OCENA: Prehranski dodatek za lase Priorin Extra

Zaključek

Ker še vedno dobim veliko vprašanj glede stanja moje grive in učinkovitosti prehranskih dodatkov za lase, hkrati pa tudi komplimente na račun novih poganjkov, čutim, da bo saga Na pomoč, prekomerno mi izpadajo lasje končana šele s tem zapisom, oceno prehranskega dodatka za lase Priorin Extra.

Beautyfullblog ocena-prehranski-dodatek-za-lase-priorin-extra 1

Podrobna analiza Priorin Exstra

Že več kot pol leta je, odkar sem objavila tisto grozno fotografijo, stanje mojih las. Od takrat sem preverila vse možne vzroke izpadanja (še vedno nisem definirala sprožilca, najbrž pa je bila to sprememba hormonov, čeprav šele leto dni po porodu), izboljšala nego ter skrb za lase in lasišče, predvsem pa začela z jemanjem prehranskih dodatkov. Takrat sem preverila skoraj vse dostopne v Sloveniji in še nekaj drugih, ki ste mi jih predlagale ve. Analizirala sem njihove sestavine, jih zapisala v tabelo in na podlagi te izbrala kuro s Priorinom Extra.

Nikoli ne obupaj (nad lasmi)

Prehranski dodatek za lase Priorin Extra sem jemala več kot pol leta, po dve kapsuli dnevno. Vsebuje le naravne učinkovine, pa še te ne v velikih, terapevtskih dozah, zato sem bila sprva skeptična glede učinka. Najbrž bi z jemanjem prenehala še pred prvimi rezultati, a kaj dosti druge izbire, ker sem še dojila, nisem imela, zato sem vztrajala. Prvi učinek, zmanjšanje izpadanja las, je bil opazen šele po slabih treh mesecih. Ni ga bilo moč spregledati, saj se je izpadnje las iz več kot 200 na dan zmanjšalo na manj kot 100 (okrog 70) in je takšno ostalo še do danes. Proizvajalec (Bayer) sicer zagotavlja hitrejše učinkovanje, najbrž pa je bilo moje telo po nosečnosti in obdobju intenzivnega dojenja preveč izčrpano za takojšen odziv. Po treh mesecih sem opazila tudi rast številnih novih las, stari pa so postali močnejši in debelejši. Prav tako sem opazila hitrejšo rast kot sem jo bila vajena in manjšo občutljivost na toplotno delovanje.

Stranski učinki

Seveda se mi je porajalo vprašanje kako bo jemanje vplivalo na rast ostalih dlak. Po šestih mesecih lahko trdim, da Priorin Extra na rast dlak ne vpliva tako opazno kot na lase, so pa tiste dlake, ki so iz množice izstopale že prej (ljubkovalno jim pravim jake dlake), zrastle močnejše in daljše (ena se npr. stalno šopiri sredi sicer gladkega stegna ;)).

Vsebina

Učinkovine sem povzela po navedbi na uradni spletni strani www.priorin.si, kjer so navedene tudi njihove količine in drugi koristni napotki v zvezi z izpadanjem las.

  • izvleček prosa: Proso vsebuje nujne vitamine in minerale, predvsem pa naravne silikonske spojine.
  • Vitamin B5 (pantotenska kislina): Pomemben je  predvsem za naravne procese obnavljanja celic.
  • Cistein: Aminokislina cistein je naravna sestavina lasne substance (keratina).
  • Biotin: Biotin prispeva k ohranjanju zdravih las

Objektivna slika

Prehransko dopolnilo Priorin Extra ti svetujem, če iščeš enostavno (glede na sestavo) prehransko dopolnilo za okrepitev las in njihove rasti oz. za omejitev izpadanja in še posebej če:

  • si noseča ali dojiš, saj je res naravno in med množico tovrstnih tabletk skoraj edino, ki ga lahko jemlješ.
  • že jemlješ Elevit (npr. če načrtuješ nosečnost), saj se s Priorinom, glede na to, da oba proizvaja Bayer, odlično dopolnjujeta. Tako ti ni treba skrbeti, da bi s kakšnim vitaminom ali mineralom prekoračila dnevni vnos.

Ima pa Priorin tudi nekaj motečih faktorjev, ki jih moraš vedeti:

  • cena je precej visoka, dnevna doza (dve kapsuli) stane skoraj 1 €.
  • za ostale vitamine in minerale, ki jih dnevno potrebuje naše telo, moraš poskrbeti z drugimi prehranskimi dodatki, kar predstavlja dodaten strošek in dodatne kapsule.
  • pri hudih težavah z izpadanjem las moraš nujno poiskati zdravniško pomoč, kajti Priorin Extra ni namenjen zdravljenju in v terapevtske namene pri težavah z  izpadanjem in rastjo las.

