Ocena: Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50

 

 ”Maš to kej na koži, al maš naravno tko lepo?”, ”Kaj mi pa ti priporočaš za zaščito pred soncem?” in ”Kako naj ustvarim rahlo zagorel videz polti?”

Zaradi takšnih vprašanj in ker te dni kremo z zaščito uporabljam le za obraz, ostale dele pa skrijem z obleko (saj tudi klobuk pomaga, ampak včasih ga pozabim doma … namenoma, ker ne paše k počutju ;)), ti predstavljam BB kremo s super visoko zaščito. Prisežem, res je dobra in brez nje ne zapustim hiše več kot pol dni v letu; ko odhajam na počitnice in poleti vsak dan, tudi, če zunaj pada toča. Glede na škodljivost sonca in mojo hiperpigmentacijo je že pet žarkov in minut dovolj …

vichy-ideal-soleil-bb-fluid-spf50 beautyfull blog

Ocena: Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50

Ne vem kaj vse piše na papirnati škatlici izdelka, saj sem jo že zdavnaj reciklirala, zagotovo pa ne, da je organska ali zaščiti le z mineralnimi filtri brez nano delcev. Na to bi padla takoj, tako pa me je tubica morala prepričati s številnimi drugimi atributi:

  • obraz zaščiti zelo dobro, z SPF 50, visoko zaščito pred UVA/UVB-žarki. Tako prepreči, da bi koža porjavela ali postala opečena in jo varuje tudi pred fotostaranjem (pigmentnimi madeži, gubami in drugimi nepravilnostmi).
  • izenači ten moje srednje temne polti (poleti mi običajno ustreza puder v bež oz. 03 odtenku). Z debelejšim nanosom prekrijem celo hiperpigmentacijo.
  • celotnemu obrazu da lep topel pridih in polt naredi na videz zagorelo.
  • matira oz. prepreči, da bi se tudi zaradi vročine mastno svetila, saj je namenjena prav mastni ali mešani koži. Obstaja tudi različica za suho kožo (Obarvana žametna krema za obraz SPF 50+)
  • da prijeten občutek in ne zateguje. Sicer jo uporabljam po običajni dnevni negi, a verjetno bi tudi samostojno lahko zadovoljila potrebe kože po vlagi.
  • se lepo razmaže in vpije, da je nanos neopazen.
  • lepo diši. Vonj me spominja na tropsko cvetje ;).
  • Cena: 16,49 €, na voljo v lekarnah in v Vichyjevi spletni trgovini.

vichy-ideal-soleil-bb-fluid-spf50 beautyfull blog

vichy-ideal-soleil-bb-fluid-spf50 beautyfull blog nika veger

⇒♥ Poglej pa tudi katere so najpogostejše napake pri izbiri in uporabi pudra.

Ker mi je Vichy Ideal Soleil BB Fluid SPF 50 tako zelo všeč in ker si res ne želim, da bi me sonce ujelo nezaščiteno, imam eno tubo na kopalniški polički, drugo pa v belini previjalni torbi. Kaj pa za zaščito obraza poleti uporabljaš ti?

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

* Fotografije: Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Anja
    20 junija, 2020

    Zdravo Nika,

    Glede na to, da je to starejša objava, me zanima, če še vedno uporabljate to kremo za poletje, ko je potrebno kožo bolj zaščititi? Tudi sama imam namreč pigmentne madeže in iščem zase primerno kremo čez poletje.

    Hvala za vašo pomoč,

    Anja

    • NIKA
      30 junija, 2020

      Anja, zdravo.
      Uf, res je že starejša objava in tudi izdelek. Še kaki dve poletji zatem sem jo uporabljala, s prihodom azijske znamke Erborian in njihove čudežne CC kreme, pa sem jo prenehala. Ker mi je bila CC krema dovolj za prekrivanje hiperpigmentacije, edino zaščita je bila žal samo SPF 30. Tako da sem pogosto uporabljala Caudalie kremo za zaščito obraza in kadar je bilo potrebno, preko še CC Erborian.
      Pravkar spoznavam tudi linijo Eucerin Anti-Pigment, ki je namenjena prav odpravi hiperpigmentacije in tudi fluid za zaščito pred soncem Pigment Contorol. Ima učinkovino, ki zavira nastanek melanina in hkrati SPF 50+. V tem tednu objavim izkušnjo.
      Tako da ta Vichy izdelek je bil super (prekril je hiperpigmentacijo, zaščitil pred soncem, pa še tak natur videz pudra je dal), ampak ravno gledam, da je veliko novih različic, ki pa jih sploh ne poznam in bi težko katero priporočila.
      Upam, da je odgovor kaj v pomoč,
      maham, NIka