Izposoja lasulj in lasnih vložkov

Lasulje sem vzljubila že v srednji šoli. Vijoličen paž iz Trsta mi je dal nekaj resnosti na rave partijih in nekaj sproščenosti na sojenjih tekmovanj v ritmični gimnastiki. Od takrat zbirko polnim z izgovorom na račun fotografiranj modnih zgodb, pustnega rajanja ali decemberskih zabav. Retro Elvis, seksi Merlinka, eksotična Pokahontas … V kolekciji pa pogrešam lepo rdečo lasuljo, ki bi spominjala na moje lase, le da bi bila daljša. Odkar pomnim si namreč puščam grivo do riti, a dlje kot do ramen ne zraste. Podaljške ignoriram, ker vem, da bodo po odstranitvi lasje poškodovani, ker me moti otip spojev v laseh (ali ne spominjajo na bube?!) in ker bi imela z njimi še več dela kot z mojimi lasmi (da bi se zlili s kodri, bi jih najbrž morala navijati).

IMG_3707

Torej se odpravim v lov za lisičje rdečo frizuro. Nabita s pričakovanji odprem vrata KSFH Hair ateljeja na Rimski cesti 19 v Ljubljani in … skoraj me zadane kap od vse te dlake; lasulje, čopi, kite, fige podaljški in drugi eksotični dodatki ter pripomočki za lase in njihovo nego. Kot gurmanki za grivo so se mi pocedile sline in poskušanje lasnih specialitet se je pričelo. Prijazni lastnica Dita in pomočnica Vesna sta ustregli vsem mojim željam in tako so se zvrstili številni hodi:

1. Podaljški na trakove (izposoja od 24 €/dan ). Odlični so za zgostitev in podaljšanje las (tudi za 60 cm). Trakove enostavno vpneš med svoje lase s prišitimi sponkami. Na voljo so iz naravnih las ali sintetičnih. Všeč so mi, ker dajo zelo naraven videz spuščenih las in so enostavni za namestitev. Lase na traku s priponkami preprosto pripneš med svoje, npr. od enega ušesa do drugega. Tako jih navidezno zgostiš in nekoliko podaljšaš. A v močni rdeči ali oranžni barvi niso na voljo, zato bi se morala nekoliko pobarvati, da bi ujela ton podaljškov. Torej nadaljujem s preskušanjem.

IMG_3674

2. Čop s krokodilom iz sintetičnih las (od 18 € ). To je ultra hitro podaljšanje spetih las, saj svoje enostavno spneš v čop, na katerega potem pripneš umetnega. Izbira barv, dolžin in oblike je res velika, zato smo zlahka našle dolg skodran čop v barvi moji svetlejših pramen. Super, všeč sem si celo s spetimi lasmi. A želim si večje spremembe, zato iščem dalje.

IMG_3732

3. Fru fru na obročku (od 10 €). Obožujem raven, gost in dolg fru fru. Na fotografijah je vedno videti tako seksi, ko pa si vsake toliko odstrižem sprednje lase, z obžalovanjem ugotovim, da so moji preveč skodrani, preredki, neubogljivi … skratka, da imam s tem frufrujem veliko dela, pa nikoli ni videti kot iz revije. Torej si predstavljaš kako so se mi zasvetile oči, ko sem v eni sekundi imela popoln fru fru. Poskusila sem nekaj različnih (na voljo so na obročkih ali elastikah) in tako našla še svojo novo ‘must try’ barvo. Lahko bi bila blondinka! Ampak kdaj drugič …

IMG_3752

4. Krof gobica. Ker imam že spete lase, mi Vesna pokaže trik s posebno, okroglo penico, s pomočjo katere lase (dolžine do ramen oz. 7 cm čop) v trenutku spneš v bogato figo. Zanimivo. S tako frizuro se vidim tako v večerni obleki kot v razvlečenem puloverju. Ne pa na seksi zabavi …