Cena

28,47 € /60 kapsul. Na voljo v lekarnah.

Za konec pa … začetek

Ker sem prenehala dojiti, bom kljub dobri oceni Priorina Extra ta prehranski dodatek skupaj z Elevitom zamenjala s cenejšo različico v eni kapsuli, ki mi jo je svetovala prehranska strokovnjakinja. Najbrž bo preteklo kar nekaj časa, preden bom lahko podala oceno te nove izbire, zato ti v primeru, da si opazila izpadanje las po porodu, imaš poškodovane ali jih želiš okrepiti (npr. zaradi poroke) svetujem, da tako kot sem sama, najprej začneš z jemanjem Priorina Extra. In to že jutri, saj učinek prej kot v mesecu dni zagotovo ne bo opazen.

P.S.: dopis, marec 2017

Po dobrem letu eksperimentiranja z drugimi prehranskimi dopolnili, sem se vrnila nazaj na Elevit in Priorin. Ne, nisem bila noseča, le kombinacija teh prehranskih dodatkov mi očitno najbolj ustreza. Priorin jemljem po obdobjih, v začetku pomladi in jeseni vsaj tri mesece. Povečanega izpadanja ne opazim več, imam pa veliko mladih, novih las in tudi dolžina grive je končno zlezla preko ramen. 

Beautyfullblog ocena-prehranski-dodatek-za-lase-priorin-extra 4
Sploh ni videti tako grozno, a če ti takšna kepa las (pri 200 sem nehala šteti) izpade vsako pranje …
Priorin Extra je po treh mesecih jemanja naredil križ čez izpadanje mojih las.
Priorin Extra je po treh mesecih jemanja naredil križ čez izpadanje mojih las.
Priorin Extra ne da hitrega rezultata, instantne rešitve ali odpravi moške plešavosti, a če z jemanjem pričneš zdaj, boš do poletja z rezultati že lahko zadovoljna.
Priorin Extra ne da hitrega rezultata, instantne rešitve ali odpravi moške plešavosti, a če z jemanjem pričneš zdaj, boš do poletja z rezultati že lahko zadovoljna. Pero pa bo moral za tako čupo upihniti kako drugo lučko …
Priorin Extra Beautyfullblog
Marec 2017: Daljši, bolj polni in že na videz bolj zdravi lasje.

Kakšne pa so tvoje izkušnje s prehranskimi dodatki za rast las? Hvala za namig v komentarju.

Maham,

Nika

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

* Fotografije: Vstanem

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
  • Denis Tramšek
    18 decembra, 2015

    Zdravo. Zanima me, če je dobra tableta za Priorin Extra. Malo razumem. Zanime me, ali je res dobra ali je slaba?

    • NIKA
      21 decembra, 2015

      Zdravo Denis, prehransko dopolnilo vsebuje le naravne vitamine, minerale in učinkovine, ki pomagajo pri nebolezenski izgubi las. Ni zdravilo (ne vem kakšne težave imaš), je le dodatek k prehrani, kot če bi vsak dan jedel proso. Meni se je ob vsakodnevnem jemanju dveh kapsul več kot 3 mesece (in zdravi prehrani tudi sicer) stanje kar popravilo.

  • Tomaž
    19 oktobra, 2016

    Pozdrav!

    Zanimiva predstavitev; me pa vseeno zanima nekaj…

    Sam sem želel kupiti omenjen izdelek, potem sem pa opazil sestavo – citat iz strani (http://www.moja-lekarna.com/p-23419-priorin-extra-60-kapsul-11-gratis.aspx) in me zanima zakaj je v teh kapsulah poleg aktivne učinkovine še toliko dodatnih snovi:

    sestavine kapsule:
    nosilec: olje iz pšeničnih kalčkov, izvleček prosa,
    sredstvo za zgoščevanje: rumeni čebelji vosek; kalcijev pantotenat
    emulgator: lecitin; L-cistin
    stabilizator. magnezijev oksid; biotin

    ALi vse te sestavine doprinesejo k aktivnosti?

    Lp!

    • NIKA
      20 oktobra, 2016

      Zdravo Tomaž, odgovarjam kot laik, ker nisem ne kemik, ne farmacevt oz. iz področja, da bi lahko odgovorila strokovno. Sem pa vprašanje posredovala tudi ustrezni strokovnjakinji … Aktivna učinkovina je izvleček prosa, ostalo pa so dodati, ki ta izvleček naredijo primeren za kasuliranje in zaužitje; kot piše, da se zgosti, ojača okus in ima ustrezen rok trajanja.