh šele v študentskih letih. Ravno prav, da sem bila že dovolj zrela, da se problema nisem lotila s prsti, ampak z obiskom kozmetičnega salona, kjer so me poučili tudi o pomembnosti čiščenja in nege kože. Od takrat dalje prisegam na temeljito, a nežno čiščenje, intenzivno vlaženje in kakovostno nego, ki pomaga koži, da zasije zdrava in naravno lepa.

Jutranja naravna nega in čiščenje kože po 40-tem

Da imam kožo lepo kot pesem gre zahvala tem ‘kiticam’ vsakodnevne rutine.

ENO NEŽNO ČIŠČENJE

Odkar si kožo čistim tako, le redko bentim nad mozoljem, kljub intenzivni produkciji lojnic (aleluja … ker je zato manj gubic). Verjemi, tudi 40-letnice se bašemo s čokolado, žuramo do jutranjih ur, včasih pademo v posteljo z neočišč … ne, to ne … Vsak večer je čiščenje kože res obvezno. O dvojnem čiščenju sem več pisala v zapisu Vse, kar moraš vedeti o dvojnem čiščenju IN ali je res nujno potrebno.

Zjutraj si kožo očistim le z drugim korakom dvojnega čiščenja, najraje z naravnim nežnim čistilom, kot je Melvitin Nežni čistilni žele za obraz. Čiščenje samo z vodo se mi ne zdi dovolj, ker se ponoči potim, ker se ne uležem vsak večer na čisto blazino in z umitimi lasmi in ker me zjutraj prebujajo tudi Aryini poljubčki.

DVOJNO VLAŽENJE

Nekje sem prebrala in zdi se mi smiselno: ‘‘Navlažena koža bolje vpija ostale izdelke, podobno kot vileda.”

  • Očiščen obraz najprej popršim s cvetno vodico. Izberem jo po trenutnem navdihu, največkrat glede na vonj, saj imam v asortimaju vedno hidrolat sivke, pomarančevih cvetov, geranije in smilja. in Že res, da vsaka kožo neguje po svoje, ampak meni je zjutraj važno predvsem, da me osveži in mi da občutek, kot da sem se umila s cvetno roso ;). Cvetna vodica je multiuporabna, saj jo lahko uporabljaš vsaj na pet načinov. Tukaj prebereš kako. Cvetna vodica tudi povrne koži pH po čiščenju in umivanju z vodo.
  • Nato na še vlažno kožo nanesem izdelek s hialuronsko kislino. Med naravnimi izdelki sta mi ljuba: Melvita Intenzivna vodica vrtnica, ki je tonik in serum v enem in vsebuje cvetno vodico vrtnice, glicerin in mikrohialuronsko kislino (zelo lahka, vodena tekstura, ki mi je sploh všeč poleti) ali Mayarula Cvetni vlažilni serum, ki vsebuje vse tri vrste hialuronske kisline in kup drugih naravnih učinkovin za dobro vlaženje kože.

TRIJE ZA INTENZIVNO ANTI-AGE NEGO

Naravna nega za ohranjanje mladostnega videza je lahko sila preprosta. Vključevati mora anti-oksidante za zaščito kože pred prostimi radikali, učinkovine za odpravljanje znakov staranja (gub, pomanjkanja elastičnosti kože, pigmentnih madežev, kuperoze …) ter zaščito pred UV žarki.

INTENZIVNA ODPRAVA DOLOČENIH TEŽAV S SERUMOM

Na celoten obraz nanesem anti-age serum. Včasih takšnega, ki vsebuje tudi učinkovine zoper hiperpigmentacijam, a ker ima kozmetika le kratkoročni učinek zmanjšanja le teh, največkrat izbiram nego, ki vzdržuje elastičnost, čvrstost in gladkost kože. Naravne učinkovine, ki jih v serumih iščem, so: resveratrol, vitamin C, xxx.

NEGA ZA OKROG OČI (če izstisnem preveč izdelka pa tudi okrog ustnic in na komolce ;)).

Ali je krema za okrog oči le marketinški ‘nateg’ ali upravičeno potrebna? Svoje mnenje sem zapisala v tem zapisu. Sama jo uporabljam vsak dan, četudi take, ki v hipu zgladi in osveži področje okrog oči dolgoročno, še nisem našla. Med ljubimi so: Caudalie Resveratrol Lift, Melvita Argan Bio-Active, Mayarula peptidni fluid za okrog oči.

ANTI-AGE KREMA

Izbiram linije, ki so preproste za uporabo in vsebujejo naravne učinkovine za nego kože po 40-tem letu. Med mojimi najljubšimi so:

  • Caudalie Resveratrol Lift. V vseh pogledih čudovito linijo spoznaj tukaj.
  • Melvita Argan BIO-Active. Oceno in opis linije preberi tukaj.
  • Mayarula Antioksidantna nega.

4-KRAT ZAŠČITA MLADOSTNEGA VIDEZA

Preventiva je tudi pri ohranjanju mladostnega videza bolj učinkovita kot odprava posledic. Na njeno staranje nejmočneje vplivajo:

  • UVA/ UVB žarki,
  • kajenje,
  • pomanjkanje spanja,
  • onesnaženost,
  • stres

Jutranjo nego kože zato zaključim z zaščito pred UV žarki. Pozimi je to lahko mestna zaščita (SPF 25+), od maja do oktobra pa uporabljam SPF 50 +. Izbiram izdelke, ki imajo zaščitne filtre, ki ne škodujejo življenju v vodah in so biorazgradljive. Kateri so to preberi v zapisu:

⇒♥ Mineralna organska sončna zaščita

Če ga le najdem, z balzamom za ustnice z ZF zaščitim tudi ustnice, sicer se mi hitro pojavi hiperpigmentacija, ki je videti kot temno rjava obroba ustnic.

Imaš tudi ti tako pestro vsakodnevno lepotno rutino?

P.S: Med lepotili se je tokrat znašla tudi knjiga. Kdaj bo čas za odraslo poezijo ne vem, sem pa vesela, ko si vsaj med otroškimi najdem nekaj pisanega tudi na mojo kožo ;). O mali Vili, Rok Poles (založba Berivka).  

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

*Fotografija: Rožle Veger za Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Ana
    21 julija, 2015

    Nika, si že kdaj preizkusila kaj od Paula’s Choice? Meni je kar nekaj izdelkov všeč, sploh serum, recimo … Žal mi pa nobena kremica ni posebej odgovarjala 🙁

    • nika
      21 julija, 2015

      Zdravo, priznam, poskusila sem samo serum. Moram še kaj drugega, ampak sploh se mi ne izprazni polička 😉