Famme Fatale 2015

Ko so me pred poletjem poklicali iz uredništva revije Eva (danes Fatalne) in me vprašali, če bi sodelovala pri izboru Famme Fatale 2015, nisem zavriskala od veselja. Tekmovanja mi niso blizu, raje kot sebe predstavim svoje delo, dodatna izpostavljenost v medijih pa … zdi se mi, da je ena #ZnanaFaca v družini čisto dovolj. Šele sedem vdihov in dni zatem sem zbrala občutke in se odločila.

 

lepotna-blogerka-famme-fatale-2015-Nika-Veger-foto-Ana-Gregoric

 

#Refleksija

Čeprav naj bi v francoščini “Famme fatale” predstavljala skrivnostno in zapeljivo žensko, ki naj bi s svojo lepoto, šarmom in seksualno privlačnostjo pogubno zavajala moške, je zame sodobna fatalka povsem nekaj drugega. Predstavlja mi žensko, ki je v navdih drugim (predvsem ženskam) s svojo karizmo, energijo, samozavestjo. Vidim jo kot neodvisno žensko, ki ne podlega podobi družbe, ki na piedestal postavlja zgolj instant in zahodnjaške lepotne ideale ter fizične lastnosti žensk. V veliki večini za takšno stanje krivim medije. Še posebej to lahko občutim v lepotnih in modnih vsebinah, npr. v člankih kako izbrati čudežne modrčke, ki naredijo oprsje (po)polno, v reklamah, kjer parfum ‚prodajajo’ skupaj z goloto. Ne le, da nas seksualizirajo, ampak  nas tihoma spodbujajo k temu, da tudi same iščemo trenutke pozornosti, opaženosti in sreče v izpostavljanju sebe kot seksualnega objekta. Selfiji za objavo v spletu ali fotografiranje za v družinski album …  le katera ne našobi ustnic, izprsi dekolteja ali vsaj pokrči nogice v eno od koketnih poz, še preden sploh kdo omeni ‘tička.

#BrezSlabeVesti

Ne razumi me narobe … prav je, da smo si všeč, da se počutimo najlepše, seksi in pogubno usodne. Ampak ne le zaradi ‘popolnega’ oprsja, takšne smo lahko zaradi energije in samozavesti, ki jo izžarevamo. Jaz sem si najlepša na igrišču, ko skupaj s puncama v gumijastih škornjih skačem po blatnih lužah. Fatalno seksi pa se počutim ob ponedeljkih, kadar uspem Perota prepričati, da zamudi druženje s prijatelji. In ravno zato sodelujem, ker sem v svoji nepopolni koži popolnoma zadovoljna. To samozavest, energijo in pogled na lepoto želim razširiti preko bloga in prireditve Fame Fatale 2015. Želim te spodbuditi, da bodi tudi ti #BrezSlabeVesti zadovoljna v svoji koži in da je najpomembnejše to, da se fatalno počutiš prav zase.

 

#Intervju

Ker se je tekmovanje pričelo, objavljam intervju, s katerim me je Tjaša kokalj predstavila v reviji Fatalna. In čudovite fotke, ki smo jih ob tem posneli.

Kaj ti pomeni naziv fatalka?

Zame je fatalka ženska z navdihujočo karizmo oz. posebno, privlačno energijo. Če ste to prepoznali v meni, hvala za kompliment.

 

famme-fatale-Nika-Veger-lepotna-blogerka-Ana-Gregoric 7

famme-fatale-2015-Nika-Veger-lepotna-blogerka-Ana-Gregoric 4

 

Si po duši avanturist, ali imaš rada mirne in sproščene dneve?

Oboje. Uživam v preskušanju novega in nenavadnega, ker poživi in prevetri um. Hkrati pa mi je všeč notranji mir, zato obožujem tudi sproščanje in ležerne dneve.

Kakšno je po tvoje fatalno razvajanje?

