VIDEO: Čiščenje por z ultrazvokom

Si želiš imati manjše in čistejše pore? Z nebolečim postopkom, ki je tudi učinkovit, rezultat pa dolgotrajnejši od tistega, ki ga da običajno stiskanje ali puljenje z masko oz. obliži? Objavljam video in podatke postopka, ki me je navdušil, prvič že februarja, tokrat pa sem ga ponovila, da sem se prepričala, da ni šlo zgolj za naključno učinkovitost. Pripravi se, video sicer ni ful bljak, prav apetitlih pa tudi ne.

ciscenje por z ultrazvokom alterskin klub lepote

Ultrazvok očisti tako …

Visokofrekvenčni ultrazvočni aparat se v kozmetiki uporablja že več kot 50 let; za  odpravo celulita, pospešitev mikrocirkulacije, stimulacijo proizvodnje kolagena in elastina, globinsko vlaženje in hranjenje kože in zdravljenje poškodb mehkega tkiva. ”Pri čiščenju deluje na principu ultrazvočne mikrovibracije. Vibracije povzročijo hitro premikanje tretiranih kožnih celic. Zaradi različne gostote kožnih celic v primerjavi z gostim maščobnim zamaškom, ultrazvočno valovanje povzroči neboleče izpodrivanje maščobnih zamaškov/ogrcev iz kože. Loj in nesnaga se nato ujameta v gelu. Trenje med molekulami povzroča tudi tvorjenje toplote, kar posledično privede do še dodatnega stimulacije in prekrvavitve kože,” mi je razložila Anja, lastnica in kozmetičarka v salonu Klub lepote, kjer sem postopek preskusila.

 

Moja izkušnja

Že po prvem tovrstnem čiščenju sem bila presenečena, da so bile pore čiste opazno dlje kot po običajnem stiskanju. Ponavadi sem že čez teden dni lahko bentila nad polnimi porami na nosu in bradi, tokrat pa tudi po štirinajstih dneh ni bilo omembe vrednega ‘iztisa’.

Alterskin poveča učinek

Ker čiščenje z ultrazvokom na trgu prisotno že dolgo, boš našla različne izkušnje in informacije o učinkovitosti. Anja ga uporablja že več kot pet let,  naštudirala pa je tudi posebno pripravo kože s kozmetiko Alterskin, zaradi katere, pravi, ima res dobre rezultate. Alterskin je slovenska bio kozmetika, ki se izdela za vsakega uporabnika posebej (to pomeni, da ti Anja kar nameša najustrežnejše čistilo, masko, kremo … ). Kozmetika Alterskin vsebuje izredno visoke deleže aktivnih učinkovin, 100% naravnih, strogo kontroliranih sestavin (vsaka sestavina ima analizni certifikat). Pri tem pa kozmetika Alterskin NE VSEBUJE:

  • Konzervansov. Postopek, ki ga uporabljajo, je potrjen iz strani eco certa,
  • Naftnih derivatov (parafina, mineralnih in silikonskih olj), ker mašijo pore ter onemogočajo absorbcijo vitaminov v kožo,
  • Parfumov in barvil, ker so znani alergeni in povzročajo preobčutljivostne reakcije na koži,
  • Gensko in toplotno spremenjenih organizmov, ker to niso zakladi narave, ki bi bili koži poznane snovi,
  • Rafiniranih olj, ker je mrtvo olje brez aktivnih učinkovin,
  • PE, ker vplivajo na sposobnost selektivne absorbcije kože,
  • Parabenov, ker imajo dokazane škodljive vplive na telo,
  • Živalskih produktov.

 

IZKAZNICA: ultrazvočno čiščenje por

Postopek: čiščenje por z ultrazvokom

Salon: Klub Lepote, Peruzzijeva 82, 1000 Ljubljan, Ljubljana, kontakt: 040 464 969, email: [email protected]

Cena: 57 EUR

Čas trajanja celotne nege: 90 min, samega čiščenja pa nekje 20 do 30 min

Kontraindikacije: postopek ni priporočljiv pri vnetih aknah. Če imaš le kakšno, se ji pri postopku izognejo, sicer pa ultrazvok kombinirajo s klasičnem čiščenjem por.

Prav tako postopka ne izvajajo v nosečnosti (ker lahko ultrazvok moti srčni utrip zarodka) ali osebam, ki imajo v telesu elektronske/ kovinske naprave (spodbujevalnik srca npr.).

Komu ga priporočam:

  • Pogosto vsem, ki se jim pore hitro mašijo, ker imajo mešano mastno kožo. Da preprečimo akne in da pore zmanjšamo. Ko so te čiste, se namreč upor v znjih zmanjša, zaradi česar se lahko dolgoročno skrčijo, če že niso postale neke vrste brazgotine,
  • Pri suhi koži postopek priporočajo vsake pol leta, da se iz por odstrani nesnaga,
  • Vsem, ki jim je klasično čiščenje boleče,
  • Vsem, ki jim ne paše odpriranje por s paro oz. vapozonom, lahko tudi zaradi kapilar

 

⇒♥ Spodaj v zapisih pa preberi pa tudi kako učinkovita je pri čiščenju por črna maska.

Si morda ta postopek že preskusila? Kako pa je bil všeč tebi? Jaz in bralke bomo hvaležne za deljenje vseh izkušenj v zvezi s čiščenjem por, zato hvala za komentar.

Maham,

Nika

** Zapis NI bil plačan, niti mi NI bil postopek podarjen. Kozmetičarko in lastnico salona Klub LepoteAnjo Jakšič, sem spoznala na Cosmo Beauty Awardsih, kjer je sva bili članici strokovne komisije in obiskala sem jo, ker me je zanimalo kakšna je nega z Aletrskin kozmetiko. Čisto nepričakovano pa sem hkrati odkrila ultrazvočno čiščenje. Nad njim sem navdušena, tako da ga ‚prodajam’ tudi svoji kozmetičarki Vesni ;).

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.