Najboljši eko izdelki organske kozmetike Melvita

Če naravna kozmetika ni edino, kar nanašaš na kožo, potem je to najbrž zato, ker še ne poznaš dovolj učinkovitih in čudovitih lepotil. Zato ti tokrat predstavljam najboljše eko izdele znamke Melvita, h katerim se vračam znova in znova. Melvita je pionir na področju organske kozmetike v Franciji, rodila pa se je iz ljubezni do čebel in najčistejših darov narave.

Danes je Melvita znana po tem, da:

  • je naravna in organska kozmetika, certificirana pri ECOCERT Greenlife,
  • je najmanj 95 % sestavin naravnega izvora,
  • je najmanj 95 % vseh naravnih sestavin pridobljenih z ekološkim poljedelstvom,
  • ima dobro, z različnimi testi preverjeno učinkovitost,
  • ima super teksture,
  • razvija mamljive vonje, ki učinkujejo aromakološko in spodbujajo vsakodnevno uporabo,
  • so embalaže lepe in praktične, med njimi so nekatere iz 100 reciklirane plastike, ki jo lahko ponovno recikliramo,
  • je dostopna tako cenovno (glede na kakovost pridelave organskih sestavin), kot področno; Melvita je pri nas na voljo v izbranih lekarnah, v drogerijah Muller, v Nami, Maxiju in na spletni strani Melvita Slovenija.

Melvita: to so najboljši eko izdelki

To so izdelki h katerim se vračam kljub vsem novostim. Ker so res dobri in ker lahko brezskrbno uživam ob njihovi uporabi.

1. Super tonik in še več: Melvita Cvetna vodica

Melvita organska kozmetika Cvetne vodice Beautyfull blog
Prisežem, doma imam vsaj te tri, ker je njihova uporaba vsestranska.

Uporabljam jih kot osvežilno meglico, tonik, za vlaženje kože, učvrščevanje makeupa in za aromaterapijo. Tako tudi izbiram katero bom uporabila, po vonju. So obvezen korak v moji jutranji lepotni rutini. Največkrat mi pašejo pozitivne in iskrive note Cvetne vodice cvetovi pomarančevca. Ta vodica naj bi mehčala in pomirjala, mene pa spravi v dobro razpoloženje in prikliče spomine na Valencio.

Zelo uporabna je tudi Cvetna vodica prave sivke. Melvitina je pridobljena s parno destilacijo svežih sivkinih cvetov, ki uspevajo na visoki nadmorski višini, kjer je zaščitena pred onesnaženjem in vsebujejo izjemno visoko koncentracijo aktivnih sestavin. Priporočajo jo za nego normalne do mešane kože, saj vzpostavlja ravnovesje in ima močan očiščevalni učinek. Jaz pa jo uporabljam še proti pikom komarjev, za pomirjanje nego srbeče ali razdražene kože (tudi pri Beli in Amalji) in za odišavljenje posteljnine ter prostora. Pogosto uporabljam tudi Cvetno vodico Geranije. Ker naj bi pomagala zožiti pore in zgladiti teksturo kože. Super mi je tudi, da so embalaže cvetnih vodic izdelane iz 100 % reciklirane plastike, ki se jo lahko ponovno reciklira. 

Link za nakup in cena: 14,90 €/ 200 ml 

2. Odlična Anti-age nega: Melvita Argan BIO-Active

melvitan-argan-bio-naravna-antiage-nega-nika-veger-beautyfull-blog

To je nego priporočam, ko me cukate za dobro in cenovno ugodno anti-age kremo. Obožujem njeno nenavadno teksturo, ki kožo v hladnejšem delu leta objame kot nežen plašč. In tudi njen učinek, saj z visoko koncentracijo arganovega olja dokazano deluje pri pomlajevanju kože in vdrževanju njene dobre forme (vlage in bariere). O tej kremi in celotni kolekciji sem pisala bolj podrobno, ker sem jo lahko preskusila prva. Zakaj mi je všeč, preberi v oceni.

Link za nakup: 49,90 €/ 50 ml Intenzivni lifting serum)

3. Nežni odstranjevalci nečistoč: Melvita Nežna micelarna vodica

Všeč mi je celotna linija novih Melvitinih čistil, ki omogoča temeljito dvojno čiščenje.

Všeč mi je celotna linija novih Melvitinih čistil, a če bi morala izbrati enega, je to zagotovo Nežna micelarna vodica, ki je nežen do koži lastne zaščite, vseeno pa dobro očisti nečistoče. Primerena je za drugi korak dvojnega čiščenja, ali pa za samostojno čiščenje, kadar pri roki nimaš vode. V nasprotju z ostalimi, te micelarne vodice ne izpiram, saj je njena vsebina popolnoma naravna in zelo enostavna, vsebuje le 9 učinkovin. Poleg tega je v nekoliko večji in trajnostni embalaži.

Link za nakup in cena: 11,60 €/ 300 ml (Nežna micelarna vodica) 

4. Odlična naravna olja: Melvitina Lepotilna olja

Melvita arganovo olje eko kozmetika organsko Beautyfull blog
Lepotna razglednica s Travangana ;). … z nami gre vedno tudi multiučinkovito olje.