Vzdraži vse čute hkrati. Kozarec odlične penine, stiskanje k najstarejšemu drevesu v gozdu, divjanje na poletnem festivalu, blatna kopel … Že od malega slabše vidim, pa sem najbrž zato okrepila potrebo po opazovanju, okušanju, vonjanju, poslušanju in dotikanju hkrati.

Lepotno razvajanje, na katerega prisegaš?

Uživam v preskušanju tradicionalnih lepotnih postopkov drugih dežel, npr. eksotične masaže tam daleč pod palmami, hamama v Maroku, finske savne v Olimijah… vedno znova ugotavljam kako vrhunsko ponudbo imajo naši kozmetični saloni in SPA-ji, kot je Orhidelija v termah Olimija.

Kdaj pa se najbolj počutiš fatalno?

Zvečer … fatalno utrujeno. Za prenosnikom fatalno zagnana. Če misliš fatalno seksi … ni pravil, takšnega počutja ne sproža urnik ali točno določena obleka, zagotovo pa k njemu pripomore petrova družba.

Že dolgo časa delaš kot umetnica ličenja, bila si tudi urednica mode in lepote, zadnje čase pa te zaposluje tvoj blog, Beautyfullblog. Kako se je podati v blogerstvo? O čem najraje pišeš? 

Kot umetnica ličenja se spoznama na makeupe, kot modna in lepotna urednica pa sem morala lepoto spremljati tudi širše, izbrati prave vsebine, fotografije, način podajanja posameznih tem, vključevanje in iskanje najboljših izdelkov. Preskok na splet in v pisanje lepotnega bloga se mi je zdela logična izbira, direktnejša, še bolj osebno naravnana komunikacija z bralci.

 

famme-fatale-2015-Nika-Veger-lepotna-blogerka-Ana-Gregoric 3

 

Kakšen je tvoj univerzalni lepotni nasvet za ženske? če sploh …

Vse smo lepe, kadar smo zadovoljne, v svoji koži, v svojem telesu, s svojimi mislimi. Takrat žarimo in to je tudi lepota, ki jo bi morale občudovati na drugih ženskah. Ne trebušnjakov, gladke kože, buhtečih ust …

Kako te je materinstvo spremenilo?

Raznežilo in naredilo bolj odgovorno, racionalno … Materinstvo je sestavljeno iz več vlog, naenkrat postaneš negovalka, vzgojiteljica, učiteljica, prijateljica, vzornica …  ampak zdaj bi se navezala na prejšnje vprašanje. Mislim, da je naloga mam naše generacije vzgojiti punce in fante, ki bodo samozavestni v svojih telesih, občutkih, razmišljanju. Pa ne gre za egoizem ali narcizem, gre za to, da prepoznajo in cenijo vsako drugačnost, jo spoštujejo in z njo najdejo sožitje. Rada bi, da bi to ženske začutile tudi na mojem blogu. Ko se otrok prvič prepozna v ogledalu si je strašno všeč in tako bi moralo ostati vse življenje. Mati narava nas je naredila najlepše takšne kot smo. Mediji, reklame, pop kultura pa so ti, ki prikazujejo popačene, nerealne slike in  že v najstnicah vzbujajo želje po nepravih idealih, instant lepoti. Svet potrebuje ogledalo … mame, moj blog, fatalne ženske, kot sem jih opisala na začetku.

Še vedno najdeš čas zase?

Majhni otroci … izboriti si moram vsak trenutek, namenjen samo meni, kot npr. odgovarjanje na ta intervju, pisanje bloga … Ampak vem, da bo, ko bo Bela stara tri leta, že precej bolje. Faza pač.

Top lepotni izdelek, na katerega prisegaš?

