Kolekcija L’Occitane Potonika

Ni veliko lepotnih kolekcij, ki bi mi v celoti vzele dih. Kolekcija L’Occitane Potonika pa je tista, ki jo nestrpno pričakujem prav vsako leto. Ne zato, ker je poton’ka ena mojih najljubši cvetlic. Vanjo sem se zaljubila, ko sem se ob prvem lansiranju te kolekcije sprehodila po L’Occitanovih poljih v Provansi, in grmiček, znamko in njihovo filozofijo vdihnila na polna pljuča.

Beautyfull kolekcija-loccitane-potonika krema

Uvod v zgodbo

Takrat je bil L’Occitane v Sloveniji že močno priljubljen, redko pravilno imenovan in pogosto obrekovan. ”To ni nič naravnega! Vse samo za prodajo! Zgodba o uspehu … ph, popolnoma izmišljena!” In sem šla, z novinarsko radovednostjo, da temu pridem do dna. Odkljukano. Dokler ne najdem fotografij s cvetočih potonkinih polj (obstaja več kot 2000 vrst in med njimi je tudi Amalja ;)), domačije g. Baussan-a (Olivier je res topel, zanimiv ter navdihujoč sogovornik in gostitelj) in loksitanove (tako se pravilno izgovori ;)) tovarne, naj to ostane zgodba za drugič (obljubim, da prej kot za vnuke ;)). Danes pa ti postrežem z opisom in fotkami zadnje kolekcije (božansko lepa je). In z lepotno prisego:

  • zgodba o uspehu je resnična;
  • izdelki vsebujejo veliko naravnih sestavin, nekaj tudi organsko certificiranih, veliko pa tudi takšnih, ki so pridelani ekološko, na naravi prijazen način, a zaradi različnih dejavnikov (divje rasti npr.) ne morejo biti certificirani;
  • potonika je rastlina ob kateri ti zastane dih, prav tako kot ob L’Occitanovi kolekciji lepotil.

Potonika 2015

Tudi letošnja kolekcija je čudovita in prisega na cvetno-svež vonj potonike in lepotilne učinkovine njene korenine. Novi izdelki so CC krema, esenca, krema in meglica za obraz, balzami za ustnice, olje za kopel, gel za prhanje, mleko za telo, krema za roke, toaletno milo in inekateri izdelki v potovalnih velikostih. Veliko ‘potonik’ sem preskusila na negi, ki jo nudijo v L’Occitanovih trgovinah (zanjo se lahko dogovoriš v vseh njihovih trgovinah), nekaj izdelkov pa sem v zadnjih dveh mesecih preskušala tudi doma. Opis je kratek … le toliko, da ti ob morebitnem navdušenju ne ‘uidejo’ prej kot odcvetijo tudi cvetličarniške potonike (saj veš, pravkar potekajo tudi lepotne razprodaje ;)).

Beautyfullblog kolekcija-loccitane-potonika celotna linija

  1. Obarvani balzam za ustnice Popolna potonika SPF25, naravno rožnati odtenek. Nahrani, zgladi, rahlo obarva in odišavi, predvsem pa ZAŠČITI ustnice, zato je postal eden od izdelkov moje vsakodnevne nege.
  2. Izboljševalna krema za obraz Popolna potonika. Kljub temu, da imam na kopalniški polički ta hip 4 izdelke za vsakodnevno nego kože obraza, med katerimi vsi ohranjajo mladosten videz polti, lepo dišijo in so rožnate embalaže, mi prst najraje zaide v tega. Moja koža je po nanosu te krem’ce res videti sveža in sijoča, o dolgotrajnejših učinkih pa bom lahko pisala, ko bo izpraznjen lonček pristal v lepotni kanti.
  3. Izboljševalna CC krema Popolna potonika SPF 20, nevtralni odtenek. Ker imam na čelu pigmentne madeže, to kremico uporabljam kot vsakodnevno zaščito pred tem, da bi nastali novi in hkrati kot barvno korekcijo, saj s posebnimi delci nekoliko izenači polt. Namesto pudra jo uporabljam, kadar želim, da je moja koža videti naravno a lepša. Včasih pa z njo izenačim polt pred nanosom pudra, kadar želim, da je koža videti res ‘picture perfect’.

#ListaŽelja

Vsega si ne morem privoščiti, zato so na ‘wish-listi’ Krema za roke Potonika (ker tudi sicer v torbici nosim L’Occitanove kremice za roke in mi je všeč že prejšnja različica), obarvani balzam za ustnice popolna potonika SPF25, temnorožnati odtenek, ker bi ga lahko uporabljala kot šminko in rdečilo za lička z zaščito, izboljševalna meglica za obraz popolna potonika, ker sem nora na cvetne vodice in meglice. Iz prejšnje kolekcije na WL še vedno čaka Potonikin očiščevalni gel za razkuževanje rok za trenutke, ko v bližini ni mila in vode (in teh z majhnima otrokoma ni malo). Še dobro, da si vsake toliko željo po ‘all-around” potoniki zadovoljim s toaletno vodico, ki jo popršim kar po stanovanju in posteljnini.

Beautyfullblog  kolekcija-loccitane-potonika toaletna vodica

Beautyfull kolekcija-loccitane-potonika kozmetika s potoniko

 

Si tudi ti tako nora na kakšno lepotno kolekcijo? Navdihni me prosim s predlogom v komentarju.

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Rožle Veger za Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
  • Ajda
    22 julija, 2015

    Joj ta kolekcija tako diši <3 Pa embalaža je čudovita. Imela sem en majhen lonček te CC kreme in mi je bila res odlična, zelo svetla v primerjavi z Lorealovo Nude Magique BB kremo in Catrice 3in1 podlago, ki imata podoben koncept. Sem jo pa uporabljala na začetku poletja kot podlago, saj je ravno prav izenačila moj ten in zakrila tudi mini mozoljčke, z Garnier Perfect blur primerjem in Avonovinm setting sprejem, je na moji pretirano mastni koži zdržala cel dan 😀 Upam da mi uspe našparati za full size 🙂
    Imam pa še iz prejšne kolekcije s Potoniko, duo senčki z aoči (olivno zelena in rose odtenek) in pa lipgloss, mi je res žal da takih izdelkov ne prodajajo več 🙁

  • mikela
    23 julija, 2015

    Uh, po moje je tale kolekcija najboljša kar so jih kdaj imeli (se pa veselim tudi citrusov, ki so na poti). Imam tole CC kremico in res dela čudeže, prej se nisem niti toliko ukvarjala s temi CC-ji. Kupila pa sem si tudi osvežilno meglico za obraz, tudi ta je super. 🙂

    • nika
      24 julija, 2015

      Hvala za citrusni namig in tvoje mnenje o potonkinih izdelkih.