IMG_3746

5. Lasulja (izposoja od 10 €/dan ). V KSFH Hair ateljeju imajo na voljo več kot 500 lasulj. Kratke trendne frizure, čudovite paže, krasne dolge modele, lasulje za pusta, hostese, teater, modna fotografiranja, zdravstvene težave (kar 15 modelov je na voljo po ceni, ki jo krije zdravstveno zavarovanje) in lasulje kar tako. Poskusila sem jih kar nekaj, tako iz sintetičnih vlaken kot iz pravih las. Vsem je skupno to, da v trenutku ustvarijo urejen videz, polno in popolno obliko. In zdaj mi je jasno kako lahko zvezdnice še v ponedeljek ‘postajo’ slike s kratkimi lasmi, v soboto pa imajo grivo do riti. Dolgo sem mislila, da se igrajo s podaljški. Ampak to bi bilo prezamudno, pa tudi videlo bi se, saj bi jim po triurnem koncertu in divjanju na odru lasje zagotovo stali v štrenastih čopkih. Ja, lasulje so zakon.

IMG_3715

In med tem, ko sem se občudovala in afnala v različnih modelih, je preskušanje zamikalo tudi prijateljico Katjo. Najbolj jo je navdušil čop na traku, s katerim je imela v trenutku lase podaljšane v lepo kito. Tudi ta se namesti zelo enostavno. Trak preprosto zaviješ okrog svojega čopa, utrdiš z lasnico in okrog zaviješ še en pramen las, da je prehod med glavo in čopom bolj naraven. Če si ustvarjalna, lahko iz njega spleteš kito, figo … Ker je na voljo res veliko odtenkov, zagotovo najdeš takšnega, ki se zlije s tvojo barvo las.

[metaslider id=1913]

Ta salon je raj za vse, ki:

  • želijo enkratno spremembo za določeno zabavo (npr. silverstrovo, poroko)
  • imajo kratke ali redke lase, pa si občasno želijo speti lase v bogat čop, kito figo …
  • ki jim zaradi zdravja izpadajo lase
  • ki želijo na enostaven in hiter način imeti atraktivno frizuro
  • ki nastopajo na odru (plesalci, igralci, pevci) ali se ukvarjajo z modo (frizerji, vizažisti, stilisti)

Kaj moraš še vedeti?

  • Izdelke iz pravih las lahko barvaš in toplotno oblikuješ. Dalj časa ostanejo lepši kot sintetični, so pa seveda dražji (npr. čopi ali podaljški od 3 do 5 x od sintetičnih).
  • Prednost sintetičnih podaljškov in lasulj je v nižji ceni in tem, da je njihova oblika vedno enaka, ne glede na vreme ali divjanje na plesišču.
  • Tako prave kot sintetične lase je potrebno negovati, da ostanejo mehki in lepi. V salonu KSFH so na voljo izdelki, za 6 e pa za nego poskrbijo oni. Ponujajo tudi brezplačno striženje lasulj.
  • Vsi izdelki, ki so na voljo v salonu KSFH so zelo enostavni za uporabo. Namestitev lasulje npr. poteka takole: svoje lase spneš v čvrst čop ali figico. Če so puhasti in neubogljivi, je dobro, da si na glavo povezneš še mrežico. Nato lasuljo ‘oblečeš’ kot kapo tako, da jo najprej namestiš na sprednjem delu, nato pa povlešeč nazaj. Boljša lasulja ima dve elastiki s sponko, s katerima jo res dobro pričvrstiš ob glavo.
  • Med preskušanjem različnih lasulj ugotoviš kakšna frizura in kakšna barva las ti pristoji, še preden se zares ostrižeš ali pobarvaš.
Prvič na blogu predstavjam tudi VIDEO :).

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
  • Kacha
    13 decembra, 2013

    Najs! Hud filmček, bravo!

    • nika
      15 decembra, 2013

      Kacha Ko greš na filmček je levo zgoraj možnost klika beautyfullblog.si album. Tam je še part 2 filmček ;).

  • Ana
    3 novembra, 2020

    Poslala sem vam sporočilo in čakam na odgovor

    • NIKA
      3 novembra, 2020

      Pozdravljeni, mi lahko prosim sporočite kam ste mi poslali sporočilo?
      Hvala in lp,
      Nika Veger