Ekološko certificirana in naravna olja so pri Melviti visoko kakovostna, asortima pa je pester, lahko izbereš kar med 19-imi različnimi. Vsako je namenjeno specifični negi in odpravi določene težave kože. Arganovo, šipkovo, korenčkovo, svetlinovo, olje borage … so le nekateri od izjemno učinkovitih lepotnih olj, ki jih lahko uporabljaš samostojno ali z njihovo pomočjo ustvariš maske.

Link za nakup lepotilnih olj.

5. Za gladko kožo telesa: Melvita Učvrščevalno olje s super aktivirano močjo L’OR Rose

Letos je Melvita prenovila formulo, za še večjo učinkovitost je povečala vsebnost izvlečka rdečega popra in dodala tudi črnega.

L’Or Rose Učvrščevalnega olje s super aktivirano močjo ne uporabljam le za brisanje celulita, ampak vse leto z njegovo pomočjo ‘pedenam’ kožo na trebuhu, zadnjici in stegnih, da je bolj gladka in čvrsta. K temu me vabi poživljajoč vonj rdečega popra in super tekstura, ki se ne lepi, kar pomeni, da se lahko oblečem takoj po nanosu. 

Link za nakup in cena: 39,90 €/ 100 ml

6. Hitra pomoč pri mozoljih: Melvita SOS Roll-on za mozolje

eko nega melvita akne mozolji beautyfullblog susenje
Naravni pomočnik za boj proti mozoljem.

Ta roll-on se kupila Amalji za prvo nego najstniško nečiste kože. A sem kmalu ugotovila, da je učinkovit in tudi meni všečen, zato sva ga porabili ekspresno hitro in zdaj na rdeče in buhteče mozolje rolava že tretjo stekleničko. Vsebuje eterično olje poprove mete,  ki uravna nastajanje sebuma, razširi pore, in omeji kopičenje nečistoč v njih.

Link za nakup in cena: 16,90 €/ 5 ml

7. Nežen a učinkovit dezodorant: Melvita Očiščevalni dezodorant

Melvita eko ociscevalni deodorant brez aluminjeve soli Beautyfull blog
Iščeš neškodljiv in učinkovit deo? Izvoli 😉 …

Ker je nežen do kože (dermatološko je testiran), učinkovit (nikoli me ni pustil na cedilu) in ima super nežen vonj po sveže opranem. Vsebuje eterična olja poprove mete, sandalovine in timijana. Ne vsebuje aluminijevega klorohidrata, zato sem ga že marca 2014 hvalila v Lepotni kanti kot enega mojih najljubših deodorantov. 

Link za nakup in cena: 12,90 €/ 50 ml  

8. Medeno milo s propolisom

Lepotila Melvita organska kozmetika Beautyfullblog top sedem medeno milo
Čudovit v svoji preprostosti.

Trdo milo, ki najbolje paše: 

  • ⇒na mojo kožo, saj jo nežno očisti in je obogateno z medom in propolisom. Ima res lep, nežen vonj, najbrž po akacijevem medu,
  • ⇒ v mojo kopalnico s heksagonalnimi ploščicami, 
  • ⇒ v moj vsak dan, kjer si v glavnem umivamo roke s trdim milom. 

Link za nakup in cena: 5,60 €/ 100 g 

9. Biorazgradljivo milo: Krema za prhanje cvetovi mandljevca in lipov med 

Lepotila Melvita organska kozmetika Beautyfullblog top sedem gel za prhanje
Ker ga v vodo odplakujem vsak dan, želim, da je moje milo za prhanje biorazgradljivo.

Meni je všeč, ker vem, da se družina prha s tekočim gelom, ki ne vsebuje sulfatov in mila, obogaten pa je z matičnim mlečkom in lipovim medom. Pssssst … ima tisti super vonj po mandljih, ki me spomina na L’Occitanov kultni gel za tuširanje.

Link za nakup in cena: 8,90 €/ 200 ml 

Mojih top sedem izdelkov sem ‘razvlekla’ na deset ;), ker preprosto uživam ob uporabi Melvitinih izdelkov. Poleg prej naštetih obožujem še intimno milo, intenzivne vodice (serum in tonik v enem), masko in piling v enem za očiščevanje por.

Kakšne pa so tvoje izkušnje z Melvitinimi izdelki? Kateri izdelki so tvoji najljubši? Imaš morda izkušnje z linijo Nectar Blanc proti pigmentnim madežem?

Hvala za odgovore v komentarju.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger Beautifull Blog

** Zapis ni sponzoriran. Naj ti služi kot vodnik za prvi nakup pri tej čudoviti ekološki znamki.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comments
  • Ana V
    2 novembra, 2017

    Jaz sem si zadevo precej bolj zakomplicirala in sem objavila 3 najljubše. 😉
    Je pa Melvita meni zelo blizu, jo zelo rada uporabljam.
    Od vodic mi je najbolj všeč geranija, deo pa žal ni bil zame. Tale dišava je tudi meni zelo všeč, ampak sem mislila da je šla iz prodaje in jo šparam kot tekoče zlato.
    Bom full vesela, če preveriš na mojem blogu, kateri so moji 3 najljubši. ;)*