Npr. oranžno rdeča šminka. Polepša mojo polt, z njo sem v trenutku videti urejena, lahko jo uporabim kot rdečilo za lička ali kremno senčilo, zmešano s pudrom prekrije modre podočnjake … Z njo lahko napišem sporočilo, jo uporabim kot navijalko sprednjih pramen ali pa kot igračo s katero se Bela zamoti, da v miru spijem kavo. To se sicer ne konča najbolje … Na blogu razkrivam, da je takih multifnkcionalnih in učinkovitih lepotil za celo igralnico.

 

famme-fatale-2015-Nika-Veger-foto-Ana-Gregoric 6

 

Top kos v omari?

Nisem tipična ženska, ki jamra, da je omara vedno napol prazna. Imam čudovito vintage ‘grošeljco’ moje none, ljubke uhančke moje mami, pa broško, ki sem jo ob rojstvu Amalje dobila v dar od Petra. Bulerje še iz metalskega obdobja, leviske iz srednje šole, džeki, ki sem ga v ‘partizanščini’ dobila od prijateljice. Nekaj čudovitih malenkosti slovenskih oblikovalcev, veliko kosev Maje Štamolj. Nič prav zelo novega in nič prav zelo klasičnega ;).

Prisegaš na kakovost ali kvantiteto?

Ravnotežje obojega. V kakovost materialnih dobrin in kvaniteto časa, ki ga posvečamo sebi in najbližjim.

 

famme-fatale-2015-Nika-Veger-lepotna-blogerkao-Ana-Gregoric 1

famme-fatale-2015-Nika-Veger-foto-Ana-Gregoric 2

 

#Sporočilo

Famme Fatale 2015 vidim predvsem kot priložnost, da v medijih spregovorim o pritiskih, ki jih ženske doživljamo ob tem, ko nas in naše otroke zastrupljajo s popačenimi podobami #musthave lepote. Če  ti je moje sporočilo blizu, te vabim, da oddaš svojega. Pošlji SMS na 4567 z besedo FATALE(presledek)4. Cena sporočila je 0,99 €. Glasovanje poteka do 29.10. Glasovnice najdeš tudi v revijah, ki jih izdaja založniška hiša Media24 (Fatalna, Avenija, Maja, Zarja, Zvezde …). Hvala. Seveda #BrezSlabeVesti priznam, da so fatalne tudi ostale kandidatke: Ana Marija Mitič, Anika Horvat, Vesna Zornik, Katarina Habe, Nuška Drašček, Marjetka Vovk,  Veronika Podgoršek in Azra Selimanovič. Več o njih lahko prebereš na revijafatalna.si.

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Ana Gregorič, frizura: Aska by Mič Styling, ličenje: Bojana Zmazek, stiliranje: Tjaša Kokalj

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
  • Katja Grudnik
    15 oktobra, 2015

    Tako dobro si odgovorila na vprašanja, odlično res 🙂

    Ni vse lepota, ampak predvsem je vse v tej energiji, karizmi – ki jo ženske izraževamo, ali pa tudi ne 🙂

    Zelo mi je všeč tvoje razmišljanje,

    imaš moj glas! 🙂

    • NIKA
      15 oktobra, 2015

      O hvala Katja. Me veseli, da lepotne blogerke razmišljamo enako.

  • Mateja
    21 oktobra, 2015

    Pozdravljeni!
    Tudi jaz se pridružujem mnenju Katje, super odgovori , res ni vse v ženski lepoti, ampak je pomembna energija in karizma. Redno spremljam vaš blog, mi je zelo všeč, tudi mnenja in ocene izdelkov, tako se tudi me laže odločimo kupiti ali ne kupiti kakšen izdelek. Npr. ena takšnih je bila Vichy bb krema(res super), deodorant Eau Des Minimes(ni boljšega naravnega deodoranta in da dejansko drži!!), ga ne zamenjam več za nobenega, pa še bi lahko naštevala…Tudi vaše fatalne slike so mi zelo všeč, sploh barva las, navdušena sem ! Taka lepa, jesenska , se prelivajoča, kot rožni les, bom zelo vesela, če mi boste zaupali, katera barva je to? Lep pozdrav!