Drugačni načini uporabe dišave

Stekleničko dišave v rokah vihtim že več kot pol življenja, zato sem mislila, da res poznam prav vse načine njene uporabe. Na nedavni predstavitvi novosti Le Couvent Des Minimes pa sem odkrila še dve.

Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Kolonjska voda
Le Couvent Des Minimes je predstavil nov šopek dišavnih not in nasvetov za njihovo uporabo.

 

Moje dišavne kaplje

Drugačni načini uporabe dišave, niso zrasli na mojem zeljniku, sem jih pa vsa ta leta pridno zbirala in nizala kot bisere v svojo ogrlico zanimivih in učinkovitih načinov uporabe dišave.

  1. PULZNE TOČKE. Nekaj kapljic kolonjske vodice vtrem v pulzne točke. Pa ne le na zapestja in za ušesa, pač pa tudi na vrat, dimlje in za kolena. Toplota drgnenja in višja temperatura pulznih točk pospeši  izhlapevanje alkohola, zato se vonj sprosti hitreje in intenzivneje.
  2. OBLAK DIŠAVE. Toaletno vodo prhnem v zrak nad seboj in pustim, da me prepoji kot nežen dež. Tako nežno odišavim tudi lase.
  3. PO FRANCOSKO. Francozinje so prej omenjeno tehniko še izpopolnile. Dišavo namreč prhnejo v zrak pred sabo, pri tem roko držijo k višku pod kotom 45 stopinj. Nato stopijo v dišavno meglico in ta se jih dotakne po vsem telesu, ne le od zgoraj.
  4. PLASTENJE. Kolonjsko vodo razpršim po koži telesa takoj zatem, ko sem nanesla balzam za telo brez vonja ali iz iste dišavne kolekcije. Tako je vonj bolj obstojen.
  5. ZA SEKSI POČUTJE. Dišavo popršim po še vlažnem, sveže opranem perilu. Nekaj jo kanem tudi na vatirano blazinico, ki ‘hranim’ v predalu s perilom.
  6. PO ŠPORTU. Razgreto telo po akciji najprej ohladim s prho vode, nato pa še osvežim z mini ‘prho’ kolonjske.
  7. DIŠAVNA KOPEL. Šilce kolonjske vodice vlijem v polno kad, da tako nežno odišavim vodo.
  8. ZA ODIŠAVLJANJE SOBE. Kolonjsko vodico pogosto uporabljam namesto dišavnih svečk, ker zrak prepoji hitro, pa še bojazni, da bi pozabila svečo ugasniti, ko se odpravim od doma, ni.
  9. ZA OSVEŽITEV NA POTI. Kolonjsko vodico vedno vzamem na potovanja, da z njo odišavim hotelske sobe in posteljnino, ali pa da se z njo osvežim po naporni poti.
  10. ZA LEPOTNI SPANEC. Če pol ure pred spanjem sobo dobro prezračim, nato pa posteljnino od daleč popršim s kolonjsko vodo, imam občutek, da zaspim lažje in z nasmehom na obrazu.
  11. ZA UMIRITEV. Ob vdihovanju dišave (popršim jo na papir, usnjeno zapestnico ali bombažni obesek za ključe) se lažje sprostim, saj se ali osredotočim le ne dih, ali pa mislim dovolim, da odplavajo v spomine povezane s to dišavo.
  12. KOT DOBRODOŠLICA GOSTOM. V Indoneziji so nam ob prihodu v hotel večkrat ponudili vroč robček prežet z vonjem citronske trave. Da smo si osvežili obraz in očistili roke. Šele ob branju letaka Le Couvent Des Minimes pa sem pomislila, da namesto eteričnih olj, lahko uporabim tudi kaplje kolonjske vode.
  13. ZA BOLJ OSVEŽUJOČ UČINEK PAHLJAČE. Pahljače so mi všeč, nekaj mistično zapeljivega izžarevajo ženske ob njihovi uporabi. V tujini se z njimi pogosto hladijo, sama pa pogum še zbiram. Mogoče pa me prepriča namig, da nanjo lahko popršim priljubljeno dišavo in tako z njo prepodim vročino in neprijetne vonjave (na troli ;)).
Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Kolonjska
Vsaka predstavitev nove kozmetike prinese nova spoznanja, tokrat praktično uporabna.

 

Srečna izbira

Vse prej omenjene dišavne nanose lahko izvajaš le s toaletno ali kolonjsko vodo. Ker je lahkotna in jo lahko velikodušno naneseš večkrat dnevno, in ker s svojim vonjem kar vabi k pozitivnemu počutju in čuječnosti, ti priporočam novo Kolonjsko vodico Eau Sereine znamke Le Couvent des Minimes. Dišava, ki vsebuje veliko naravnih sestavin in katere recept izhaja iz tradicionalne priprave kolonjskih vodic sester klaris iz samostana Minimes, vsebuje sivko in bergamotko za sproščanje, mandarino za harmonijo in cedro, ki je vir energije. Ko jo vdihnem, se umirim, sprostim in uživam v nežnih, le rahlo sladkih, predvsem pa svežih notah.  Kot bi ležala na beli, sveže oprani in trdi bombažni posteljnini, nekje na Krasu, skozi okno pa bi me božal lahkoten vetrič z vonjem sivke. Cena: 29,90 €/ 100 ml, na voljo pa je v Maxiju, Nami in v drogerijah Muller.

Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Kolonjska voda
Nebeško modra barva razkriva, da se v steklenički skriva sproščjoča in vedra dišava.

 

Poznaš še kakšen drugačen način uporabe dišave? Vesela bom, če mi ga zaupaš. Če imaš prijateljico, ki dišavo še vedno prši le za vrat, ti bom hvaležna, če ji deliš ta zapis in jo tako morda opogumiš za nekaj novega.

Maham,

oddihšavljena 😉

Nika

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

Fotografije: Vstanem, PR

 

 

 

 

 

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.