Kako … izbrati barvno črtalo za tvoje oči

Poleti klasično črno vsaj čez dan zamenjam z barvnim črtalom za oči. V kombinaciji z zlato zagorelo poltjo (ustvarjeno z bronzerjem in ne s sončenjem) in belimi ali živahno barvastimi oblačili poudari oči na bolj razigran, poletno vroč način. Za tak videz ne potrebujem senčila, včasih izpustim celo maskaro ;). Te zanima katera je najboljša barva črtala glede na barvo oči?

Beautyfullblog najboljsa-barva-crtala-glede-na-barvo-oci 2

Izbira prave barve …

… osnovni način

Obstajajo PRAVILA, ki trdijo, da moraš barvo črtala izbrati glede na barvo tvojih oči. Modrega k modrim, zelenega k zelenim, rjavega k rjavim. Simpl. Zakompliciraš lahko kvečjemu le še s kontrastno obrobo, modre oči torej obrobiš z bakreno, zelene z vijolično, rjave pa … no ja, po tem pravilu bi se jim še najbolje podala rožnato-rdeča črta. Ampak to je v resnici lahko videti precej bolano …

Beautyfullblog najboljsa-barva-crtala-glede-na-barvo-oci 1

… nadaljevalni korak

Pravila so zato, da jih upoštevaš, ko se s stvarmi spoznavaš, torej v konkretnem primeru, ko barvasto črtalo izbiraš in nanašaš prvič. Kasneje jih seveda kršiš. Kot visažistka vem, da lahko oči obrobiš s katerokoli barvo, bolj je pomemben odtenek te konkretne barve … Npr.: Ker so moje oči intenzivno modre barve, jim modri, a pastelno sivi odtenek črtala sploh ne pristoji (videti sem bolana ali pa vsaj močno utrujena), prav dobro pa so videti z živahno vijolično (pa tudi zeleno) obrobo. Če bi bile moje oči npr. sivo modre, pa bi črta v intenzivno modri barvi le ubila njihov lesk in postale bi še bolj sive. Razumeš?

… master class

Pomembna je torej izbira pravega odtenka, intenzivnosti barve. Plavo črtalo lepo poudari plave oči le, če je v točno enakem odtenku, sicer pa modrina v njih lepše izstopi, če jih obrobim z vijoličnim, zlatim, rjavim … A tudi to je v resnici pravilo, s pomočjo katerega dosežem harmonijo, nek naraven poudarek očem. In tudi to pravilo lahko kršim … Če so moje oči torej intenzivno modrega dtenka, na voljo pa imam le sivo modro črtalo, dodam še tretjo modro barvo, npr. maskaro v turkiznem tonu. Tako nastane drzna kombinacija, skupek modrih tonov, ki je tako kot benetonovi puloverji na koncu kljub neupoštevanju pravil videti bjutiful, zanimivo in kul.

 

IMG_4003 (1)

Podčrtaj za nakup

Ker je kvalitetnih barvnih črtal na izbiro veliko manj kot črnih in ker boš za začetek najbrž preiskusila le enega, ti zaupam moje najljubše znamke, odtenek pa … priporočam, da ga izbereš kar po pravilu #gowiththeflow oz. trenutnega navdiha:

  • Lush Čustvena brilijantnost. Ker so naravna, izbira odtenkov pa je reees pestra.
  • Lancome Ombre Hypnose Stylo (spodaj na sliki). Ker so enostavna za uporabo (v svinčniku), se lepo zabrišejo in so vodoodporna.
  • MAC Pearlglide Intense Eye Liner. Ker so na voljo v res intenzivnih odtenkih z zanimivimi leski in so vodoodporna in reees dolgo obstojna.

Beautyfullblog najboljsa-barva-crtala-glede-na-barvo-oci

Celoten make-up

Morda pa poleg črtala občuduješ sijočo polt, šminko 😉 … Zato navajam katera ličila sem še uporabila.

  1. POLT: Podlaga Vichy Capital Soleil BB Fluid SPF 50, kompaktni puder Vichy Teint Ideal Kompaktni sijajni puder, bronzer Vichy Teint Ideal Bronze Bronasti puder 
  2. OBRVI: svinčnik Anastasia Beverly Hills, Perfect Brow Pencil, odt. Blonde (je toplega tona, podobnega mojemu narastku ;))
  3. LIČKA: rdečilo MAC Mineralize Blush, odt. Dainty, osvetljevalec MAC Mineralize Skinfinish, odt. Soft & Gentle
  4. OČI: Črtala Chanel Precision Eye Definer, odt. 19/ Blue Jean (zunanji kotiček veke), Lancome Ombre Hypnose Stylo, odt.06/Turquise Infini, MAC Technakhol Liner, Odt. Smooth , maskara Max Factor Masterpiece Transform, odt. Black
  5. USTNICE: MAC PRO Longwear Lipcolour, odt. Unchang

Katera pa so tvoja najljubša črtala?

 ♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

P.S.: Na blogu še vedno potek skrivna nagradna igra La Roche Posay (le za moje redne bralke, saj je ne oglašujem na socialnih omrežjih ;)).

Fotografije, Rožle Veger za Vstanem, arhiv Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
  • Kim
    16 junija, 2015

    Super zapis, sama si sploh ne upam eksperimentirati z barvnimi črtali in prisegam na črno. Sem se pa zadnjič opgumila in nanesla modro senčko na spodnjo veko in mi je bil všeč rezultat, za poleti je res super 🙂

    • nika
      16 junija, 2015

      Hvala Kim, kar opogumi se in poskusi še to različico modre na očeh, ker je res enotavna in fino poživi makeup.

  • Monika-Sugarlove blog
    19 junija, 2015

    Kar zamikal me je nakup barvnega črtla za oči:) zgotovo kupim nekaj za moje modre očke:) krasna objavica, hvala za vse super informacije, ki jih deliš z nami:) in naš delaš še bolj ozaveščene;)* monika

    • nika
      23 junija, 2015

      Monika hvala za kompliment … sem kar zardela in ob rdečici so moje modre oči videti še bolj modre, celo brez črtala 😉