Afterparty nega

Spanje, pitje vode in dobra nega so najboljši zavezniki lepe kože. Kakšen dan v letu lahko računam le na slednje.

Afterparty: nega kože po prežurani noči

Zdanilo se je. V glavi mi še odzvanjajo biti … v ušesih pa že otroški kriki. Pravi afterparty se mi ni zgodil že tako dolgo, da je še beseda dobila drug pomen: odpravljanje posledic prežurane noči, ki vključuje nego kože po zabavi. Seveda hrepenim po pravem, a trmasto, res vsakič, organiziram tudi ta afterparty, na katerem ‘playlisto’ sestavljajo izdelki, ki pobožajo mojo kožo.

1. Na dosegu … še ponoči

photo-2 copy

Morda prav zato ta december na nočni omarici ni bilo steklenice vode ;). So bili pa robčki za odstranjevanje make-upa. Glej, se zgodi. Tudi sama kdaj še skoraj v štiklih padem v posteljo, ampak VEDNO zberem energijo, da se stegnem do nočne omarice po robčke za čiščenje obraza Heaven by Deborah Mitchell Ella Jane Celebrity Skin Wipes. Tudi zato, ker njihov vonj (pepermint) aromaterapevtsko preprečuje in odganja mačka. To sicer ne trdi proizvajalec, ampak, ko jih boš poskusila, se boš z mano zagotovo strinjala. Potem zaspim brez slabe vesti in sladko, saj si predstavljam, da med in druge organske sestavine, ki jih pustijo na koži, že ‘forsirajo’ njeno obnovo.

2. Intenzivno jutranje čiščenje kože

nega koze po zabavi eye patch nika veger

Resnično se obrestuje intenzivno globinsko čiščenje kože, ki odstrani vso umazanijo (močan make-up, vodoodporno maskaro, suho odmrlo kožo, cigaretni dim …), hkrati pa prekrvavi kožo. Poživi tudi počutje, včasih me zbudi celo bolje kot kava. Po prežurani noči ga izvajam s temi koraki:

  • intenzivno čiščenje z električno ščetko. Vsakič znova sem presenečena nad čistočo, mehkobo, leskom kože in ugodjem, ki ga da Philipsova VisaPure. Več o njej sem zapisala v blogu NA TESTU: Philips VisaPure. Skupaj s ščetko uporabim maslo za čiščenje kože, ki oljno osnovo odstrani vse nečistoče in sebum.
  • dvojno čiščenje kože nadaljujem z uporabo odlične pene za čiščenje kože Erborian Double Mousse Aux 7 Herbs, ki s salicilno kislino odstrani odmrle celice povrhnjice in ostanke oljnega čistila. Na obrazu, vratu in dekolteju jo pustim učinkovati kar minutko, da naredi nežen piling kože in jo pripravi na boljše sprejemanje nege za tem.
  • hladna maska za globinsko čiščenje kože. Taka, ki iz kože vleče nečistoče, tudi mozolje, ki se mi pojavijo po kozarčku alkohola. Če ne drugega, si jo nanesem za boljši občutek in pomirjanje slabe vesti. Melvitina ekološka Maska in piling za obraz 2 v 1 z učinkom gline še posebej paše, ker z oljem poprove mete tudi rahlo poživi.

3. Vlažilna nega kože

Več kot spijem alkohola, bolj izsušena se mi zdi, da je moja koža. A tudi samo ponočevanje zmanjšuje regeneracijo, zato jo dan po tem ‘nabustam’ z ekstra vlažilno negovalno pripravo na običajno nego.

  • intenzivno vlažilna maska. Tudi sicer pogosto delam dvojno maskanje; najprej nanesem čistilno (glej zgoraj), potem pa še vlažilno mako.
  • aktivator. To je nova pogruntavščina kozmetične industrije, izdelek, ki navlaži in neguje kožo, predvsem pa poveča delovanje izdelkov, ki jih nanesem ‘after’ (npr. običajne dnevne kreme). Še raziskujem in primerjam različne, zaenkrat mi je zelo všeč Melvita Intenzivna vodica argan Tonik-serum.

4. S.O.S. odprava zabuhlosti

Beautyfullblog Ying Yu Žad valjček

Iz hladilnika potegnem tudi par za odplakovanje zabuhlosti in dodatno poživitev kože:

  • valjček iz žada. Hladen valjček iz kamna Ying Yu Žad zgladi vse spore med mano in kožo. Po njegovi uporabi sva pomirjeni in prerojeni obe ;). Običajno ga imam v kopalniškem predalu, preden grem ‘ven’, pa ga pospravim v hladilnik.
  • blazinice proti podočnjakom. Drobne gubice okrog oči so po neprespani noči videti globoke kot Velika korita. Skok v Sočo je mil v primerjavi s poživitvijo, ki jo dajo ohlajene blazinice Erborian Ginseng Eye Patch.

Nato sledi običajna nega. In veliko popite vode.

Ta zapis ni nastal zato, da ti zbudim željo po novih izdelkih − večino ali podobne imaš najbrž doma. Želela sem te le spomniti, da bo dobro očiščena, napojena in nahranjena koža kljub tvojemu tigru predla kot zadovoljna mucka ;).

Imaš tudi ti posebno rutino čiščenja in nege kože po prežurani noči? Zaupaj mi jo v komentar. Hvalaaa.

Maham, že prerojena ;).

*Fotografije: Marco Debello Ocepek, Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.